Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 19-Jul-2025 19:40:03

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
 Post subject: microphona cilpa
PostPosted: 05-Oct-2005 15:14:20 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Labprāt noskaidrotu kā pareizi tikt galā ar nepatīkamo mikrofona saiti, kas rodas iecilpojoties signālam no skaļruņiem atpakaļ mikrofonā.
Vai ir kāds aparāts, kas to saiti vispār nepieļauj?
Man diezgan bieži jānogriež uz ekvalaizera visas joslas no 100 uz leju, lai nerastos tā riebīgā saite no kutkādām sub frekvencēm....

Post subject: Re: microphona cilpa
PostPosted: 05-Oct-2005 20:00:52 
Mikseris.LV power user

Visas taas iekaartas ir pieraadiijushas sevi kaa signaalu bojaajoshas un par leenu straadaajoshas reaalai dziivei. Parasti to realizee ar mikrofona un skaljrunju izveeli, novietojumu un pareizu pastiprinaajumu. Parasti visu riibonju, kas mikrofonaa var nonaakt caur statiivu/griidu/utt. nonjem ar 100 Hz LoCut filtru, kas pieejams vairumaa pultiis. Labaakiem eksemplaariem shii freq. ir reguleejama. Ja nav pie rokas pults vai preampa ar LoCut, tad to var dariit arii ar EQ tieshi taadaa veidaa, kaa pats mineeji.

ddff
Quote:
Labprāt noskaidrotu kā pareizi tikt galā ar nepatīkamo mikrofona saiti, kas rodas iecilpojoties signālam no skaļruņiem atpakaļ mikrofonā.
Vai ir kāds aparāts, kas to saiti vispār nepieļauj?
Man diezgan bieži jānogriež uz ekvalaizera visas joslas no 100 uz leju, lai nerastos tā riebīgā saite no kutkādām sub frekvencēm....

Post subject:
PostPosted: 05-Oct-2005 23:04:18 

Vispaar jau no malas taa liekas :P , kad es tuuliit sapirkshu baigaas stuchinjas un buushu baigais vecis :twisted: , dziive pieraada preteejo , diemzheel 8) , puds saals jaaapeed :oops: , un reizeem veel ir par maz :cry: .

pilniigi piekriitu ddff vaardiem .

PostPosted: 06-Oct-2005 9:35:03 

Nu jā. Vienīgais normālais verķis kas izbeidz šo švilpošanu ir jau iebūvēts mikrofonā bieži vien un saucas ON/OFF Switch (Latviski slēdzītis). Cik nu es ar šiem krāmējies, bet parasti jo labāks tas miķis jo labāki arī rādītāji šajā jomā. Bet tuvu viņu stiept pie skaļruņiem tāpat nekad nevarēs. Pat ļoti kulturāli apskaņotos koncertos nereti var izdzirdēt vēl pa kādam švilpienam pār kalniem. Mans atrisinājums būtu rakstot piemēram balsi pielietot labas austiņas. Ja arī tur tos rezonanses gājienus nedzird tad tik un tā pie liekām fona skaņām tajā balss celiņā ierakstīsies arī skanošais bīts utt utt, pie tam klusu bet ar savu kaut kādu aizturi un nesinhrons būs un tad katrā celiņā pa tādam un beigās kaķu koris sanāk, kad visu grib galā samiksēt. Nu bet mēģinājumā pie rokmūzikas laikam nesanāks šādi.

Loģiskākais pēc ddff teiktā. Bet šis ir graujošs efekts ko vajag mazināt, citādi vis kas gadās, ir manīts pat ka mikrofoni izkrīt no rokām speciāli vai nē pret grīdu tad. Eh, atkal man filozofēt gribās......

PostPosted: 06-Oct-2005 14:17:01 

Parasti visu riibonju, kas mikrofonaa var nonaakt caur statiivu/griidu/utt. nonjem ar 100 Hz LoCut filtru, kas pieejams vairumaa pultiis.

To locut no 100 Hz pogu es uz pults ieslēdzu visiem kanāliem tas skaidrs, tātad mikrofonam nevajadzētu reaģēt uz signāliem, kas ir zem 100 Hz, bet tā nav - bišķi ar ekvalaizeri pieliekot frekvenci - 60 Hz, - tā cilpa atkal parādās. Ttātad - signāla nogriezējs tā īsti nestrādā?

Bez tā dziļā basa - grūti....

Post subject:
PostPosted: 06-Oct-2005 14:21:35 

["Dj Igors"] -- Sveix!!!

Labprāt uzklausītu profesionāļu ieteikumus!!!

PostPosted: 06-Oct-2005 19:26:20 
Mikseris.LV power user

taatad nestraadaa, vai paaraak leezens tas lo cut. Kaada pults, starp citu? Ja vajadziigs dziljsh bass, tad uzreiz jautaajums- kas tiek pastiprinaats ar to mikrofonu? Kaads chells, kontrabass, basbunga vai griidas toms?

ddff
Quote:
Parasti visu riibonju, kas mikrofonaa var nonaakt caur statiivu/griidu/utt. nonjem ar 100 Hz LoCut filtru, kas pieejams vairumaa pultiis.

To locut no 100 Hz pogu es uz pults ieslēdzu visiem kanāliem tas skaidrs, tātad mikrofonam nevajadzētu reaģēt uz signāliem, kas ir zem 100 Hz, bet tā nav - bišķi ar ekvalaizeri pieliekot frekvenci - 60 Hz, - tā cilpa atkal parādās. Ttātad - signāla nogriezējs tā īsti nestrādā?

Bez tā dziļā basa - grūti....

Post subject:
PostPosted: 07-Oct-2005 0:04:57 

Saaksim ar to kad neesmu es profesionaalis , vienkaashi savaa muuzhaa esmu iemaacijies lasiit .

Mikrofona skaljums ja taa var teikt ir tieshi atkariigs no pastiprinaataaja nominaalaas jaudas un nejaukt luudzu ar muzikaalo jaudu .
Piemeeram ja tas stuuzis ir speejiigs nominaali atskanjot 10 vatus tad arii skaljaak tas mikrofons neskanees , protams ja izmantosi kaadu no smalkajaam shtuchinjaam iespeejams dabuusi vairaak araa bet tas buus tikai tavai balsij jo kaa visi zin tad cilveeka balsis atskjiraas tieshi taapat kaa pirkstu nospiedumi .
:arrow: taatad lai sakaartotu to mikrofona daslju , vispirms uz pults nogriez mikrofona juutiibu maksimaali nost , kanaala skaljumu uz 0 db , maaster poci tieshi taapat , un visu beidzot to jutiibu piegriez taa lai tas mikrofons ir zemaak par fona liimeni , tieshi taapat pieliec klaat visus paareejos mikrofonu , jaanjem veeraa kad sabalanseeti mikrofoni skanju summe un logjiski jo shamo ir vairaak jo mazaaka juutiiba uz katru , apmeeram taa .
kad esi ticis galaa ar mikrofoniem vari kjerties pie paareejiem instrumentiem , izveidot kopeejo panoraamu .
Un ja gadiijumaa tomeer truukst taa kopeejaa skaljuma ? Nu kaa jau augstaak rakstiiju , jaamaina pastuuzis uz ko jaudiigaaku un logjiski arii taas skandas , gudri straadaajot kautkaados gadiijumos protams var izbraukt tikai ar pastiprinaataaja paliidziibu , bet nu njen veeraa , viens kaartiig mikrofona kritiens uz zems un maisinjsh ar difuzoriem .

Man te ieprieksheejaas briivdienaas bij kopeejs darbs ar kaadu no lauku apskanjotaajiem , viirs gribeeja noskanjot gruppu solistu ar 6 mikrofoniem , izmantoja prieks taa QSC stuuzi liekas kad ar kautkaadiem 400 Wt uz kanaalu un klaat tam visam bij skanda ar vienu 15 collu dinamikji un pilniigi vienalga cik tur apakshaa bij subu salikts , rezultaats bij saapiigs , vispaar jau koncerta beeigaas respektiivi peedeejaa dziesmaa jau vis bij sakaartots , bet nu koncerts jau bij beidzies , nezinu ko par to visu padomaaja tie nabaga maakslinieki ???? Uk kas pats interesantaakai pie pults seedeeja Latvijaa paziistams muuzikants .

:arrow: Mikrofons , ja tas ir domaats runaashanai , principaa pielasaas individuaali nav obligaati jaabuut SHURE , es piemeeram disenes vajadziibaam izmantoju FENDER un nekaadas vainas , balss specifika , gribi lai tevi saprastu jaaziedo uz mikrofona kvalitaates , dziedaashanai , vispaar jau nav variantu "SHURE 58." protams arii shamos principaa katrs kaartiigs solists pielasa pie savas bals , lai gan saka kad vispaar jau vinji ir visi kaa dviinju braalji , tomeer ir nianses . Un vispaar par kaut kaadiem tur siikumiem luudzu pie DDFF . Man ir apsoluutaa dzirde bet gaismu lietas tomeer man patiik labaak .

:idea: un kas pats galvenais , paraadaas fons , klusaak griezh maaster skaljumu un tikai tad meklee kas tiko saaka foneet .

Muuzhu dziivo , muuzhu maacies .

Post subject:
PostPosted: 07-Oct-2005 0:24:53 

:idea: veel kaada doma radaas , mees te taa forsho spriezham kaa labaak tev paliidzeet bet taveejais varbuut lieto vienu no taam supes PC maajas kino zaaleem :shock: ??? Jo patiesiibaa peec visa jau taa izskataas , un taas probleemas ir tieshi ar zemajaam frekvenceem :roll:

Un vai tik man nav taisniiba :!: :!: :!:

PostPosted: 07-Oct-2005 10:28:43 
Mikseris.LV power user

Tikko paarlasiiju veelreiz un sapratu, ka esmu paarskreejis paar rindaam. Viss jau ir pareizi. Izteelojies, ka Lo Cut ir 12 dB/oct. filtrs, kas saak straadaat pie 100 Hz un uz leju. Tad uz ruutinju lapas uzziimee frekvenchu/amplituudu grafiku, kur 100 Hz ir pie 0 dB, attieciigi 50 Hz pie -12 dB, caur shiem punktiem var novilkt taisni (tas taa ljoti virspuseeji, filtram dziivee iisti taa vis nebuus). Un tagad meegini atkaartot darbiibas, ko dari ar EQ uz papiira. Pienjemot, ka Tu izmanto 1/3 oct EQ vari uzlikt punktu uz tiem 60 Hz un pacelt par tik dB, kaa to dari ar EQ un no shii punkta uz abaam puseem novelc pusi no siinusa grafika liidz tas pieskaras ieprieksh uzziimeetajai liinijai. Tagad arii skaidri redzams kaapeec paraadaas ZF saite.

ddff

Quote:

PostPosted: 07-Oct-2005 13:47:39 

Paldies, te jau ir ko palasīties!!!

Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC+02:00