kā konfigurēt stereo ierakstu (cubase5)

Diskusijas par Nuendo, Cubase, Sonar, Samplitude programmām.

Moderator: GTC Studio

Message
Author
Juniors
reģistrēts - Mikseris.LV forumā
reģistrēts - Mikseris.LV forumā
Posts: 8
Joined: 11-Sep-2010 11:40:53

kā konfigurēt stereo ierakstu (cubase5)

#1 Postby Juniors » 01-Nov-2010 10:56:01

Sveiki, esmu no FL pārgājis uz Cubase 5.
Tagad stādāju pie pirmā ieraksta šajā programmā un jau sastopos ar pirmo problēmu, kuru paša spēkiem neizdodas novērst...
Ierakstu veicu caur ārējo (Roland) skaņaskarti bet ierakstās tikai viens celiņš (mono)
kā to nomainīt uz stereo?
OS: Windows 7
cubase konfigurācija (kas ir nepareizi?):

Image

jaunais
reģistrēts - Mikseris.LV forumā
reģistrēts - Mikseris.LV forumā
Posts: 5
Joined: 29-Oct-2010 21:56:00

Re: kā konfigurēt stereo ierakstu (cubase5)

#2 Postby jaunais » 01-Nov-2010 11:58:57

A tev gadījumā uz Roland UA-25EX nav Mono režīms ieslēgts ?

Juniors
reģistrēts - Mikseris.LV forumā
reģistrēts - Mikseris.LV forumā
Posts: 8
Joined: 11-Sep-2010 11:40:53

Re: kā konfigurēt stereo ierakstu (cubase5)

#3 Postby Juniors » 01-Nov-2010 16:09:52

itkā nē, "FL" raksta uz abiem celiņiem, cubase tik uz vienu... :(

User avatar
Max Voitech
2 līmenī - Mikseris.LV forumā
2 līmenī - Mikseris.LV forumā
Posts: 69
Age: 35
Joined: 08-Nov-2007 21:59:24
Location: Riga/Vilnius
Contact:

Re: kā konfigurēt stereo ierakstu (cubase5)

#4 Postby Max Voitech » 01-Nov-2010 16:33:26

abletoonaa ir taada pati fishka, ja raksta vokaalu caur mikji(a shamam ir tikai viena membraana=mono signaals, liidzarto softwaariski vinjsh ir jaadublee, kas izdaraams caur efektiem)

gugle, pirmais links
http://www.google.com/search?hl=en&q=cu ... ake+stereo

You can still pan a mono track in a stereo field. Just click and drag the panning slider in cubase and see.

(5i centi;;+_)
__^

Juniors
reģistrēts - Mikseris.LV forumā
reģistrēts - Mikseris.LV forumā
Posts: 8
Joined: 11-Sep-2010 11:40:53

Re: kā konfigurēt stereo ierakstu (cubase5)

#5 Postby Juniors » 01-Nov-2010 17:57:17

bet man ir tāda pati problēma arī iespēlējot ģitāru caur vadu.
tagad rakstu visu FL un tad lieku kopā cubasē (tas ir briesmīgi neērti) :(
tagad atklāju,ja parspraužu miķi uz otru ieeju tad viņš raksta otrā celiņā.

overflow
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
Posts: 642
Joined: 25-Feb-2005 12:53:43

Re: kā konfigurēt stereo ierakstu (cubase5)

#6 Postby overflow » 01-Nov-2010 18:56:03

Emm...mineeshu...mozh to visu raksti stereo trekaa, ne mono?

aheadx
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
Posts: 1107
Age: 44
Joined: 02-Nov-2005 4:28:33
Location: Latvija
Contact:

Re: kā konfigurēt stereo ierakstu (cubase5)

#7 Postby aheadx » 01-Nov-2010 19:45:56

izveidojot jaunu audio celinju noradi ka tas ir stereo un tad uz vinja raxti, otrs tev jau asio uzstadijumos ir iestatits ka input ir tikai caur in1. tas nozime ka rakstisies tikai uz viena kanalatev uzstadijumos jauzliek ka tiek izmantota in 1 un jaizveido stereo celinsh un uz ta jaraxta.

un isteniba nesaprotu kam tev vajag stereo ja jebkursh ieraksts caur vienu kanalu ir mono, a liekot efectus uz bus vai tamlidzigi tev vinji tapat bus stereo.

mans nemak foruma bildes samest tamdelj nevaru paradit.

esoniq
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
Posts: 648
Joined: 28-Aug-2005 22:57:42
Location: Riga

Re: kā konfigurēt stereo ierakstu (cubase5)

#8 Postby esoniq » 03-Nov-2010 0:54:12

Offtop, bet kāpēc ir jālieto ASIO4All kad tev ir skaņas karte ar ASIO atbalstu?

User avatar
Kaspars
1 līmenī - Mikseris.LV forumā
1 līmenī - Mikseris.LV forumā
Posts: 54
Joined: 30-Jul-2004 12:52:09
Contact:

Re: kā konfigurēt stereo ierakstu (cubase5)

#9 Postby Kaspars » 16-Nov-2011 11:38:19

Pilnībā piekrītu aheadx :!: Dabā nav stereo skaņas. Stereo skaņa veidojas no telpas un atskaņām. Ja vēlies dabūt stereofonisku skaņu, vienkārši dublē ierakstīto skaņu un nedaudz koriģē izmantojot EQ, Delay (ekspermentē) :idea:
sense of sound

www.levelUP4.lv


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests