Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 27-Oct-2020 3:23:09

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Sintezatoru LCD displeji
PostPosted: 27-Jan-2010 22:10:07 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
Chau,

Ierasta probleema. Saak palikt apgruutinoshi nolasiit to, kas rakstiits sintinja lcd ekraanaa. Tas saak izraadiit spraaguma paziimes. Klasiskais gadiijums ir ka nospraagst t.s. backlit. Ekraans ir pilniibaa lasaams, tikai izgaismjuma nav, tobish tumsaa neko neizlasisi. Man, protams, viss otraadi - backlits ir spozhs, bet simbolus gruuti salasiit. Krukjiiju kontrastu, bet tas jau iestaadiits max maleejaa staavoklii. Nekur webaa nevaru izlasiit wtf? Neesmu specs shajaa jautaajuma...vai viss lcd ir saacis spraagt?


Last edited by overflow on 28-Jan-2010 9:54:06, edited 1 time in total.

Top
   
PostPosted: 28-Jan-2010 8:18:13 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 08-Aug-2008 11:45:25
Posts: 388
Cau nu klasiskais gadijums man bija auto magnetolai - izjaucu un ielodeju jaunas diodes, bet par so nezinu - varbut tam lcd kontakti izkustejusies, bet tad drizak vajadzetu but, ka lcd vairs nerada tos simbolus, kas jarada, bet vienkarsi nesakarigu grafiku. Katra zina lcd ir mainami un nekadam rocket science tam nevajadzetu but. Esmu pasacis vienu diy projektu un tikko pasutiju lcdshkas no vacijas - redzezs ka veiksies un vai spesu tik pats gala jeb naksies meklet palidzibu :)


Top
   
PostPosted: 28-Jan-2010 9:55:20 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
Vari linku iedot? Cik es mekleeju, tad mans 240x64 pikselji maksaa ap 100 USD...sameeraa saaliiti.

p.s. oppa, tikko ebejaa atrada vienu jaunu ar piegaadi par ~ 10 ls. Nav ne mazaakaas sajeegas vai derees. Cik saprotu, tad spriegumu tur var reaali atshkjirties.


Top
   
PostPosted: 28-Jan-2010 10:39:07 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 08-Aug-2008 11:45:25
Posts: 388
Man tas bija vienkarsak - bija skaidras norades kads japerk - 2x40 simboliem nevis grafiskais (pix). Es pec iespejas skatijos lai viss no viena piegadataja ( lcd porcija bija no http://www.reichelt.de ), lai mazak jashemo (leti tas nebija un vini tapat zem 150E neko nesuta, ta ka nacas piepirkt usb fleshus, lai nokomplektetu sutijumu :/ ) bet gan jau ka var sameklet ari letaku jo ipasi ebay - varbut vel te var ielukoties http://www.digikey.com - galvenais ir jazin kadu vajag un ja devaisa razotajs ir miris vai neatsaucigs, tad gan jau ka tik un ta naksies vispirms to devaisu izjaukt lai noskaidrotu, kas lacitim vedera. Starp citu, iedomajos varbut vienkarsi kontaktu gumija ir apkaltusi vai apkorodejusi?


Top
   
PostPosted: 28-Jan-2010 10:58:13 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
Provēšu šodien pajaukt to verķi un paskatīties.


Top
   
PostPosted: 28-Jan-2010 14:29:52 
Offline
Moderators
Moderators
User avatar

Joined: 30-Dec-2004 16:49:53
Posts: 875
Location: Liepāja, Latvija
Ja nav noslēpums, tad uzraksti kas tas ir par sintiņu, un izejot no tā, var kaut ko meklēt, risināt, atbildēt.
Mājas kompī man ir daži linki uz synth partiem. Vakarā paskatīšos, ja būs kas izmantojams, iedošu linkus.

G.

_________________
http://www.rabar.lv/gtc_studio/
http://www.rabar.lv/
http://www.draugiem.lv/wavefrontmotion/


Top
   
PostPosted: 28-Jan-2010 15:27:41 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
E-MU E-Synth.


