Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 19-Jul-2025 13:09:55

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: 18-Nov-2005 4:05:41 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Lieta sekojosha. Juus te visulaiku runaajat, par Vinyl un kautkaadaam superkvalitaateem, un shai sakaraa man ir ko pateikt. Sen nebiju nekur bijis un taa nu sanaaca ka bij LaroCCa NOKIA.DAVIDS.PARTY un es ar tur biju snjabi dzeeru un maiziites eedu. bet pie lietas. Skanja bij vienkaarshi pretiiga !!! Limiteri visi laikam drausmiigi uzkarsushi, baac nu kaa taa var klausiities un veel dejot zem taadas, tas buutu viens, un kaa var runaat par kvalitatiivu atskanjoshanu(no vinyl) ja skandas grab kopaa, skanja vispaar nekaada, vienkaarshi bum bum ( un tas pats drausmiigi kropliig) .
P.S. Muziki taisot muuziku seezh entaam stundaam vienu kick taisot, lai labi skaneetu, bet DJi panjem vinju un sapis rupji runaajot, ar to ka iedzen Limiteri. basssa vienkaarshi nav, jautaajums priekshkaa muuzikiem jaataisa tie speeciigie kicki un drausmiigaas basspartijas, ja vinjas klubos nemaz nedzird.
Argumenteejiet luudzu, paarlieciniet mani ka Jums taa nav, kautvai uzaiciniet ciemos, tur kur speelejat un paraadiet, ka juus to skanju nekroplojat, un Juus patieshaam cienat kvcalitaati un tamdeelj speeleejat no vinyla

Post subject:
PostPosted: 18-Nov-2005 13:28:13 

Nu es paziistu la roccas deejeyus un varu tev 100% pateikt ka shie nespeelee vakaros uz vinyl....nu varbuut tajaa daavids party arii speeleeja,bet kaut kaa shaubiigi man tam gribaas ticeet! Un vispaar dzerot shnabiiti un eedot maiziites gruuti buus objektiivi noveerteet skanjas spektru,basus un deejaya speeleet prasmi...mans viedoklis ka tas jaadara skaidraa! Bet vispaar La Rocca rulllzzz!

PostPosted: 18-Nov-2005 14:13:02 
Mikseris.LV power user

oi, shii ir saapiiga teema. Es jau variaakas reizies esmu to piesaucis un vareeetu sarakstiit graamatu par savu nebeidzamo karu ar DJ'iem, lai gan pats esmu kaadu laiku plates groziijis un ieveerojis zinaamu pietaati pret autoriem, necenshoties sabojaat vinju darbu ar paardraivotu pulti vai nolockotiem limiteriem. Neviens atskanjotaajs, neviens formaats un vispaar nekas nespeej buus sliktaaks peec kvalitaates par skanju, ko apzinaati vai neapzinaati sabojaa DJ. Visa sakums ir sarkanaa kraasa uz pults- principaa esmu par elektroshoka pievienoshanu caur trigeri pie +3dB gaismas diodes un attieciigi 2kg trotila pakas detonatoru pie +6dB diodes. Nu nav normaali saskruuveet visus kraanus liidz galam un cereet, ka zaalee kaads spees atskjirt kick no piano. Varu to saliidzinaat ar churaashanu autora kompota glaazee. Pie shaadas ekspluataacijas nav svariigi no kaa speeleet, ko speeleet- viss vienalga buus viens grandiozs pirdienu koris. Tad var atteikties no augstas kvalitaates jaudas pastiprinaataajiem, bet piesleegt skaljruni caur tiristoru un vadiit to ar taisnstuura impulsu (elektronikji sapratiis). Ja mees runaajam par skanjas dziljumu, tiiriibu, dinamiku, tad tas ir jaapskata ideaalos astaakljos (DJ bez pus aptiekas veederaa, par 2l alkohola mazaak, u.c. nereaalas lietas), preteejaa gadiijumaa taa visa ir tuksha muldeeshana un plates izdotaa nauda labaak ir jaakonvertee papildus MDMA rezervees un jaaspeelee 92 kb MP3. Es parasti speeleejot plates (tas gan bija sen)- tureejos -3 dB ... 0dB robehzaas, ja nu kaadaa neuzmaniigaa miksa vietaa sanaaca traapiit paaris dB virs 0, tad nokauneejies uzmetu aatru skatu zaalei, lai paarliecinaatos, ka manaa virzienaa nedodas kaada RIMI nelikviidu daarzenju krava. Tagad viss ir savaadaak...

ddff, noguris visiem skaidrot, ka patiecoties limiteram virs 0dB skaljaak nepaliek, tikai suudiigaak

Quote:
Lieta sekojosha. Juus te visulaiku runaajat, par Vinyl un kautkaadaam superkvalitaateem, un shai sakaraa man ir ko pateikt. Sen nebiju nekur bijis un taa nu sanaaca ka bij LaroCCa NOKIA.DAVIDS.PARTY un es ar tur biju snjabi dzeeru un maiziites eedu. bet pie lietas. Skanja bij vienkaarshi pretiiga !!! Limiteri visi laikam drausmiigi uzkarsushi, baac nu kaa taa var klausiities un veel dejot zem taadas, tas buutu viens, un kaa var runaat par kvalitatiivu atskanjoshanu(no vinyl) ja skandas grab kopaa, skanja vispaar nekaada, vienkaarshi bum bum ( un tas pats drausmiigi kropliig) .
P.S. Muziki taisot muuziku seezh entaam stundaam vienu kick taisot, lai labi skaneetu, bet DJi panjem vinju un sapis rupji runaajot, ar to ka iedzen Limiteri. basssa vienkaarshi nav, jautaajums priekshkaa muuzikiem jaataisa tie speeciigie kicki un drausmiigaas basspartijas, ja vinjas klubos nemaz nedzird.
Argumenteejiet luudzu, paarlieciniet mani ka Jums taa nav, kautvai uzaiciniet ciemos, tur kur speelejat un paraadiet, ka juus to skanju nekroplojat, un Juus patieshaam cienat kvcalitaati un tamdeelj speeleejat no vinyla

Post subject:
PostPosted: 18-Nov-2005 20:56:52 

vot DDFF piekriitu tev, un par to ka es dzeeru shnjabi un eedu maiziites, tas nenoziimee , ka es no skanjas neko nejeedzu, un par to ka tur speeleeja no vinyla es neteicu, es teicu ka Juus DJi runaajat par speeleeshanu no vinyla, un ja tu saki ka Larcca vis ir labi, tad man rodas jautaajums, vai no balkona skatoties uz DJ pulti un redzot, kaa mirgo sarkanaas lampinjas un indikators nemaz neleekaa pa zaljajaam, vai tas ir normaali. es pats taisu muuziku, un zinu, lai vai kaadu troksni tu taisiitu, buus simtdaljas kad indikators noleks liidz -60dB . un Studio 69 tur vispaar bij d**sa!
Iedomaajies muzikants naak uz perkusijaam speeleet a tur viss diic un gaudo :o tas ir P**d*ts , Larocca ir labaak nekaa Studio 69 bet nav ta ka var baspartiju izdzirdeet

