Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 11-May-2025 7:18:10

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: 26-Jul-2008 16:41:15 
2 līmenī - Mikseris.LV forumā

...gribu jums visiem pajautaat!?...
kaa tiek ierakstiiti juusu skanjdarbi un vai sheit ir taadi kuri neizmanto pc lai ierakstiitos!?
...doma ir iegaadaaties Tascam CD-RW900 rakstiitaaju jo kompiitii gruust naudu liekas stuulbi...njemot veeraa to ka dazhaados rakstos tiek apgalvots ka ar cd rakstiitaajiem tiek panaakta labaaka kvalitaate kaa ar pc!?!...veel jo vairaak,ja tas ko es daru netiek dariits uz kompiisha!?!
...buutu inchiigi ja juus padaliitos ar savaam domaam!?

PostPosted: 27-Jul-2008 17:06:39 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

viss jau ir pareizi ka ar CD rakstitajiem bus labaaka kvalitaate nekaa uz kompiisa, bet tas tikai taja gadijuma ja tu strada ar analogajiem signaliem. taipat laika ja tev kompim ir normala skanjas karte kurai ir labs AD/DA tad kvalitatei starpiba nebus/

vienvard sakot skanjas kvalitaate kuru gribi izrakstiit uz CD ir atkariiga no AD/DA. bet ja tu taisi muziku digitala formata tad starpiba vairs nekada nullites un vieniniecini paliks tur kur ir.

protams ar nullitem un vieniniecinjiem arii buus joki mainot 24/48 ->32/92 un tt.

http://www.soundclick.com/spacesinvader
http://www.soundclick.com/aheadx
http://dj-kramars.draugiem.lv
http://spacesinvader.draugiem.lv

PostPosted: 27-Jul-2008 17:57:58 

ahead- ja tu kautko ieraksti digitaalaa formaataa - tad ja tas kopeejais apjoms sastaada X baitus, tad rakstot uz dabjekaadas iekaartas, tas sastaadiis tikpat. Ja nulliites un vienniecinji kautkur samainaas vietaam tad ieraksts ir neklausaams, man taa liekas
Protams profinji audio apstraadee var man oponeet. Man gan liekas ka konkreetais Tascam reaali ir domaats vietaa kur jaaieraksta signaals un kompju nav, jeb principiaali nav vajadziigi, tad pie miksera konsoles pieliek shito un saraksta visu iekshaa.
ja kljuudos, tad kritiku uzklausiihu :)

PostPosted: 27-Jul-2008 18:39:15 

Man vienīgi radās jautājums Bulimicorgy.
Kādēļ tu pie mūsdienu PC pievienojamo iekārtu un softa klāsta esi pret PC principā? Pieņemsim, ka tu taisi visu uz kaut kādiem dzelžiem, bet vai tu grasies visu dzīt caur mikseri pa taisno CD un bez iespējas kaut ko pēc tam koriģēt? Labi, iespējams, ka tev tur viss skaisti sataisīts, samiksēts utt, no sintiņiem uz sampleriem vai vienalga. Un ko darīt gadījumā, ja sagribās pielikt klāt vokālu, vai kādu dzīvo instrumentu? Te bez daudzceliņu ieraksta, un iespējas to visu pēc tam koriģēt un apstrādāt manuprāt ir vakars, īpaši jau vokālam. Es varbūt patiesi nesaprotu tavu setupu, vai vajadzības no uzrakstītā, bet nu man šķiet, ka kārtīgi ierakstīt bez PC klātbūtnes mūsdienās būtu ne gluži tā cenas kategorija, kas PC + kaut kāds interfeiss. Un kompim slēdz klāt 1000 un vienu papildus verķi visās varavīksnes krāsās un cenu diapozonā, kamēr korķu kaste tur.

Neviens jau tev neaizliedz to CD rakstītāju ar optisko kabeli piešaut klāt pie PC un fināla masteru dzīt uz CD ja tā gribās.

Kas zin, varbūt ka tu vari orķestri dzīvajā nomiksēt uz 1 pults un iešaut diskā ar 1. piegājienu, ko var zināt.

PostPosted: 28-Jul-2008 8:11:24 

.nu bet kaadeelj maastereeshanai jaanotiek uz kompja ja es to vareetu dariit uz suuda behringer maastereeshanas kastes savaa garazhaa un viss tachu taapat notiek uz analogiem verkjiem...
.un man pret kompi ir aizture - es ar softiem nedarbojos un man ar tiem negribas darboties - veel jo vairaak tad shaa vai taa ir vajadziigs jauns kompis (kluss) plus audio interfeiss...tas pat sanaak daargaak...
.es domaaju kaa nospiest tuvaaku tai skanjai kura man skan meegjos uz monitoriem - tur jau viss ir nokopreseets un skan labi....jebkuraa gadiijumaa zinu ka neesmu visziniigs shajaa laucinjaa un labraat palasiishu to ko teiksiet juus...

