Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 23-Aug-2025 20:32:13

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: 08-Dec-2005 10:01:47 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Te nu uzraku beidzot datus par skaļruni kas man paļurkājies tā kārtīgi un sāk tracināt pakāpeniski. Ražotāji laikam Igauņu kaimiņi šim.

Kompānija "Audes"
8 '' wooferis 75W82-8:

Nominālā pretestība - 8 omi
Max ilglaicīgā jauda - 130 W
Max pīķa jauda - 200 W
Frekvenču diapozons - 32 - 2000 Hz
Jūtība (2,83 V / 1 m) - 88 dB
Spoles pretestība - 6,2 omi
Spoles diametrs - 50 mm
Spoles augstums - 16 mm
Air Gap Height ( nezinu kā iztulkot pareizi) - 7 mm
Lineārais spoles kustības attālums - +- 4,5 mm
Brīvā gaisa rezonanse - 30 Hz
Kustīgā masa - 34,8 g
Efektīvais diametrs - 165 mm
Magnēta svars - 1360 g
Kopējais svars - 3100 g
BL - 12,33 Tm
Q ms - 2,86
Q es - 0,27
Q ts - 0,25
V as - 53,1 ltr

Links - http://www.audes.ee/index.php?id=1283&tpl=1003

Cipari tādi interesanti bet nu no viņu mājas lapas. Pārtulkoju iz Angliskā tādēļ mok kāda kļūdiņa tekstā. Nezinu kur pie mums vispār šī brenda ražojumus dabūt bet mainīt vajag. Tad nu sāku funktierēt ka mok var iegrūzt kaut ko daudz maz ekvivalentu tajā kastē šim oriģinālam. Jo principā man tām kastēm skaņa un izskats, izmēri utt daudz maz patīk. Vienīgi neesmu nekāds lielais ceļvedis skaļruņu produkcijas pasaulē. Par skaļruni 40 Ls/gab būtu apmēram max. ko vēlētos maksāt.

Kādas jūsu domas par šādu akustisko ālēšanos? Varbūt tā uz ātru roku rodas kāda ideja. Izfiltrēšu vēl kādus datus un uzmetīšu kādu modeli ko pats varētu iedomāties iebāzt. Experiments.

Image, , Image

Last edited by NeckaSypash on 08-Dec-2005 10:39:02, edited 3 times in total.

PostPosted: 08-Dec-2005 10:35:10 

Pirmais kandidāts.

Audax Bass-midr.speaker AP210Z0 (1495)
Type: AP210Z0

Nominal impedance: 6 Ω
Max. system power: 70 W
Resonance frequency: 29 Hz
Lower limit frequency: 41 Hz
−3 dB, 40 l
Dim., port: Æ60×L120 mm
Upper limit frequency: 2000 Hz
Sensitivity: 90 dB (2,83 V, 1 m)
Moving mass: 23.7 g
BL factor: 8.10 N/A
Total Q factor: 0.32
Equivalent volume (Vas): 92.2 l
Dimensions: Æ218×102 mm
Weight: 1.4 kg

Cena te LV - 40 Ls ar santīmiem/ gab.

Image

Zinu ka zaudēšu bik uz basiem. Viņš ir vieglāks. Bik labāka jutība. Toties izmēri ir gandrīz perfekti un varēs bez kastes modifikācijām iegrūzt iekšā. Izskatās ka vajadzēs padomāt par pretestībām. Varbūt fāžu invertorus vajadzēs nomainīt uz niknākiem. Nu jau teicu ka eksperiments.

Nu tad cilvēki kas labi zin šo lietu nolamājiet mani ka šito darīt nav vērts. Tikai atceroties ka tā sistēma nav nekas superkruts, toties dabūt viņu dziesmā vajag. Un ir vēlme zināt kas būs kad un ja izdarīšu šitādu. Tā teikt zinātnes vārdā, ai es te moralizēju.

Post subject:
PostPosted: 09-Dec-2005 0:46:47 

viens ieteikums , ja domaa mainiit to dinamikji uz savaadaaku , maini abaam kasteem , vismaz skanees vienaadi , paareejo gan jau piekorigjeesi elektroniski . Bet ar to faazinvertoru gan taa uzmaniigi , varbuut tomeer neaiztiec , jo ja tai caurulei nebuus vajadziigais garums + resnums , nu rezultaats buus gauzhaam beediigs :cry: . Cita lieta ja tev RRR kaads pazinja straadaa pie akustikas un ir iespeeja taas tavas skandas dabuut akustiskajaa telpaa uz sameeriishanu , tad pats saproti :lol: .

Un varbuut kad to tavu veco dinamikji var reanimeet , apeeti varbuut kas ir atliimeejies un grab . vai izvadi aizluuzushi , tie vadinji no klemmiteem liidz difuzoram , PSRS laiku dinamikjiem tas ir lielaakais truukums , nolokaas pie pasha difuzora .

PostPosted: 09-Dec-2005 10:14:28 
Mikseris.LV power user

Aatrumaa uzmetot aci varu teikt, ka apaksheejaa nogrieshana paarcelsies uz augshu, paliks lielaaks spiediens. Ir aizdoma, ka starp Fs un Fcorp paraadiisies interesants group delay. Ja nav gruuti, tad iedod reaalo kastes tilpumu un es kaadaa briivaa briidii iemetiishu analiizes softaa- iedoshu visas 4 liiknes ar saliidzinoshiem datiem.

ddff
Quote:
Te nu uzraku beidzot datus par skaļruni kas man paļurkājies tā kārtīgi un sāk tracināt pakāpeniski. Ražotāji laikam Igauņu kaimiņi šim.

Post subject:
PostPosted: 09-Dec-2005 18:45:02 

Abām kastēm viennozīmīgi, citādi man ir bail iedomāties kas notiks kad pagriezīs tā kārtīgāk skaļumu, tomēr atšķirīgi tie skaļruņi ir noteikti.

Skaļrunis ir mirējs tā vai tā. Kad tam pirmoreiz atplīst tie vadeļi no difuzora tad ir tam remonts tikai kādam laikam ja negrasās tos vadus absolūti mainīt. Bija arī vadi tam atplīsuši - starp citu par to Audes kompānijai liels fui no manīm jo tam skaļrunim šajā gadījumā tie ir par īsu un par cietu. Pie katras lodēšanas tur ar vien tālāk sasūcas alva un ar vien mazāka paliek mīkstā kustīgā daļa pie tam ar vien vairāk tiek traumēts viņš. 2 reizes lodēju, otrajā reizē dabūju pagarināt. Un tur tiešām ir sviests, varbūt ka tajā ko šogad viņi laiž ārā ir garāki tie vadi bet tam ir situācija kad uz kārtīga skaļuma skaļrunis galā gandrīz izstiepj tos vadus uz max un mana lodēšana bija pirmā viņam. Nesmuki. Tā ir rupja kļūda. Ir taustīti skaļruņi kam šī lieta ir labāk izdomāta. Es tur ne mazumu pirkstus apsvilināju kamēr izlocīju visu tā lai turās un nerodas asas locījumu vietas pie kustības.

Sevišķi dikti mēģināt tdzīvināt to veco basinieku negribās. Viņš teikšu ir lielākā problēma tajā akustiskajā sistēmā, jo kastes ir ok, augšas un 'vidi' kas patiesībā arī ir gandrīz augšas skan smuki priekš šāda pielietojuma, bet bass man tā ne visai, varbūt ka tas dēļ metāla membrānas tā īpatnēji. Un nu gribās noprovēt uzbūvēt šamo un paskatīties kas tur galā sanāks, tas arī galvenais dēļ kā te ņemos, citādi droši vien nomainītu viņu pret kādu RRR un atdotu bračkam klausīties.

Fāzu invertoru es vajadzības gadījumā liktu jau izgatavotu fabrikā. Tas oriģinālais vispār ir ne sevišķi labs tā vai tā dēļ asās kantes ārpusē, kādu laiku atpakaļ biju piejūdzis pie viena software frekvenču ģeneratora un paklausīju ko viņi saka un bik švilpo pie zemām frekvencēm, jūt kā tā kaste "elpo". Rezultātā nepatika.

Par kasti - augstums 53 cm
- dziļums 30 cm
- platums 32 cm
- materiāls saplāksnis, sienas biezums 3 cm front, pārējie ?
- fāzu invertori,2 gab. plastmasas caurules, iekš diametrs 53 mm, garums - 26 cm izvietoti priekšpusē virs basinieka.
- nav iekšā nekādas akustikai ribas vai starpsienas. Vidu skaļrunim apkārt aizsargčaula (piemirsu nosaukumu).

nākamajā piemetīšu parametrus pārējiem skaļruņiem.

Last edited by NeckaSypash on 10-Dec-2005 1:39:46, edited 1 time in total.

PostPosted: 09-Dec-2005 18:59:26 

Par abiem pārējiem skaļruņiem.
Vidējais - 20M40-8

1,6 " dome midrange
Soft diaphragm
Good dispersion

Specification:

Nominal impedance - 8 Ohm
Max.long term power * - 80 W
Max.short term power * - 160 W
Frequency range - 800 - 8000 Hz
Sensitivity (2,83 V/1 m) - 90 dB
Voice coil resistance - 5,2 Ohm
Voice coil diameter - 40 mm
Voice coil height - 3,8 mm
Air gap height - 4 mm
Free air resonance - 395 Hz
Moving mass - 1,8 g
Effective diameter - 45 mm
Magnet weight - 580 g
Total weight - 1550 g

ImageImage

Augstfrekvenču - 15T25-8

1" dome tweeter
Soft diaphragm
Good dispersion
Magnetic fluid

Specification:

Nominal impedance - 8 Ohm
Max.long. term power * - 80 W
Max.short term power * - 160 W
Frequency range - 2000 - 20000 Hz
Sensitivity (2,83 V/1 m) - 91 dB
Voice coil resistance - 6,0 Ohm
Voice coil diameter - 25 mm
Voice coil height - 1,8 mm
Air gap height - 2,5 mm
Free air resonance - 1800 Hz
Moving mass - 0,3 g
Effective diameter - 28 mm
Magnet weight - 380 g
Total weight - 800 g

ImageImage

PostPosted: 10-Dec-2005 1:03:53 

Quote:
Ja nav gruuti, tad iedod reaalo kastes tilpumu un es kaadaa briivaa briidii iemetiishu analiizes softaa- iedoshu visas 4 liiknes ar saliidzinoshiem datiem.
Starp citu nedaudz aizejot offtopicā gribēju pajautāt par šī tipa akustikas aprēķinu softiem. Esmu te šādu tādu sviestu kas "built in LV by activāz rokaz" ielasījis sev kompī un vēl dažu nieku no citu valstu sainženierējumiem, bet tās nu ko man ir sanācis čamdīt ir pārsvarā priekš auto subiem un nu nekādu normālo rezultātu nedod. Labi, vienam subam uzbūvējām pēc tam līdzi iedotās shēmas kasti un rezultātā tika pēc tam modificēts viņš uz savu galvu un panākts bik labāks rezultāts, bet subs ir subs, a vot šitāda lieta sarežģītības līmenī to sit pāri n-tās reizes. Arī tās progas, viena uz MS Excel bāzes, kas par velti netā lidinās nevieš baigo bijību.

Kāda būtu ieteicama programma šāda tipa darbiņu domāšanai? Tā teikt ne galīgi priekš automehāniķiem paredzēta kas rezultātā iedod ne tikai tilpumu un vēl kādu nieku. Gribētos lai var padarboties ap iekšējo ribu un starpsienu izveides, fāzu invertorus paskatīt kas kur mainās, daudz maz ievadīt materiālu ko lietot, iebāzt iekšā kādu tapsējumu un to iekļaut kaut cik apspriežamu. Zinu ka tas viss ir pamatīgi komplicēts pasākums, bet vismaz labāk ka ir kāds softs kas liek grāmatu virināt nevis kad ir dati ko vadīt bet nav kur ievadīt. Tad nu domāju kas ir tāds darbā pārbaudīts un atzīstams par "jā, tas der". Nav obligāti jābūt freeware, gan jau ka uz ziemassvētkiem arī atļaušos sev kaut ko uzdāvināt. Pagaidām gan tomēr pro edition ar nevajadzēs, jo nu neatpelnīšu tuvā laikā to vienkārši. Vienkārši tie mysticalname.xls made by John pagaidām kaut kā nepaķer īsti. Un akustikai veltītu forumu kur neapspriestu jaunākās Creative etc shait pa 50 Ls vai auto subus ar pļurņiku pa 40 Ls arī saprotamā mēlē kur savu čaiņika jautājumu uzdot neesmu atradis.

Tāds neliels jautājums no NeckaSypash kas ja paveiksies pēc augstākās izglītības dabūšanas tiks plašajā pasaulē pamācīties ko sirds kāro. Par cik offtopic var atbliezt kaut ko uz PM.

Post subject:
PostPosted: 10-Dec-2005 4:20:25 

Ir shitaads softs Sia Smaart Acoustic Tools teikshu atklaati , ko no shamaa izdabuut nezinu , jo savas S90 chakareeju uz ausi , itkaa sanaaca normaali vismaz SIA SmaartLive & ECM8000 uz Pink Noise raada to raksturliikni , pat ljoti liidzenu , skan , un mainiit uz kaadu skaljaaku brendu netaisos , JO , shajaa gadiijumaa noteikti viss ir atkariigs tiakai un vieniigi no taa , ko tu gribi dzirdeet , manaa gadiijumaa , man sanaaca . Protams nav Alesis :oops: . Bet arii tev viss var beigties normaali . :( , :lol: .

PostPosted: 13-Dec-2005 0:42:27 
Mikseris.LV power user

es lietoju JBL SpeakerShop un personiigo pieredzi. Taads softs, kuram pie kafijas tases vari izstaastiit savus sapnjus un dabuut detalizeetu raseejumu, neeksistee (diemzheel). Pietiek ja opereesi ar skaljrunja Thiele-Small parametriem, paspeeleeries ar damping, F/res un citiem dinamiski mainaamiem parametriem. Ribojums veelams maksimaalais iespeejamais (kameer vien to kasti var atraut no zemes), materiaali visbiezaakie un daudzslaanjainaakie, bet pakojums nekaads (ideaals modelis).

ddff
Quote:
Quote:
Ja nav gruuti, tad iedod reaalo kastes tilpumu un es kaadaa briivaa briidii iemetiishu analiizes softaa- iedoshu visas 4 liiknes ar saliidzinoshiem datiem.
Starp citu nedaudz aizejot offtopicā gribēju pajautāt par šī tipa akustikas aprēķinu softiem. Esmu te šādu tādu sviestu kas "built in LV by activāz rokaz" ielasījis sev kompī un vēl dažu nieku no citu valstu sainženierējumiem, bet tās nu ko man ir sanācis čamdīt ir pārsvarā priekš auto subiem un nu nekādu normālo rezultātu nedod. Labi, vienam subam uzbūvējām pēc tam līdzi iedotās shēmas kasti un rezultātā tika pēc tam modificēts viņš uz savu galvu un panākts bik labāks rezultāts, bet subs ir subs, a vot šitāda lieta sarežģītības līmenī to sit pāri n-tās reizes. Arī tās progas, viena uz MS Excel bāzes, kas par velti netā lidinās nevieš baigo bijību.

Kāda būtu ieteicama programma šāda tipa darbiņu domāšanai? Tā teikt ne galīgi priekš automehāniķiem paredzēta kas rezultātā iedod ne tikai tilpumu un vēl kādu nieku. Gribētos lai var padarboties ap iekšējo ribu un starpsienu izveides, fāzu invertorus paskatīt kas kur mainās, daudz maz ievadīt materiālu ko lietot, iebāzt iekšā kādu tapsējumu un to iekļaut kaut cik apspriežamu. Zinu ka tas viss ir pamatīgi komplicēts pasākums, bet vismaz labāk ka ir kāds softs kas liek grāmatu virināt nevis kad ir dati ko vadīt bet nav kur ievadīt. Tad nu domāju kas ir tāds darbā pārbaudīts un atzīstams par "jā, tas der". Nav obligāti jābūt freeware, gan jau ka uz ziemassvētkiem arī atļaušos sev kaut ko uzdāvināt. Pagaidām gan tomēr pro edition ar nevajadzēs, jo nu neatpelnīšu tuvā laikā to vienkārši. Vienkārši tie mysticalname.xls made by John pagaidām kaut kā nepaķer īsti. Un akustikai veltītu forumu kur neapspriestu jaunākās Creative etc shait pa 50 Ls vai auto subus ar pļurņiku pa 40 Ls arī saprotamā mēlē kur savu čaiņika jautājumu uzdot neesmu atradis.

Tāds neliels jautājums no NeckaSypash kas ja paveiksies pēc augstākās izglītības dabūšanas tiks plašajā pasaulē pamācīties ko sirds kāro. Par cik offtopic var atbliezt kaut ko uz PM.

PostPosted: 13-Dec-2005 12:53:20 

Aha, nu ar softiem takā būtu centrā tagad. Smart acoustic tools ir smagi pa niknu priekš manis, cik palasīju viņu saitā tad tas pārsvarā izskatās paredzēts reālu mērījumu veikšanai un datu analīzei, tur ne vien paredzētie miķi attiecīgi maksā, bet nu man speciālu akustikas kameru priekš tās lietas būvēt pagaidām roka neceļas, eiropa un kaimiņi nesapratīs un es droši ka ne tik. Tas JBL tāds ok. Maziņš, praktisks, nekā lieka, pāris dīvainības gan ir, bet arī tās var saprast. Viss konkrēti un bez liekas putras ieregulējams, saglabājams, apskatāms. Patīkami ka visnotaļ detalizēts attiecībā uz tilpuma iestatīšanu un pārējiem parametriem. Atklāti sakot izskatās ka ar šo vēl pakaujoties nedaudz centrā par to tumbremontu tikšu. Saradās čupiņa jautājumu galvā ko tagad varēšu lobīt, vismaz garlaicīgi nebūs. Līdz šim liels paldies par dažādīgi izsmeļošo informāciju, turpinājums sekos.

Post new topic  Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC+02:00