Saaksim ar to kad neesmu es profesionaalis , vienkaashi savaa muuzhaa esmu iemaacijies lasiit .
Mikrofona skaljums ja taa var teikt ir tieshi atkariigs no pastiprinaataaja
nominaalaas jaudas un nejaukt luudzu ar
muzikaalo jaudu .
Piemeeram ja tas stuuzis ir speejiigs nominaali atskanjot 10 vatus tad arii skaljaak tas mikrofons neskanees , protams ja izmantosi kaadu no smalkajaam shtuchinjaam iespeejams dabuusi vairaak araa bet tas buus tikai tavai balsij jo kaa visi zin tad cilveeka balsis atskjiraas tieshi taapat kaa pirkstu nospiedumi .

taatad lai sakaartotu to mikrofona daslju , vispirms uz pults nogriez mikrofona juutiibu maksimaali nost , kanaala skaljumu uz 0 db , maaster poci tieshi taapat , un visu beidzot to jutiibu piegriez taa lai tas mikrofons ir zemaak par fona liimeni , tieshi taapat pieliec klaat visus paareejos mikrofonu , jaanjem veeraa kad sabalanseeti mikrofoni skanju summe un logjiski jo shamo ir vairaak jo mazaaka juutiiba uz katru , apmeeram taa .
kad esi ticis galaa ar mikrofoniem vari kjerties pie paareejiem instrumentiem , izveidot kopeejo panoraamu .
Un ja gadiijumaa tomeer truukst taa kopeejaa skaljuma ? Nu kaa jau augstaak rakstiiju , jaamaina pastuuzis uz ko jaudiigaaku un logjiski arii taas skandas , gudri straadaajot kautkaados gadiijumos protams var izbraukt tikai ar pastiprinaataaja paliidziibu , bet nu njen veeraa , viens kaartiig mikrofona kritiens uz zems un maisinjsh ar difuzoriem .
Man te ieprieksheejaas briivdienaas bij kopeejs darbs ar kaadu no lauku apskanjotaajiem , viirs gribeeja noskanjot gruppu solistu ar 6 mikrofoniem , izmantoja prieks taa QSC stuuzi liekas kad ar kautkaadiem 400 Wt uz kanaalu un klaat tam visam bij skanda ar vienu 15 collu dinamikji un pilniigi vienalga cik tur apakshaa bij subu salikts , rezultaats bij saapiigs , vispaar jau koncerta beeigaas respektiivi peedeejaa dziesmaa jau vis bij sakaartots , bet nu koncerts jau bij beidzies , nezinu ko par to visu padomaaja tie nabaga maakslinieki ???? Uk kas pats interesantaakai pie pults seedeeja Latvijaa paziistams muuzikants .

Mikrofons , ja tas ir domaats runaashanai , principaa pielasaas individuaali nav obligaati jaabuut SHURE , es piemeeram disenes vajadziibaam izmantoju FENDER un nekaadas vainas , balss specifika , gribi lai tevi saprastu jaaziedo uz mikrofona kvalitaates , dziedaashanai , vispaar jau nav variantu "SHURE 58." protams arii shamos principaa katrs kaartiigs solists pielasa pie savas bals , lai gan saka kad vispaar jau vinji ir visi kaa dviinju braalji , tomeer ir nianses . Un vispaar par kaut kaadiem tur siikumiem luudzu pie DDFF . Man ir apsoluutaa dzirde bet gaismu lietas tomeer man patiik labaak .

un kas pats galvenais , paraadaas fons , klusaak griezh maaster skaljumu un tikai tad meklee kas tiko saaka foneet .
Muuzhu dziivo , muuzhu maacies .