Post subject:
PostPosted: 19-Nov-2005 6:54:48 

Patiesiibaa jau par to limiteru izmantoshanu taa ir vesela pasaka staastaama , bez shamaa ir speeleet ljoti gruuti patiesiibaa , bet arii shamaa iespeejas ir jaizmanto saprotamaas robezhaas , ja tas apskanjotaajs jau ieprieksh padomaa par sekaam un to limita robezhu iegriezh zem "0" tad nemaz tik sahausmiigi traki nav , un ja tas cilveeks kas maina trekus tieshaam seko liidzi tiem - 3 liidz +3 tad jau nemaz tik traki nav , patiesiibaa pasham patiik speeleet kad limiteris straadaa , bet nu taa lai shis straadaa , nevis izmisumaa mokaas ko nolimiteet .
Patiesiibaa jau gadaas reizeem aizrauties , bet man tas ir uz iisu briidi , jo tieshaam taas sarkanaas gaisminjas uz mikseriisha nevar neieveerot , teisksim manaa gadiijumaa tas ir veel beediigaak , jo mans Korgs virs +6 saak dvest vairs tikai tiirus ciiparus izejaa , un to vairs nevar nepamaniit . Visi PIO fanini shajaa gadiijumaa var briivi uzelpot , jo , analogu ir gruutaak iedziit taadaa konkreetaa kroplii , bet ir viiri kas dabon to gatavu bez probleemaam .

Un shajaa gadiijumaa vareetu saakt runaat par to prieksh kam vajag maajaas sagatavot materiaalu ko tu kaa DJ atskanjosi pasaakumaa , tieshi prieksh taa lai shamais buutu vienaads tembraali , lai tas vienaadi skaneetu atieciibaa uz decibelliem , vieniigi ja tie komtroleetaaji arii to saprastu , un neliktu visus vienaa plauktaa pie tiem kas itkaa meegjinot kaadu apzagt (autorus-radiitaajus) , patiesiibaa taa ir dziives nepiecieshamiiba , jo savaadaak vienkaarshi nevar , cik maastereetaaju tik variantu skaneejuman , un tu kaa idiots peectam visu vakaru vari vieniigai ko dariit , kaut ko piegroziit , shajaa gadiijumaa apskauzhu leeto vinil atskanjotaaju adatu lietotaajus viss skan vienkaarshi vienaadi (suudiigi) un neparko nevajag uztraukties . Bet ar taam ciiparu tehnologjijaam ir kaa ir , nu kaada nu tur taa zvaigzne uzkritaa tam rakstiitaajam-tirazheetaajam taa arii tas gabals peec tam skan .
Bet , taas ir tikai manas domas , jo nevaru iedomaaties kaa buutu ja buutu jaaspeelee no veikalaa pirktiem origjinaalajiem CD . Patiesiibaa jau kautkad sen kad tiko paraadiijaas pirmie DJ-CD atskanjotaaji un maajaas nebija veel datora to dariiju , bet tas bij tik iisu momentu , kad teikshu atklaati , TO NEATCEROS . Kadreiz bij lielaa TAPE + tikai mazaas rakstiitaas lentinjas , maksimums 4 gabali + ekvalaizers , tagad TIKAI pashrakstiiti CDRW , un viss caur COOL EDIT .
Un viss vakars briivs , tikai par to ko naakosho , DJ sapratiis par ko es .
Un ja veel nebuutu to dziesmu pasuutiitaaju :cry: . Ar fraazi ko peedeejo ir dzirdeejis pa raadio :x .

Un vispaar pie visa vainiigi ir apskanjotaaji , ko , nevar krutaakus aparaatus nopirkt ??????? Un veel arii tie mikseru razhotaaji ir pie vainas , kas ir ko , nevar komplektaa tam mikseriitim mazu viiliiti pielikt ar ko to gropi garaaku paviileet . Vareetu uzreiz :evil: pie mikseriisha skandas sleegt :roll: . Un ja runaa par taam sandaam , tad nu shite vispaar , vareeja jau arii iemaaciities lielaakas uzrazhot 8) .

Post subject:
PostPosted: 19-Nov-2005 7:18:30 

bet varbuut vienkaarshaak ir papildus skandas uzlikt lai tas blieziens ir , ja jau liekas ka pa shvaku buus, neviss no taam kas ir meegjinaat izspiest gaisu. jo iisteniibaa no drausmiiga skaljuma kas naak no vienas skandas nekas laps nekad nebuus, labaak desmit taadas un bez kroplja lai ir zem 0dB bet buus gan kachoks un kvalitaate, un logi birs, jo ka paskataas kaa tie Dji pie taa kropla pasi kaifu kjer taa vien liekas, ka tur straada brachka un veelviens kaiminsh, kam no skanjas kaa taadas nav nemazaakaas saprashanas, troksnis ir un viss baigi Cool :evil:

Post subject:
PostPosted: 19-Nov-2005 7:41:04 

Nenjem visu tik nopietni , skandas vienmeer buus par maz (daudzums) un skanja vienmeer buus par klusu (KW) ,
:arrow: DJ sapnis - skandas lielas , VEEL LIELAAKAS , LJOTI LIELAS .
Labi , tas protams joks .

Post subject:
PostPosted: 19-Nov-2005 18:38:10 
Mikseris.LV power user

ta, informacijai... ja kads nezin. L.R. lapa ir shada info.
-------
SOUND SYSTEM

SPL 115-118 dB ; 26Hz - 22kHz, -3dB

PA SYSTEM:

Рупоры:

Senzar - TX 500 10 pcs
Senzar - SA 218 6 pcs
Senzar - SA 118 6 pcs
DAS – Das 200 6 pcs

Усилители:

Neva Audio - PA 2800 3 pcs
Neva Audio - PA 3000 3 pcs
Neva Audio - PA 3200 1 pcs
Neva Audio - PA 1500 2 pcs
Ashly - FTX 2001 2 pcs
Ashly - MFA 8000 1 pcs
Phonic - Phonic 1000 1 pcs

Обработки звука:

Lem – DX 24 ( 40-bit Digital loudspeaker Processor)
Ashly – 4.24G (4 channel 24-bit Digital Equalizer & System Processor)
Behringer – MDX 1400 (interactive Dinamic Processor)
Behringer – Ultromizer PRO
Behringer – Ultro Di PRO

Диджейский пульт:

CD Players - 4 x CDJ-1000 MK2 from PIONEER
2 Turntables - TECHNICS 1200MK
Mixers - XONE 464 from ALLEN & HEATH
XONE 92 from ALLEN & HEATH

СВЕТ В LAROCCA:

SGM GALILEO 1200 SCANNER 12 pcs
SGM GALILEO II 1200 SCANNER 8 pcs
SGM GIOTTO SPOT 250 6 pcs
SGM GIOTTO WASH 400 10 pcs
COEMAR PROWASH 575LX 10 pcs
FUTURELIGHT CC-200 PRO 8 pcs
SGM FLASHER DMX 1,5 STROBO 20 pcs
SGM POWERLIGHT 612 12 pcs
SGM REGIA 2048 OPERA(LIGHT CONSOLE) 1 pcs
DTS PAR 64 1000 W 60 pcs
DTS PAR 36 650 W (BLINDERS) 32 pcs
JEM ZR 33 (SMOKE MACHINES) 2 pcs
SGM POWERLIGHT 612 DIGITAL DIMMER 11 pcs
SGM NEWTON 1200 FOLLOWSPOT 1 pcs
1 METER MIRROR BALL 1 pcs
200 METERS OF NEON LIGHT

LA ROCCA LASER SPECIFICATION

COHERENT PURELIGHT STAR II LD red enhanc. 1 pcs
Optical bench tarm VARIO II 1 pcs

tarm mirrorequipment VARIO
16x beam mirror 100mm x 100mm as beamreflector
8x beam mirror 150mm x150mm as beamreflector
2x line diffraction effect mirror
4x square diffraction effect mirror
30x mirror mounts

tarm Lasercontrol T2 1 pcs
tarm MINI DESK
manual scanner-effect controller as described on data sheet
Optical bench tarm JUNIOR 3 pcs
tarm JUNIOR controller 1 pcs

PostPosted: 19-Nov-2005 20:30:14 

Quote:
oi, shii ir saapiiga teema. Es jau variaakas reizies esmu to piesaucis un vareeetu sarakstiit graamatu par savu nebeidzamo karu ar DJ'iem, lai gan pats esmu kaadu laiku plates groziijis un ieveerojis zinaamu pietaati pret autoriem, necenshoties sabojaat vinju darbu ar paardraivotu pulti vai nolockotiem limiteriem. Neviens atskanjotaajs, neviens formaats un vispaar nekas nespeej buus sliktaaks peec kvalitaates par skanju, ko apzinaati vai neapzinaati sabojaa DJ. Visa sakums ir sarkanaa kraasa uz pults- principaa esmu par elektroshoka pievienoshanu caur trigeri pie +3dB gaismas diodes un attieciigi 2kg trotila pakas detonatoru pie +6dB diodes. Nu nav normaali saskruuveet visus kraanus liidz galam un cereet, ka zaalee kaads spees atskjirt kick no piano. Varu to saliidzinaat ar churaashanu autora kompota glaazee. Pie shaadas ekspluataacijas nav svariigi no kaa speeleet, ko speeleet- viss vienalga buus viens grandiozs pirdienu koris. Tad var atteikties no augstas kvalitaates jaudas pastiprinaataajiem, bet piesleegt skaljruni caur tiristoru un vadiit to ar taisnstuura impulsu (elektronikji sapratiis). Ja mees runaajam par skanjas dziljumu, tiiriibu, dinamiku, tad tas ir jaapskata ideaalos astaakljos (DJ bez pus aptiekas veederaa, par 2l alkohola mazaak, u.c. nereaalas lietas), preteejaa gadiijumaa taa visa ir tuksha muldeeshana un plates izdotaa nauda labaak ir jaakonvertee papildus MDMA rezervees un jaaspeelee 92 kb MP3. Es parasti speeleejot plates (tas gan bija sen)- tureejos -3 dB ... 0dB robehzaas, ja nu kaadaa neuzmaniigaa miksa vietaa sanaaca traapiit paaris dB virs 0, tad nokauneejies uzmetu aatru skatu zaalei, lai paarliecinaatos, ka manaa virzienaa nedodas kaada RIMI nelikviidu daarzenju krava. Tagad viss ir savaadaak...

ddff, noguris visiem skaidrot, ka patiecoties limiteram virs 0dB skaljaak nepaliek, tikai suudiigaak

PILNIIGI PIEKRIITU -> ZELTA VAARDI!!

bET PAR TO, ka vajag visu laiku skaljaak un skaljaak , ir taa, ka, ja ir sanaacis speeleet ilgstoshi - to peec kaada laika pierodi pie viena liimenja trokshnja, un, pats nemanot saac iegriezt. kad rezerves izsmeltas, ljoti jaakoncentreejas, lai neiedziitu ljaunajaa kroplii.

Bet par to vairaak par +/-0 db - kas shiem djiem ausis no di*sas aug?! bez visiem liemiteriem uc. tachu kroplis ir labi dzirdams!

Post subject:
PostPosted: 20-Nov-2005 13:05:01 
Mikseris.LV power user

neticeesi, bet ne vienmeer taa ir:
1) ja DJ ir reguleejams monitors, tad vinsh to nogrieziis liidz komfortablam liimenim (neies tak sevi mociit ar to elles troksni), bet zaalee mauks liidz +27 dB peak, taa,ka visiem asaras aciis saskrien.

2) ja DJ veederaa ir 3 promiles dzeramaa, tad tas noziimee, ka vinja dzirde ir apmeeram -9dB pret cilveku skaidraa (shis katram ir individuaali, bet videejais statistiskais ir taads). Un es negribeetu buut tas indiviids skaidraa, kam shajaa gadiijumaa tie 9dB buus par daudz. Ja nu vieniigi pirms ieejas uzbuuvee telti, kur visi tiek piedzirdiiti un ar alkometru paarbaudiiti. Ar medikamentiem shie cipari var buut veel dramatiskaaki.

3) liela tumbu greeda neko nepaliidzees shajaa gadiijumaa- ja tiek speeleets materiaals, kuru jau sen spiezh limiteri (tiem, kaa zinaam ir 1:inf kompresijas koef.), tad peec sameeraa iisa briizha ausis pie taa pierod, jo shis materiaals ir praktiski bez dinamiskaa diapazona un saak atgaadinaat rozaa troksni. Skaljumu apraksta taada lieta, kaa diapazons- resp. cik liela atskjiriiba ir starp skaljaajaam un klusajaam vietaam. Shaads plashs dinamiskais diapazons neljauj dzirdei adopteeties pie kaada no lielumiem, taapeec klausiitaajs sho uztvers kaa skalju materiaalu. Ja klusaa vieta ir skalja (deelj taa, ka DJ ir ievaaleejis kaadus 20 dB par daudz) un skaljaa ir tik pat skalja (jo virs 0dB to saspiezh limiters), tad shis buus nosaciiti plakans kakofonisms un tas ne tuvu neliksies skaljsh. Un te var griezt liidz bungaadinjas aiziet liidz galeejam staavoklim un apstaajas- tad varees dzirdeet taadus iisus skaljus momentus briizhos, kad iestaasies iiss release un bungaadinjai radiisies iespeeja izkusteeties no galeejaa staavoklja un peec tam tur atgriezties. Kameer taa stav uz vietas nekaada paarvietojuma, ko registreetu nervi, nav.

ddff

Quote:
bet varbuut vienkaarshaak ir papildus skandas uzlikt lai tas blieziens ir , ja jau liekas ka pa shvaku buus, neviss no taam kas ir meegjinaat izspiest gaisu. jo iisteniibaa no drausmiiga skaljuma kas naak no vienas skandas nekas laps nekad nebuus, labaak desmit taadas un bez kroplja lai ir zem 0dB bet buus gan kachoks un kvalitaate, un logi birs, jo ka paskataas kaa tie Dji pie taa kropla pasi kaifu kjer taa vien liekas, ka tur straada brachka un veelviens kaiminsh, kam no skanjas kaa taadas nav nemazaakaas saprashanas, troksnis ir un viss baigi Cool :evil:

Post subject:
PostPosted: 21-Nov-2005 23:57:42 
nu larocca paliek larocca .. nepavelti vinja skaitas par lielako bedri latvija, gaidisim kad bus apstiprinat ka laroccu nopirka essential ipashnieks! un redzesim kadas tur bus parmainjas!

Post subject:
PostPosted: 22-Nov-2005 2:31:43 
Jaaa, kas tad tass??? jauna bauma vai? Tagat essential/Pro1/Nautilus (lidzipashnieks) grib iegadaties dalju ar no LaRocca??????

Post subject:
PostPosted: 22-Nov-2005 10:19:12 
Mikseris.LV power user

Quote:
nu larocca paliek larocca .. nepavelti vinja skaitas par lielako bedri latvija, gaidisim kad bus apstiprinat ka laroccu nopirka essential ipashnieks! un redzesim kadas tur bus parmainjas!
-
? ? ? - tur ir DJ Peter, kursh ari vada balliti... ja vinjsh ir, tad La Rocca paliks La Rocca ...
.. principa nekas pret vinju nav, vinjsh labi dara savu darbu .. vienigais varetu drusku cita virziena skatit....

Post subject:
PostPosted: 22-Nov-2005 12:18:25 

NU DJ Peter tur straadaa un vinsh ir arii kluba boss....

Post subject:
PostPosted: 22-Nov-2005 12:40:43 
Mikseris.LV power user

Quote:
NU DJ Peter tur straadaa un vinsh ir arii kluba boss....
un vinjsh atri nevienam LR nedos... :)

Post new topic  Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+02:00