Sen te nebiju bijis

Muzikāli radošais apsīkums iestājies sakarā ar galīgi nemuzikālu diplomdarbu
Bet problēma ir tāda:
meklēju MIDI klaviatūru, 49 taustiņu man pietiktu kā hobijam ne-PRO līmenī. Biju jau noskatījis muzakscentrs.lv veikalā tādu M-Audio Keystation 49e, uzzināju, ka man pie mājām Rēzeknē ir tā veikala filiāle un pasūtīju to klavieri. Teica uz vietas Rīgā neesot, atvedīšot no ārzemēm pēc kāda laika. Pagāja mēnesis, šie saka, jā esot bijusi atvesta uz Rīgu, bet turpat uz vietas kāds nopircis, līdz Rēzeknei netika

Atzīstas, kurš Rīgā nogrāba manu klavieri
Nezinu, vai viņi pēc tam vēl pasūtīja vai nē, bet piesolīja man par lētāku cenu (99Ls) uz vietas Rēzeknē esošo Roland/Edirol ED PC180A. Problēma - tai nav USB porta, bet man kompim nav MIDI (Creative X-Fi liels FUI no manis).
Tātad, jautājiens speciem - ko labāk darīt:
1.pierunāt, lai pasūta vēl to M-Audio, un gaidīt x laiku
2.ņemt to ED PC180A un likt kompī papildus kādu lēto skaņu karti klāt ar MIDI portu (cerams, ka vēl ED PC180A normāli spraužas un strādā pie skaņu kartes?)
3.meklēt citu variantu.
Pats sliecos uz 3.punktu, bet neorientējos Rīgas veikalos. Vai varat ieteikt variantus, kur vienkārši var dabūt ciešamas kvalitātes 49 taustiņu klavieri zem 100Ls, ar USB (ideāli būtu ar piegādi pa visu LV un apmaksu saņemšanas brīdī, bet var arī līdz Rīgai aizjozt, ja zinātu vietu, kur stabili dabūjama)?
Skatos, Internetā LV pēc pirmajiem meklējumiem uzrādās E-MU X-board 49 (CL X-board 49), vai var tēmēt uz to, jeb tomēr ED180PC ir labāks variants (pēc fīčām gan šaubos, bet taustiņu kvalitātes ziņā?)
Vēl palasīju, ka te thomann.de slavē, pēc cenām baigi lēti izskatās, labi būtu, ja varētu ar kādu, kas biežāk pasūta, sačupoties un piemest manu klavieri klāt, vienam nez ko nedroši, pirmo reizi no ārzemēm kaut ko ...
Paldies.