PostPosted: 28-Jul-2008 12:05:48 

Katram jau sava gaume un izvēle.

Nez, ja kompis nē, tad nē. Es tādā gadījumā skatītos uz kaut kādiem multitrack recorderiem. Un pēc tam galā tas Master rakstītājs. Cena jau būs +/- tas pats kas kārtīgs PC, skaņa jau laikam arī par cik tas tā pat būs digitāls verķis, bet vismaz tad saglabājas iespēja vēlāk nomiksēt visu pasākumu, iespējams ar skaidrāku galvu, nekā brīdī, kad tiko vairums spēka iztērēts spēlēšanai. Ne par velti teju visi cilvēki, kas sarakstījuši kādu literatūru par Mix vai Master tēmām, kā viens rekomendē strādāt pēc atpūtas relaksētiem un bez liekiem traucēkļiem. Vienīgā bēda, ka tagad vajag visus ekvalaizerus, reverbus, utt jau fiziskā veidā, un nevar vienu VST pluginu salādēt teju visos celiņos kur tik gribās, kā to parasti var izdarīt ar katram savu iecienīto VST ekvalaizeru piemēram. Bez vairāku celiņu ieraksta, es nezinu kā....

Kas zin, tās tikai manas domas. Katram jau sava izvēle.

PostPosted: 28-Jul-2008 14:41:49 

Quote:
.nu bet kaadeelj maastereeshanai jaanotiek uz kompja ja es to vareetu dariit uz suuda behringer maastereeshanas kastes savaa garazhaa un viss tachu taapat notiek uz analogiem verkjiem...
Jo uz datora apstrādes kvalitāte būs augstāk nekā uz Behringer kastes + parocīgāk. Un, btw, kur tu tur redzēji analogas ierīces?

PostPosted: 28-Jul-2008 14:51:58 

nu multi track rekorders tachu nebuus vajadziigs,ja viss kas notiek iet caur mixeri uz master recorderi(sanaak tas pats multi track)...ar kjeedee iesleegtu kompresoru un da jeb ko....
nu un multi track rekorderi izskataas peec taadaam pokemonu kastiiteem kas raksta uz fleshkas...kas man atkal neliekas diezko nopietni(un tirgotaaji jau katram fufelim pielipina saukljus superb quality...)
zheel ka mums sheit truukst taadu cilveeku kas ierakstaas uz hardware!..
es cik esmu palasiijis literatuuraa dazhaados citzemju saitos tad tomeer cilveeki nosliecas uz master un multi track recordriem nevis uz pc jo vairaakkaart tur tika mineetas taadas fishkas kaa - kompjuuters ir trokshnjainaaks...vairaak vadu(un atkal trokshnju) un visbeidzot man nav jaastiepj milziigs kompis uz garazhu lai ierakstiitos(iemet somaa vidjiku un prom)....nezinu...katraa zinjaa vieglaak man nepalika:)....bet inchiigi.

PostPosted: 28-Jul-2008 14:56:20 

..es atvainajos ka pateicu analogas,jo tas ir digitaals berindzhera procis,bet es tev nepiekritiishu par to ka uz kautkaada softinja nomaastereet var labaa kaa uz dziivaam kasteem....tu vari droshi izmantot software compresorus piem,bet jebkursh tev pateiks to ka software compresors ir suudiigaaks kaa reaals lampu compressors....tas mans skats.!.

PostPosted: 28-Jul-2008 15:08:09 

Quote:
nu multi track rekorders tachu nebuus vajadziigs,ja viss kas notiek iet caur mixeri uz master recorderi(sanaak tas pats multi track)...ar kjeedee iesleegtu kompresoru un da jeb ko....
Nesanāk, jo tas būs miksēta signala ieraksts. Bet multitrack nozīmē katra kanāla ierakstu uz sava celiņa, kas ļauj mainīt miksēšanu/apstrādi nerakstot visu no jauna.
Quote:
..es atvainajos ka pateicu analogas,jo tas ir digitaals berindzhera procis,bet es tev nepiekritiishu par to ka uz kautkaada softinja nomaastereet var labaa kaa uz dziivaam kasteem....tu vari droshi izmantot software compresorus piem,bet jebkursh tev pateiks to ka software compresors ir suudiigaaks kaa reaals lampu compressors....tas mans skats.!.
Nu bet dedicated software iekš primitīvas Behringer kastes nevar būt labāk par analog-modelled software uz PC. Turklāt pie datora var nopirkt tādu ADC, par kuru Behringer kantorī pat nav sapņojuši!

PostPosted: 28-Jul-2008 15:12:34 

Quote:
bet jebkursh tev pateiks to ka software compresors ir suudiigaaks kaa reaals lampu compressors.
jaa , jaa ieraksta simfonisko orkestri vai lauku kapellu , savukaart ja runa iet par leeto YAMAXA faniem tad jau laikam da jebkursh portatiivais ka arhivators buus pat ochenj kruta :wink:

PostPosted: 28-Jul-2008 15:29:38 

.nu ja. - tas tapeec ka tev tikai kompiits vien ir!?

PostPosted: 28-Jul-2008 15:31:45 

.biidi peli.

PostPosted: 28-Jul-2008 16:56:00 

Quote:
Quote:
Nesanāk, jo tas būs miksēta signala ieraksts. Bet multitrack nozīmē katra kanāla ierakstu uz sava celiņa, kas ļauj mainīt miksēšanu/apstrādi nerakstot visu no jauna.
Tieši mans punkts. Iedomājies, ja tev sanākusi bik šķība kāda štrumenta partija -> pārraksti tieši to partiju, un visus pārējos instrumentus vari atstāt tādus, kādi tie ierakstīti katrs savā atsevišķajā celiņā. Miksē to visu kaut vai rīt parīt vai nākamajā gadā. Pārbaudi katru atsevišķi, vai korekti līmeņi, vai kāds efekts nav garām saregulēts utt, pie tam vēl vari koriģēt visas iespējamās vietas, kur nav kāds trāpījis bik ritmā utt.
Un teiksim ja sāk krāmēties ap vokālu tad multitrack būs vitāli svarīgs. Da vairumā vienas personas vokālam būs vairāki celiņi. Ieraksti vienu, pēc tam nodublē to uz nākamā. Pēc tam saraksti backvokālus uz vēl kādiem. Visu vokāla materiālu atsevišķi uzmanīgi pārklausi, atkoriģē pitch, nofiltrē kādus trokšņus, sagraizi un samontē pa daļām ja vajag utt. Pēc tam saliec un automatizē efektus, saregulē visu panorāmu utt utt <- tu takš negribi teikt ka spēsi šito visu izdarīt rakstīšanas brīdī, nemaz nerunājot par to ka pats solists nemaz nevar iemaukt 3 miķos vienlaicīgi Lead un back vokālus 3 atsevišķās izolētās telpās.

Manuprāt 1 stereo trekā var rakstīt kaut kādu dzīvo uzstāšanos, kur kā mauc tā arī ir, bet studijai tas nav ok galīgi, tu sev atņem tad 90% rīcības brīvības. Finālā Master ieraksts jā, bet kamēr līdz tam vēl tiek...

PostPosted: 28-Jul-2008 17:37:50 

Quote:
es cik esmu palasiijis literatuuraa dazhaados citzemju saitos tad tomeer cilveeki nosliecas uz master un multi track recordriem nevis uz pc jo vairaakkaart tur tika mineetas taadas fishkas kaa - kompjuuters ir trokshnjainaaks...vairaak vadu(un atkal trokshnju)
Bet lūk šeit nopietnai tēmas cilāšanai ir jāceļ papīri galdā. Par trokšņiem runājot, citādi vairāk/mazāk ir baigi relatīvs jēdziens. Vairāk vadu kā reiz manuprāt ir ārpus kompja ķēdēm. Ja kompis trokšņo, tad ir jāskatās no kādiem lūžņiem un kā tas ir salikts kopā. Man piemēram caur Edirol interfeisa miķa preampu uzgrieztu līdz lūpai + 5metrīgu miķa kabeli ir tīri ~ 80 dB S/N rupji ņemot, protams tas prasa kompi turēt kārtībā, elektrosistēmu studijai turēt kārtībā utt, bet tie ir arī visi trokšņi ko šim signālam ir lemts saņemt līdz gala stadijai (izņemot tos ko ienes pats miķis), jo tālāk signāls jau tiek apstrādāts digitāli un trokšņu vairs klāt naf. Es gan šaubos, ka mirstīgajai tautai pieejami lampu aparāti, saslēgti ķēdēs spēs nodrošināt ievērojami labākus rādītājus. Koriģējiet ja es kļūdos. Vienalga līdz 60dB var diezgan attīrīt.

Post new topic  Reply to topic  [ 23 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+02:00