Liels paldies visiem par atsauciibu, un interesantajiem viedokljiem. Tieshaam nebija garlaiciigi lasiit, bet pie kritikas .lv interneta forumos esmu jau sen pieradis!
Taa kaa redzu, ka lielaakai daljai nav iisti skaidriibas par to, kaa iisti ES veidoju savus setus uz PC, bet gan ir tikai virspuseejs priekshstats par PC DJingu, kas guuts no stereotipiem un jau sen pieejamajaam CD-emulaacijas programmaam (kuras arii es nevisai atziistu), tad atbildeeshu, vai preciizeeshu komentaaros izteiktos neskaidros jautaajumus!
Atziit PC DJingu vai ne, ir katra pasha zinjaa, bet spriest par kko, var tikai iedziljinoties un paarzinot konkreeto lietu. Un taatad:
----
ka protu gandrīz jebkurus 2 līdzīga tempa trackus „piedzīt” vienā tempā. " - kaa to saprast?
----
Ja grib piesieties vaardiem, ok, varbuut mazliet neveikls izteikums, tachu buutiiba jau ir saprotama - vieniigaa lielaa atskjiriiba starp PC (ableton) un CD (pioneer vai tmldz), ir tieshi taa, ka speeleejot uz CD, temps ir jaasinhronizee (ieprieksh teicu tautas valodaa "jaapiedzen") pasham, bet uz PC (ableton) tas notiek automaatiski!
Tachu esmu DJ jau gadus 10-15, un peec taada staazha, es noteikti neuzskatu par _maaxlu_ sasinhtronizeet 2 trackus! Vai tieshaam Juus uzskataat, ka taa ir taa lielaa DJ maaxla? Bet ja ne, tad par ko ir saape??? Es to protu gandriiz perfekti, tapec man sen jau tas vairs nekas iipashs, un tieshi veelme _pilnveidoties_, man lika peedeejaa gada laikaa uzsaakt ko jaunu, savaadaaku, iespeejaam bagaataaku, modernaaku un progresiivaaku!
----
...bet pašam līdz ar to paveras iespējas tajā laikā darīt ko citu – daudz radošāku.
ko pie velna nozimee daudz radoshaaks? tas ir kas?
----
Paldies par jautaajumu! Tieshi tas arii pieraada, ka neesi pietiekami tajaa iedziljinaajies, tapec esmu gatavs paskaidrot, un ja interesee, arii paraadiit!
Ableton - tika radiita kaa speeciiga production software, ar iespeeju to lietot arii dziivajaa! Tas noziimee, kaa jau ag123 mineeja, produceeshanu Live! Vairaak konkretizeejot - taa ir iespeeja profesionaali iemixeet, dazhaadas cilpas, accapellas, efektus, salikt kopaa visneiedomaajamaakaas lietas, samplus, trackus utt utpj! Turklaat, tas viss notiek DZIIVAJAA, nekas ieprieksh, sagatavots netiek (kaa te dazhi nepareizi noraadiija). Turklaat, neko taadu NEVAR izdariit uz CD (vai Vinyl), jo esmu ierobezhots, pirmkart, jau tracku skaita zinjaa. Bet abletonaa tracki ir unlimited, un ar 2 midi pultiim, varu tos pilnveertiigi vadiit!
---
Ir DJ-sets, ir live-sets. Un ir apvienojums dj+live. Bet aizvietot DJ-darbu ar pusfabrikatu nevajag.
---
esoniq: nekas jau netiek aizvietots, turklaat Tu raxturoji ljoti preciizi dj+live = tas ko paarstaavu es!
Man rodas iespaids, ka lielaakaa dalja no negatiivo emociju paudeejiem domaa, ka tiek nolikts saprogrammeets kompis, ar ieprieksh visu sagatavotu, un DJ pie taa nostaajas, smaida, un krata ritmaa galvu. Nu nav taa! Ideja ir tieshi taada pati, kaa mixeejot no jebkura cita avota! Atvieglojumi - nav jaasinhronizee temps, sarezhgjiijumi - ir daudz vairaak tracku (skanjas celinju), iespeeju, kuras gaumiigi pielietot - taa ir taa 21.gs DJoshanas maaxla!
Domaaju, ka vel ilgi pastaavees dazhaadas DJoshanas tehnikas, tapec katrs izveelas sev tuvaako, un neredzu tur neko sliktu! Svariigs ir rezultaats, un to var panaakt dazhaadi, kas patiesiibaa arii ir interesanti! Tapec DJiem un visiem censonjiem, iesaku iztureeties draudziigaak un saprotoshaak, un pirms kko kritizeet, censties tajaa patieshaam iedziljinaaties!
Uz tikshanos kaadaa Party,
Roberts Lejasmeijers
|