Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 04-Oct-2022 15:24:01

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page 1 2 3 Next
Author Message
 Post subject: SARUNAS PAR VISU KO
PostPosted: 04-Jan-2005 23:02:12 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 27-Aug-2004 15:45:18
Posts: 228
sveiki visiem !! :wink:
Taa nopietni viss sheit saaksies nedeeljas beigaas, bet parunaaties jau varam , ja vajadziigs padoms, uz priekshu....

..sheit savu zinaashanu un pieredzes robezhaas staastiishu jums par visu, kas saistiits ar Nuendo, saakot ar sisteemas sagatavoshanu un optimizeeshanu, instaleeshanu, konfiguraaciju, darbu, plaginiem, Vsti instrumentiem, mikseeshanu un maasteringu....mazliet pacietiibas.. :!:


Top
   
 Post subject: Re: SARUNAS PAR VISU KO
PostPosted: 05-Jan-2005 23:53:05 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 05-Oct-2004 7:34:47
Posts: 1284
Location: Rīga
Nu luuk.
Ir man viena neskaidriiba shajaa sakaraa. Kad piesleedzu Rewire skanjas kanaalus no Reason. Pirmie 2, kuri saucaas "Mix L" un "Mix R" piesleedzot ievietojas abi vienlaiciigi vienaa stereo kanaalaa ar nosaukumu "Mix L + Mix R", bet visi paareejie (no 3 - 64) piesleedzas katrs atsevisjki.
Piemeeram man ir izmantots sampleris kas pievienots hardware interface pie ligzdaam 3- left out un 4-right out, un kursh dod stereo skanju. Ieksh Nuendo izveidojas gan 3 gan 4 kanaalam savs atsevishkjs miksera stereo kanaals.
Vairaakumaa gaiijumu ja man nav vajadziigs vienam instrumentam automatizeet kreiso ljoti atshkiriigi no labaa, eertaak buutu ja piemeeram vareetu apvienot 3 un 4 taa, kaa tas notiek ar 1 un 2 rewire kanaaliem. Tad nevajadzeetu katru no tiem dziit caur saviem plaginiem, no kuriem dalja cik saprotu uz viena kanaala nemaz pilnveertiigi nav izmantojami, un nebuutu jaakopee tie kanaalu settingi visu laiku. Kaa to var saveidot? Izmeegjinaajos visaadi - nesanaak. Ar sintinjiem viss buutu ok, tiem ir mono(main) izeja, kas aiznjem 1 kanaalu un viss notiek lieliski. Bet ar stereo signaalu radoshiem riikiem? Vai shito var apiet kaut kaa, vai taa ir tikai taada Reason iipatniiba?
Prieksh iesaakuma ne gluzi gan iisi sanaaca.
sorry, ja naaku par aatru, veelaak paarmet sho uz citu sadalju ja ir paredzeets cits topiku izkaartojums.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 06-Jan-2005 12:39:10 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 27-Aug-2004 15:45:18
Posts: 228
sveiks NeckaSypash -
par ReWire principaa buus atsevishkja saruna uz priekshu, nu bet paaris vaardos -
Tavaa situaacijaa varianti ir daudz un dazhaadi -

1.sagatavot tieshi uz Reason instrumentu partijas gatavas (cik iespeejams) un tad katru divaisu exporteet uz Nuendo vai nu stereo vai mono - kaa tev vajag. Shajaa gadiijumaa tu vareesi to ieksh Nuendo apstraadaat taa lai tas organiski iekljautos miksaa un vienlaiciigi sataupiisi mazliet sisteemas resursus (es tev ieteiktu tieshi sho variantu bet taa nav dogma),

2.Abus mono kanaalus novirziit uz citu izejas kanaalu - output (to izveido no Nuendo miksera vai taisni no sekvencera loga) tad shis arii buus kuru tu vareesi apstraadaat ar ko vien gribi jau kaa stereo...(par sho arii buus atsevishkja saruna)...labi....piemeeram Reason 7 kanaals uz tavu izveidoto bus vai output - left,Reason 8 kanaals - right - un viss... tev i stereo izeja, ar kuru var dariit visu to pashu ko ar jebkuru Nuendo izejas kanaalu.....

ir veel varianti, bet vienkaarshi pagaidaam nav laika smalkumus staastiit..

principaa visus ienaakoshos no ReWire var konfigureet dazhaadi, bet tas ir garsh staasts, kas saistiits gan ar Nuendo gan Reason konfiguraaciju...

...pagaidaam viss - mazliet pacieties viss buus apstaastiits siiki un smalki,
bet konkreeti par Reason varbuut jautaa "overflow", jo cik saprotu vinjsh nopietni straadaa ar to....

pagaidaam... :)

aizmirsu - ceru, ka tev Nuendo projekta uzstaadiijumos ir uzlikts 32bitu rezhiims...tas noziimee ka jebjursh audio tiks importeets 32 bitos, kas izsleedz iespeeju pat pie paarforseetiem piikjiem (teiksim no Reason) izvairiities no skanjas izkropljojumiem....(paaraak gan nevajag ar to aizrauties, bet pirms tu saaksi mikseet gatavu gabalu, tev nebuus par to jaadomaa....
..labi..shodien tieshaam nav vais laika....


Top
   
 Post subject: Windows un extras
PostPosted: 18-Jan-2005 11:22:28 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 05-Oct-2004 7:34:47
Posts: 1284
Location: Rīga
Sveiks Push.
Man ir saradies taads nedaudz offtopic jautaajums.
Kaa zinaams tad Windows ir daudz maz universaala operatiivaa sisteema, taa teikt paredzeeta visam kam. Nu es uzstaadiiju sev otru Windows'u (professional), uz kura baazeeju ar muziceeshanu saistiitos softus, tai skaitaa arii "Nuendo". Bet par cik tas Professional Windowss ir tik multifunkcionaals tad tajaa ir vesela kaudze ar shaadai lietoshanai nevajadziigaam fiichaam iekshaa (visaadi mesendzeri utt.). Man dazhi iesaka novilkt kaut kaadus softus no neta, kas domaati Windowsa apgraiziishanai. Bet nezinu vai tas ir pac labaakais ko dariit. Bet visi tie extra verkji tomeer atstaaj savu nedaudz juutamu iespaidu uz kompja darbiibu. Pie tam lieku briivo vietu uz cietaa arii nebuutu slikti atbriivot.
Tad nu es domaaju, kaa man pareizi sareguleet to Windows'u un ko labaak lietot visaadu extru nonjemshanai? Ko tu ieteiktu?
jau ieprieksh paldies...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2005 11:37:32 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 27-Aug-2004 15:45:18
Posts: 228
NeckaSypash - pacieties burtiski paaris dienas, tieshi taa ir naakoshaa teema,ko es siiki izklaastiishu naakosho....

nemeklee nekaadas utilitas - taas domaatas tiem, kas neko nesaprot no XP un biezhi rezultaats ir pat katastrofaals... :cry:

nu maaazliet pacieties...centiishos aatraak :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 21-Jan-2005 21:40:21 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 10-Nov-2004 13:35:27
Posts: 166
Man viens neliels jautaajums vai prieks nuendo ir arii kaadas citas vst bungas, ne tikai lm7, jo taas taa kaa dziivaas bungas, bet man taadas klubiigaakas vajadzeetu :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2005 0:00:24 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 27-Aug-2004 15:45:18
Posts: 228
atvaino, shis jautaajums nav par Nuendo , un klubu muuziku es netaisu, es pats lietoju Native instruments Battery 2, FxPansion BFD, Double Platinum drums, Jay blue drums - bet visas taas balstaas uz sempliem, shajaa jautaajumaa tev jaagriezhas kopeejaa muuzikas veidotaaju forumaa....(negribu izlikties visu zinoshs).....
:(
lai veicas.... :)


Top
   
PostPosted: 21-Feb-2005 21:33:35 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 05-Oct-2004 7:34:47
Posts: 1284
Location: Rīga
Runaajot par Nuendo.
Kad straadaaju ar Nuendo man ir saradusies viena diezgan nopietna probleema. Kameer visi kanaali skan kopaa, dachiki raada ka procesors tiek nodarbinaats uz kaadi 25 - 35 %. Biezhi ir taa, ka tikliidz iesleedzu kaadam kanaalam solo, taa momentaali procerora stabinjsh uzkaapj uz maksimaalo veertiibu un nekriit lejaa, kam seko peec mirklja skanjas raustiishanaas un viss saak kaarties.
Kas tur vareetu buut pie vainas. Manas domas ka taa Nuendo versija ko esmu uzinstaleejis gljuko, bet neesmu meegjinaajis citu taadeelj nav ar ko saliidzinaat. Vai man vareetu buut taisniiba, vai arii tur ir kaada programmas iipatniiba, kas noved pie shii rezultaata.
Gaidiishu atbildi.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 25-Feb-2005 13:14:08 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
Samērā bieži dzirdama problēma. Webā eksistē trīs veidu atbildes :

1. Subjektīvā. H_2O atslēgas emu nav īsti korekts, kā rezultātā ir šī problēma.

2. Objektīvā. Neesmu īsti koderis, bet nu aptuveni šādi (pats uz savas ādas esmu pieredzējis)...Par audio apstrādi atbild CPU, jeb precīzāk tā daļa FPU (floating point unit). Tad lūk - Intel Pentium 4 procesoriem šajā FPU ir gļuks, kas mūsu situācijā izpaužas šādi - tad kad tu kādā no kanāliem ieinsertē pluginu un pēc tam nospied sekvencerī STOP, tā rodas aptuveni situācija, ka caur šo pluginu "neplūst" vairs 01000111000, bet gan ir nulle. Matemātiski tas izpaužas kā "dalīt ar nulli". Ar nulli, zināms, dalīt nevar, kā rezultātā parādās max CPU noslodze. Daudzi pluginu koderi šo situāciju atrisina, kā tad, kad tavs hosts ir STOP režīmā, tad vienalga šis pats plugins ģenerē ausij nedzirdamu troksni, lai nebūtu situācijas "dalīt ar nulli". Huh...ko es ar to gribēja sacīt, iespējams, ka tavā situācijā, kanāli, kas ir nomutēti, satur kādu no pluginiem, kam piemīt šī problēma. paprovē atkārtot procesu (solo) pa vienam atslēdzot un pieslēdzot pluginus. Atgādinu, ka šī problēma nav raksturīga tikai Nuendo, bet gan visiem hostiem, kam sanāk grābstīties ap pluginiem.
TAČU, ja tev ir AMD un ir šī problēma, tad visticamāk variants 1.

3. Ja tev ir P4 ar Hyper Threading (HT) funkciju. Kā zināms, tad HT gadījumā sistēma saprot, ka tev ir divprocesoru kompis. Īstenībā fiziskais procis ir tikai viens. Tad lūk. HT gadījumā Nuendo tiek aktivizēts "Dula CPU" v.tml. čekbox un Nuendo domā ka tev ir 2 proči. Ja arī kāds no pluginiem tā domā, tad finālā sanāk tas, par ko tu raksti. Vienkārši Nuendo 2 versija ir slikti optimizēta HT funkcijai. Šajā situācijā daudz kas ir atkarīgs no pluginiem, jo ja tu izmantotu tikai N@ pluginus, šim CPU maxing out nevajadzētu rasties. Ko iesaku paprovēt - biosā pie HT uztaisi Disable. Varbūt pāries.

Manis paša domas ir, ka visticamāk 1. un 2. kombinācija, jo ja pareizi atceros, tad N2 versijai dongle vairs nav tikai kā atslēga (tipa atpazīst, neatpazīst, kā tas bija Cubase VST un Cubase SX1 laikos), bet gan reāls mini CPU, kas veic šādus tādus skaitļošanas darbus priekš Nuendo. Līdz ar to grūtāk uzrakstīt emu.

o.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 08-Mar-2005 9:35:56 
Gandriz visi jus slaveejat Nuendo, tapec noleemu ari apguut sho progu. Dabuju 2.2.0.35 Nuendo versiju, bet iekshaa tikai html helps. Dokumentation(acrobat PDF format) kur vajadzeja buut visiem manuaaljiem nez kapeec nav iekshaa. ja kaads var tad ludzu atsutiet man uz emailu vai arii pasakiet kaadu adresi kur tos var dabuut.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 08-Mar-2005 9:54:47 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 27-Aug-2004 15:45:18
Posts: 228
Quote:
Gandriz visi jus slaveejat Nuendo, tapec noleemu ari apguut sho progu. Dabuju 2.2.0.35 Nuendo versiju, bet iekshaa tikai html helps. Dokumentation(acrobat PDF format) kur vajadzeja buut visiem manuaaljiem nez kapeec nav iekshaa. ja kaads var tad ludzu atsutiet man uz emailu vai arii pasakiet kaadu adresi kur tos var dabuut.
tad , kad tu ieinstaleesi programmu, paskaties programmas direktorijaa...tur jaabuut ljoti izveerstam help failam .charm, kur var atrast visu , ko vajag...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 08-Mar-2005 10:13:49 
Paarskatiju visas direktorijas, nekur nav! :(


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 08-Mar-2005 14:19:27 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 27-Aug-2004 15:45:18
Posts: 228
Quote:
Paarskatiju visas direktorijas, nekur nav! :(
labi vakaraa paskatiishos kur izlikt......


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 08-Mar-2005 14:35:47 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
Quote:
Paarskatiju visas direktorijas, nekur nav! :(
Komon :D Ejam uz f*p.pinnaclesys.com/steinberg/download/documents/Nuendo_2 /english un velkam visus pdf. Reģistrētiem Nuendo jūzeriem taču šo linku vajadzētu zināt...Isn't (tas vairāk par "oficiāli pirktām un reģistrētām programmām) ? :lol:

o.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 08-Mar-2005 17:30:11 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 27-Aug-2004 15:45:18
Posts: 228
RONOGY -


atvaino, nepadomaaju ka charms naak liidz tikai origjinaalajai progai...to tu neatradiisi arii uz pinnacle servera.....veelaak iesuutiishu....tik daudz darba, ka neko nepaspeeju.........


Last edited by push on 08-Apr-2005 20:07:59, edited 1 time in total.

Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 32 posts ]  Go to page 1 2 3 Next

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited