Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 07-Aug-2025 13:51:41

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 106 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 58 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20-Sep-2007 13:51:49 
Mikseris.LV power user

Quote:
Labais! Es izvēlos "Mundial 6111-4 mizas nazis", būs gana labs lai gr1eztU vēnaZ!! Kas apceļ Lejasmeijeru, tam "Mundial 6114-6 atkaulošanas nazis" tieŠi acīZ tiks iedurts! 4tsedz kaulu, yeee!

Tu traka tā kā kaka,
Kas nobijās no AIDA
Ar mundial sešviensviensčetri
Tevi vodolazi baida!

Tu trakā purva zivs
Es gribu palikt dzīvs
Uz vinila tik miksē,
Miksē AG-resīvs!!

yee,jee jee! :)

Post subject:
PostPosted: 20-Sep-2007 14:44:51 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Aka-aka :D dievinu :)

Post subject:
PostPosted: 20-Sep-2007 14:59:58 

Quote:
He Latvju DJ :D

Aļaušos būt tik riebīgs un pateikt ,ka Latvijā ,var uz vienas rokas saskaitīt kvalitatīvas deju mūzikas klubus un padsmit neklubu pasākumus gadā :idea:

Viss pārējais ir, kā viens teica ,lauku krogu pasākumi :idea:

Man piemēram patīk labāk ,ka DJ kvalitatīvi un aizraujoši pasniedz mainstream ,nevis kautkādi klauni kuri pa pēdējām kapeikām izpārdošanā iepirkuši vinilu vai DC++ sagrābstījuši un gāž baigo ,sev vien saprotamu mākslu :twisted:
Lai arī kādi pasākumi Tev neliktos visapkārt Latvijā, bet domāju, ka ne katrā vietā ir iespēja un finanses Tev pa prātam uzcelt otru essential, nautiliusu vai ko taml. Un diezvai mazie klubiņi varētu uzaicināt ciemos, piemēram, Tiesto, PVD vai ko citu. Jāpriecājas, ka vismaz kaut kas notiek nevis nekas. Ko tad labāk? Nedarīt neko?

Un kapēc uzreiz ir jāiedomājas, ka katrs, kas novelk netā mp3, vai nopērk par sagrabinātu naudiņu vinilu, ir klauns uz steidža? Tu varbūt piedzimi ar ūber krutiem Dj skilliem, bet ne visi ir tādi. Ir daudzi tādi, kas cenšas, cīnās izsisties, dara tā, kā māk. Kā jau minēju, nedarot neko jau nepiekāda rezultāta nenonāksi (es nerunāju par iedomīgajiem indivīdiem, ka sevi dēvē par krutiem dj-iem).

Post subject: atbilde
PostPosted: 20-Sep-2007 15:24:28 
Liels paldies visiem par atsauciibu, un interesantajiem viedokljiem. Tieshaam nebija garlaiciigi lasiit, bet pie kritikas .lv interneta forumos esmu jau sen pieradis!
Taa kaa redzu, ka lielaakai daljai nav iisti skaidriibas par to, kaa iisti ES veidoju savus setus uz PC, bet gan ir tikai virspuseejs priekshstats par PC DJingu, kas guuts no stereotipiem un jau sen pieejamajaam CD-emulaacijas programmaam (kuras arii es nevisai atziistu), tad atbildeeshu, vai preciizeeshu komentaaros izteiktos neskaidros jautaajumus!
Atziit PC DJingu vai ne, ir katra pasha zinjaa, bet spriest par kko, var tikai iedziljinoties un paarzinot konkreeto lietu. Un taatad:

----
ka protu gandrīz jebkurus 2 līdzīga tempa trackus „piedzīt” vienā tempā. " - kaa to saprast?
----
Ja grib piesieties vaardiem, ok, varbuut mazliet neveikls izteikums, tachu buutiiba jau ir saprotama - vieniigaa lielaa atskjiriiba starp PC (ableton) un CD (pioneer vai tmldz), ir tieshi taa, ka speeleejot uz CD, temps ir jaasinhronizee (ieprieksh teicu tautas valodaa "jaapiedzen") pasham, bet uz PC (ableton) tas notiek automaatiski!
Tachu esmu DJ jau gadus 10-15, un peec taada staazha, es noteikti neuzskatu par _maaxlu_ sasinhtronizeet 2 trackus! Vai tieshaam Juus uzskataat, ka taa ir taa lielaa DJ maaxla? Bet ja ne, tad par ko ir saape??? Es to protu gandriiz perfekti, tapec man sen jau tas vairs nekas iipashs, un tieshi veelme _pilnveidoties_, man lika peedeejaa gada laikaa uzsaakt ko jaunu, savaadaaku, iespeejaam bagaataaku, modernaaku un progresiivaaku!

----
...bet pašam līdz ar to paveras iespējas tajā laikā darīt ko citu – daudz radošāku.
ko pie velna nozimee daudz radoshaaks? tas ir kas?
----
Paldies par jautaajumu! Tieshi tas arii pieraada, ka neesi pietiekami tajaa iedziljinaajies, tapec esmu gatavs paskaidrot, un ja interesee, arii paraadiit!
Ableton - tika radiita kaa speeciiga production software, ar iespeeju to lietot arii dziivajaa! Tas noziimee, kaa jau ag123 mineeja, produceeshanu Live! Vairaak konkretizeejot - taa ir iespeeja profesionaali iemixeet, dazhaadas cilpas, accapellas, efektus, salikt kopaa visneiedomaajamaakaas lietas, samplus, trackus utt utpj! Turklaat, tas viss notiek DZIIVAJAA, nekas ieprieksh, sagatavots netiek (kaa te dazhi nepareizi noraadiija). Turklaat, neko taadu NEVAR izdariit uz CD (vai Vinyl), jo esmu ierobezhots, pirmkart, jau tracku skaita zinjaa. Bet abletonaa tracki ir unlimited, un ar 2 midi pultiim, varu tos pilnveertiigi vadiit!

---
Ir DJ-sets, ir live-sets. Un ir apvienojums dj+live. Bet aizvietot DJ-darbu ar pusfabrikatu nevajag.
---
esoniq: nekas jau netiek aizvietots, turklaat Tu raxturoji ljoti preciizi dj+live = tas ko paarstaavu es!
Man rodas iespaids, ka lielaakaa dalja no negatiivo emociju paudeejiem domaa, ka tiek nolikts saprogrammeets kompis, ar ieprieksh visu sagatavotu, un DJ pie taa nostaajas, smaida, un krata ritmaa galvu. Nu nav taa! Ideja ir tieshi taada pati, kaa mixeejot no jebkura cita avota! Atvieglojumi - nav jaasinhronizee temps, sarezhgjiijumi - ir daudz vairaak tracku (skanjas celinju), iespeeju, kuras gaumiigi pielietot - taa ir taa 21.gs DJoshanas maaxla!

Domaaju, ka vel ilgi pastaavees dazhaadas DJoshanas tehnikas, tapec katrs izveelas sev tuvaako, un neredzu tur neko sliktu! Svariigs ir rezultaats, un to var panaakt dazhaadi, kas patiesiibaa arii ir interesanti! Tapec DJiem un visiem censonjiem, iesaku iztureeties draudziigaak un saprotoshaak, un pirms kko kritizeet, censties tajaa patieshaam iedziljinaaties!

Uz tikshanos kaadaa Party,
Roberts Lejasmeijers

Post subject: Re: atbilde
PostPosted: 20-Sep-2007 15:33:05 

Čau, Robert!
Quote:
Domaaju, ka vel ilgi pastaavees dazhaadas DJoshanas tehnikas, tapec katrs izveelas sev tuvaako, un neredzu tur neko sliktu! Svariigs ir rezultaats, un to var panaakt dazhaadi, kas patiesiibaa arii ir interesanti! Tapec DJiem un visiem censonjiem, iesaku iztureeties draudziigaak un saprotoshaak, un pirms kko kritizeet, censties tajaa patieshaam iedziljinaaties!
- zelta vārdi! Resp ;)

Bet par tiem tempiem gan bija domāts, ka ja trekiem ir vienāds temps, ko tad tur piedzīt :)

Post subject:
PostPosted: 20-Sep-2007 15:45:53 
Mikseris.LV power user

Viss jau bija skaisti ka djrl rakstīja, tikai atliek piebilst, ka mēs te daži abletonu lietojam "dzīvajam" izpildījumam tieši tāpēc, ka rokas un skilli par īsu, lai nodotu pa bundžām bez palīglīdzekļiem. Kas tajā abletonā skaitās dzīvs? Vai iespēja ar viens pogas spiedienu palaist jau pirms mēneša izgrieztu cilpu, samplu, tracku whatever vēl ko? Neticu, ka griez VISUS samplus un loopus tieši seta laikā, jo tad gan respekts nemērā :shock:
Kā jau teicu, divu cilvēku grupai ir grūti nospēlēt konci kurā vajag 4-5 instrumentus, tāpēc arī lāpās ar Abletonu, bet DJ tas ir biku tā kā par "prastu". Tad jau mutes plātīšana ar fonogrammu arī ir dzīva!

P.S. Vēdiniet telpas un kūpiniet vīraku... peace!

Post subject: to: Fun Fan
PostPosted: 20-Sep-2007 15:59:09 
Fun Fan: Bet kas vispaar skaitaas dziivs? Ko par taadu var nosaukt?
Mineeshu dazhus piemeerus, kas papildinot Taveejo, noved sho teemu liidz absurdam!
Vai DJ nospiezhot PLAY uz CD, atskanjo sho tracku dziivajaa? Taapat tas ir ieprieksh sagatavots, pirkts vai ieraxtiits matricaa utt.
Varu arii aizskart Tavu sfeeru - vai speeleejot gjitaaru tas ir Live? Taa skan caur kombi (vai pulti), kur signaals tiek apstraadaats, kas vairs nav Tavs nopelns! Un galu galaa to gjitaaru Tu jau bijis sagatavojis ieprieksh, nu ja pirki vai uztaisiiji pats tieshi pirms koncha, tad nu gan respect :)
Nu ir tachu nedaudz smiekliigi, ne?
Iipashi, ja runaajam par elektronisko muuziku, tad taas skaneejums PILNIIGI DZIIVAJAA, nav iespeejams! Un ja gribam aiziet liidz galeejiibaam, tad pat Cosmos neuztaajas dziivajaa, jo izmanto mikrofonus, skanjas pastiprinaataajus utt. :)
Nedomaaju, ka shaada pieeja lietaam ir pareiza!

Post subject:
PostPosted: 20-Sep-2007 17:02:49 
Mikseris.LV power user

Manā izpratnē "dzīvais" izpildījums ir ja vismaz 90% galarezultāta ir radies tieši pasākuma laikā un atkārtot to 1:1 vispār nav iespējams vairs nekad. Uz Abletona saliktus gabalus es varu nospēlēt gandrīz identiskus neierobežotu reižu skaitu un galarezultāts nebūs atkarīgs no tā vai es jutos labi vai slikti, kāda bija publika utt. Grupai ir vēl svarīga kopējā saspēle, bet DJ vispār ir viens. Tāpēc viss DJ meistarības apliecinājums ir viņa virtuozitāte. Šībrīža tehniskie līdzekļi ļauj šo procesu vienkāršot līdz bezjēgai. Sanāk, ka nav vairs jēgas trenēt rokas un ausis, pietiek tikai centīgi pasēdēt pie kompja mājās un vuala - esmu moderns DJ. Nevēlos te kādu mācīt dzīvot, bet, piemēram, uz kompja es varu uzzīmēt diezgan ciešamu glezniņu, toties ar zīmuļiem un krāsām esmu "nulle". Vai tagad man sākt apgalvot, ka esmu Mākslinieks? Te bija labs salīdzinājums par vīru kas ar nazi tēš koku un otru, kas atnāk ar programmējamu frēzi. Skaidrs, ka ar frēzi būs ātrāk, tīrāk un skaistāk, bet lielāka vērtība būs "roku darbam".
Viss augstāk minētais nav ar domu "nolikt", bet gan ar domu, ka centies pats apzināties kas esi un ko vari. Ja esi "frēzētājs", tad neizliecies par Da Vinči. djrl, gan nekad nav pieķerts staipām pirkstus, ka ir "lielais un īstais", tāpēc arī tas vairāk bija domāts tikai diskusijai par Mākslu kā tādu :)

Post subject:
PostPosted: 20-Sep-2007 17:43:32 

Quote:
Manā izpratnē "dzīvais" izpildījums ir ja vismaz 90% ir radies tieši pasākuma
Par traku un augstu tas procents būs. Tādā gadījumā "dzīvā" izpildījuma klasifikācijā nevarēs ietilpināt nevienu elektroniskās mūzikas grupu, un pat nevienu rock vai popgrupu, par DJ nemaz nerunājot.
Pēc šādas klasifikācijas par "dzīviem" varētu uzskatīt tikai kādus džeza izpildītājus.

Post subject:
PostPosted: 20-Sep-2007 18:17:00 

feinie vechi 8) , skatoe te viens otrs striidaas par jautaajumiem par kuriem raadaas pat nojausmas nau :? .

visu cienju Robertam , varjau gadiities ka produkts ko vinjsh rada nau vizuaali uzreiz pienjemas jo izskataas nepierasti toties tas ko tu dzirdi ir ljoti pat normaali un ja piedomaa liidzi tam ko tu tikko dzirdeeji ir pilniigi skaidrs ka to nevar atkaartot uz vienkaarshi diviem DJCD .
:cry:
p.s.ja man shodien buutu jaaizveelaas aparaats ko iepirkt Dj-oshanai , :arrow: Aple + kaads no shodien razhotajiem MIDI kontrolieriishiem piem PIO-700 , diemzheel man arii vairs nau aktuuala biita biedziishana :? pat nesaprotu kaa to var neizdariit , taatad .
Sorru vechi ja kas , veetra vannaa .

Post subject:
PostPosted: 20-Sep-2007 20:18:49 

man liekas ,ka Fun Fan doma par "dzivo uzstāšanos" DJ performancēs nav īstā klasifikācija. Tāpēc ,ka šāda virtozitāte ir raksturīga tikkai vinill skreča performancēs un to spilgts piemērs Latvijā ir Ag&Raitis.

Lielākā daļa DJ tomēr veido savu setu lai veidotu kādas emocijas un noskaņas auditorijai un šeit galīgi neiederās piem. kāds zirgu gājiens sinhronizējot trekus :D

kā viens DJ teica galvenais ir dot Pīplam Mesidžu :idea:

Post subject:
PostPosted: 20-Sep-2007 20:27:41 

Quote:
kā viens DJ teica galvenais ir dot Pīplam Mesidžu Idea

un kā tev pašam šķiet-cik dj tā dara? :D
ja jāspēlē sets, tad tiešām ilgi domāju trekus, zinu kurā kvadrātā laidīšu iekšā bītu utt, un tad tiešām cenšos radīt kādu noskaņu, bet, ja jāspēlē, piemēram, kkādā jauniešu tusā, tad no sākuma vēl kaut kādu noteiktu grūvu radu, bet uz beigām jau lieku visu pēc kārtas, jo viņu princips tāds- pālī jau po*uj pie kā dir*u kratīt ;)

Post subject: Re: to: Fun Fan
PostPosted: 20-Sep-2007 20:38:31 
2 līmenī - Mikseris.LV forumā
2 līmenī - Mikseris.LV forumā

Quote:
....vai speeleejot gjitaaru tas ir Live? Taa skan caur kombi (vai pulti), kur signaals tiek apstraadaats, kas vairs nav Tavs nopelns! Un galu galaa to gjitaaru Tu jau bijis sagatavojis ieprieksh, nu ja pirki vai uztaisiiji pats tieshi pirms koncha, tad nu gan respect :)
Nu tas vispār ir psc, nesalīdzini te DJ ar dzīvo muzicēšanu...
Galīgi jau sagājuši sviestā!

Post subject:
PostPosted: 20-Sep-2007 20:40:03 

mana šīs vasaras pieredze rāda ,ka Dj lietās ir milzīgs progress ir ļoti daudz jaunu talantīgu DJ :idea:

Patīk ,ka daudzi nežēlo naudu un izvēlas kvalitatīvu un interesantu mūziku,tāka Pīplam Mesidžš tiek :D

P.S. vienīgi vienai daļai pīpla nav kur to mesidžu ielikt,tik tā gumija startp ausīm :D

Post subject:
PostPosted: 20-Sep-2007 20:42:33 

Quote:
P.S. vienīgi vienai daļai pīpla nav kur to mesidžu ielikt,tik tā gumija startp ausīm Very Happy
tur jau tas suns aprakts, ka no tikai no publikas viss ir atkarīgs! būs tev 40 klausītāju visi pilnīgā komatā. tad varēsi mierīgi rādžu uzlikt un viņi i nepamanīs :lol:

Post new topic  Reply to topic  [ 106 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 4 58 Next

All times are UTC+02:00