Quote:
Retorisks jautājums, uz kuru nav iespējams viennozīmīgi atbildēt! Katram ir jāpastrādā kādu noteiktu laiku ar vairākiem DAW, lai saprastu kas pašam ir labāks, ērtāks, piemērotāks.
Nu pilnigi noteikti, katram ir japamegina un jaizvelas sev piemerotaakais risinajums. Mans pirmais DAW ( sekvenceris patiesiba

) bija Cubase kadaa 1993...5. gadaa - viena no pirmam versijam, kas ievietojaas mazaja datora disketee. To ieteica viens anglis, kas kaut ko kopa kinostudijaa darija ar Praulinju, paznojot, ka tagad pie vinjiem viss notiek ar datoru

. Pec tam paris gadus darbojos ar Cakewalk, bet man arvien vairak pieriebaas linearais pieraksts un klucisu kraamesana. Tad kaut kad pirms gadiem 5...7 izlasiiju par Ableton. Pameginaju un neka nesapratu. Pec kada laika pameginaju velreiz un atkal neka nesapratu, tad palasiju rokasgraamatu un beidzot viss tapa skaidrs. Tagad man gruuti iedomaties kaut ko citu ka Ableton ta iemesla delj, ka vijam ir neliearais pieraksts un iespeja visu darit dzivaja. Jaa, esmu zinaama meraa zaudejis interesi vispar kaut ko pierakstiit un ierakstiit. Abletona varu uzbuvet projektu, kur no midi klaviatuuras visu skanjdarbu var atskanjot dzivaja - bez neviena ierakstiita midi/audio treka. Ir virtuaalie instrumenti, kas lauj dzivaja manipulet ar bungaam, bet citi virtualie instrumenti genere sintezatoru skanjas. Tas paver iespejas nepartrauktai improvizaacijai. Protams, saada pieeja prasa verienigus datora resursus, kas uzliek zinaamus ierobezojumus, bet datoru sistemas attistaas un skaitljosanas jaudas nemitiigi palielinaas.
Quote:
Tā arī, jau no 2010 gada vasaras, esmu pilnīgi pārgājis uz REAPER, kā arī esmu iegādājies ''discounted'' licenzi. Komplektā kā audio redaktoru, izmantoju ļoti mazu, bet funkcionālu bezmaksas redaktoru Wavosaur.
Skiet, ka Reaper ari esmu kaut kad pameginajis. Vai saakotneeji tas nebija vienigais bezmaksas daw ar VST atbalstu? Tagad izskatas, ka tas ir maksas. Lai gan var jau but, ka bija cits lidzigs, ko es pameginaju ar domu, lai buutu vide, kur testeet dazadus vst. Wavosaur ari ir kaut kad ticis meginaats looti sen, bet paldies par atgadinajumu par taada eksistenci. Abletonaa nav tradicionaalaa wav redaktora, tamdelj sim noluukam lidz sim izmantoju Audacity, kas ir ieguustams ari bezmaksas aplikaciju vietne
Protable Apps com, bet wavosaur jaunakaa versija skiet pat interesantaaka.