Top
   
PostPosted: 29-Jan-2010 0:05:36 
Offline
Moderators
Moderators
User avatar

Joined: 30-Dec-2004 16:49:53
Posts: 875
Location: Liepāja, Latvija
Paskatījos savos linkos, un tur diemžēl netiek piedāvāts E-MU E-Synth LCD modulis.
Katrā ziņā, es nedomāju ka problēma ir pašā LCD modulī, bet barošanā, kas attiecas uz pix barošanu. Ja LCD kontrasta regulēšanai ir parasts mehāniskais pocis, tad bieži ir tā, ka ar laiku tie ''aiziet ciet'', un pilnīgi pietiek, ja tajā bik iepūš kādu kontaktu cleaneru, vai tml., tad vairākas reizes izgroza poci, un ir jābūt OK. Ja gadījumā tas nelīdz, tad ir ''nosēdusies'' barošana. Varētu būt ka baroklī ir uzpūtušies kādi elektrolīti.
Ja pix kontrastu regulē elektroniski (ar podziņām), tad arī viennozīmīgi, tas norāda, ka ir problēmas ar barošanu.
Protams, vēl pastāv tradicionāla ''štepseļu izraustīšana'', pirms ko dara kardināli, dažreiz palīdz! :)

G.

P.S. Šis varētu būt tas LCD, kas ir Tavam E-Synth, bet 100% nepētīju. Starp citu, tajā datasheet-ā var arī redzēt blokshēmu, ar regulējamo poci. ... varbūt ka nemaz nebūs tik bēdīgi, Tavā gadījumā! ;)
http://www.alldatasheet.com/datasheet-p ... GS24C.html

_________________
http://www.rabar.lv/gtc_studio/
http://www.rabar.lv/
http://www.draugiem.lv/wavefrontmotion/


Top
   
PostPosted: 29-Jan-2010 10:09:25 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
Dēļ hoķa vakar nekas nesanāca ;).
Kontrasts šim regulējas elektroniski, ne ar analogo poci kā tas ir citiem verķiem.


Top
   
PostPosted: 29-Jan-2010 11:48:36 
Offline
Moderators
Moderators
User avatar

Joined: 30-Dec-2004 16:49:53
Posts: 875
Location: Liepāja, Latvija
Nu tad atliek tikai izraustīt ''štepseļus'', un papētīt, kas notiek ar barošanu, un ar LCD draiveri, kas regulē ''štromi'' kontrastam.

G.

_________________
http://www.rabar.lv/gtc_studio/
http://www.rabar.lv/
http://www.draugiem.lv/wavefrontmotion/


Top
   
PostPosted: 29-Jan-2010 16:46:04 
Offline
Moderators
Moderators
User avatar

Joined: 30-Dec-2004 16:49:53
Posts: 875
Location: Liepāja, Latvija
Quote:
Esmu pasacis vienu diy projektu un tikko pasutiju lcdshkas no vacijas - redzezs ka veiksies un vai spesu tik pats gala jeb naksies meklet palidzibu :)
Ja nav noslēpums, ko no DIY esi pasācis? Ir interesanti uzzināt, jo pats es arī esmu uzsācis vairāku DIY projektu realizēšanu. Ar laiku, ir doma forumā izveidot attiecīgu sadaļu, kur parunāties par šādām lietām.

G.

_________________
http://www.rabar.lv/gtc_studio/
http://www.rabar.lv/
http://www.draugiem.lv/wavefrontmotion/


Top
   
PostPosted: 29-Jan-2010 18:00:37 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 08-Aug-2008 11:45:25
Posts: 388
Sveiks. Iecerets ir midi generejos devais - tipa sekvencers. Loti ceru, ka man izdosies to projektu novest lidz galam, jo istas alternativas es tam starp komerciali pieejamajiem produktiem neredzu. Tas, ko varu sobrid izdarit ar korg m3, skiet mazliet nepilnigi pirmkart jau tapec, ka ta iebuvetais sekvencers nelauj darbint karma procesus (tie palaizas tikai no klavieres, vai externala sekvencera) - sadam diy devaisam vajadzetu klut par atbalstu saja procesa. Protams ir mpc5000, bet tas ir padargs, turklat ta audio funkcijas, kam vins ta ka vairak paredzets, mani ne ipasi interese, savukart midi uzmetot aci skiet ierobezots. Galu gala pameginat to nekur latvija ari skiet nevar. Ir vel monomachine, bet tam ir parak ierobezoti atminas resursi setingu glabasanai - atceros, ka qy20 visa brivaa vieta paris menesu laika tika aizpildita un lidz ar to interese par to aparatu izsika. Kad jau visas detalas bus sagaiditas (usa porcija turpina kaveties) un aparats salodets un saskruvets - tad jau labprat uztaisisu ari kadu reportu :)

gj


Top
   
PostPosted: 30-Jan-2010 2:00:39 
Offline
Moderators
Moderators
User avatar

Joined: 30-Dec-2004 16:49:53
Posts: 875
Location: Liepāja, Latvija
Quote:
Sveiks. Iecerets ir midi generejos devais - tipa sekvencers. Loti ceru, ka man izdosies to projektu novest lidz galam, jo istas alternativas es tam starp komerciali pieejamajiem produktiem neredzu. Tas, ko varu sobrid izdarit ar korg m3, skiet mazliet nepilnigi pirmkart jau tapec, ka ta iebuvetais sekvencers nelauj darbint karma procesus (tie palaizas tikai no klavieres, vai externala sekvencera) - sadam diy devaisam vajadzetu klut par atbalstu saja procesa. Protams ir mpc5000, bet tas ir padargs, turklat ta audio funkcijas, kam vins ta ka vairak paredzets, mani ne ipasi interese, savukart midi uzmetot aci skiet ierobezots. Galu gala pameginat to nekur latvija ari skiet nevar. Ir vel monomachine, bet tam ir parak ierobezoti atminas resursi setingu glabasanai - atceros, ka qy20 visa brivaa vieta paris menesu laika tika aizpildita un lidz ar to interese par to aparatu izsika. Kad jau visas detalas bus sagaiditas (usa porcija turpina kaveties) un aparats salodets un saskruvets - tad jau labprat uztaisisu ari kadu reportu :)

gj
Skan interesanti. Iemeti kādu linku uz projektiņu, papētīšanai.
Tad jau nāksies izveidot forumā speciālu sadaļu, kur visu to reportēt! ;)

G.

_________________
http://www.rabar.lv/gtc_studio/
http://www.rabar.lv/
http://www.draugiem.lv/wavefrontmotion/


Top
   
PostPosted: 30-Jan-2010 12:55:27 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 08-Aug-2008 11:45:25
Posts: 388
Tas avots, no kura sasmelos infu ir seit - konkreti mani ieintereseja sekvencera sadala. Patiesiba jau ir ari vel viena komerciala alternativa - genoqs, bet ari ta ir salita un, kaut ari efektigi izskatas, kopuma neskiet tik parliecinosa funkciju zina.

gj


Top
   
PostPosted: 30-Jan-2010 21:53:41 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
Arii es uz Octopus metu aci, savulaik, bet nesaduushojos atdot taadu ciparu. Taa vietaa panjeemu Doepfer analogo sekvenceri. Tas gan buutiibaa ir pavism cits animaals, bet nu anyway. Peec tam gan to nopaardevu. Vispaar jau baigais miinuss ir tas, ka te LV nav iespeejas dzelzi paproveet. Cik daudz ir bijushi gadiijumi, kad izseerfo webu t.sk. juutjuubu u.t.t. un shkjiet, JAA, IIIIIRRR,...panjem...nee, nav iisti tas ko biji iedomaajies.

o.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited