Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 25-Oct-2021 2:53:03

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
PostPosted: 28-Jun-2006 14:06:40 
Ko dariit, ja tava priekshaa staav divu brandu Dualie procesori un nezinu kursh buutu labaaks tieshi prieksh Audio apstrades (Cubases SX vai Nuendo +VST instrumenti, kas ir diezgan lieli CPU riijeeji ).
Vardu sakot kuru CPU iesakaat prieksh Audio studijas ???

Steinberg (Cubase SX vai Nuendo sekvencera) firmas paarstavi atdzina abu brandu Dualo procesoru performanci labu esamu.
Steinberg DAW (Digital Audio Workstastion) =>
http://www.steinberg.de/547_1.html

Bet apskatot gan Intel, gan AMD Dualo procesoru paskaidrojumus, mani shokeja shis
AMD Procesoru Benchmarks (PDF fails) =>
http://www.amd.com/us-en/assets/content ... sets/AMD_v_…

Shim butu jatic, vai taa ir AMD celshana vai patiesiba.

Ludzu vienaa vardaa kursh brands no DualCore butu labs ieksh Audio. Paskaidrojumus kapeec ?


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 28-Jun-2006 20:20:53 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 27-Aug-2004 15:45:18
Posts: 227
ļoti subjektīvi un balstoties uz personīgo un draugu pieredzi es turos no AMD pa gabalu (runa iet tikai par DAW, nevis par game kompjiem vai biroja kompjiem)
Tā īsti pāriet uz Dual būtu vērts, ja strādā ar Nuendo3 un native instruments Kontakt 2.1.1. versijas sempleri, jo es pat īsti nezinu kurā hostā vai VSTi vēl ir pilniigs Dual atbalsts....
P.S. pilnīgi subjektīvs skatījums uz šo tavu dilemmu....
P.S.P.S. es strādāju uz Intel un man nav nekādu problēmu.....


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 29-Jun-2006 12:35:26 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
Objektīvi - ja salīdzina vienādas cenas AMD un Intel pročus - AMD vinnē (ja runājam par audio taskiem, respektīvi procesora daļu, kas atbild par darbībām ar t.s. peldošo punktu jeb floating point unit - FPU).

Savietojamība. Ja tev nav kaut kāds rets hardware, tad problēmām ar AMD un savietojamību nevajadzētu būt. Ja nu tomēr ir - tad aizej uz attiecīgā ražotāja mājas lapu un palasies.
Pašam ir AMD X2 dual core 4400. Problēmu nav. Viss mans hardware (E-Mu, M-Audio) strādā ideāli.

Trešā lieta. Ja nu tu tomēr vari mazliet pagaidīt - ieteiktu pagaidīt Intel Core 2 desktop kompjiem paredzētos procesorus ar koda nosaukumu Conroe. Šie "outperformēs" AMD dual core, pie tam, patērēs 2x mazak watus sal. ar Pentium D un AMD X2. Ko tas nozīmē bez ikmēneša Latvenergo rēķina? To, ka kūlers būs mazāks un kompis klusāks. Un jaudīgāks, protams. Pat par 30%.

Ja man šodien būtu jāpērk, tad pirktu Intel nošbuku proci Intel Core DUO (to pašu, kas stāv arī MAC Book un MAC Book PRO nošbukos) un Asus mātesplati, kura ir taisīta desktop kompjiem. Plate, ja nemaldos N4L-VM. LV, starp citu ir nopērkama.

Uz šādas sistēmas var arī uzlikt MAC OS X 10.4.6 versiju :) Pats esmu pamēģinājis un strādā ideāli. Pat mans M-Audio firewire interfeiss strādā :) Hardware accelerated vektorgrafikas interfeiss...nu ļooooti tīkams acij. Varētu pat sacīt - iedvesmojošs.

Lūk.
Mani 2i santīmi.

p.s. visi daudzmaz jaunie softi ir adaptēti dual core. Pat Nuendo 2 un Cubase SX2. Nav tik advancēti kā trešajās versijās, bet ir. Viekārši viens kodols atbild par audio, otrs par grafiku. Līdz ar to, pat tad, ja plugini ir nogruzījuši vienu proci 90-100%, playbaks būs ideāls un grafika nepārzimēsies kā slaidšovs. Reason 3 tas pats. Pats šancēju tagad ar Pro Tools 7.1 un tas ir adaptēts dual corei pat vēl labāk nekā N3 vai Cubase 3. Koroč' ja tagad pērc jaunu proci, tad tikai un vienīgi dual core.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 25-Apr-2007 23:11:27 
Sēžu pie 2500+ athlon (1,8Ghz) ar E-mu 0404 PCI skaņas karti un neredzu, kādēļ kautkam būtu jābremzē. Jautājums nav, kuru proci vajag, bet gan, cik tava skaņas karte ēdīs to, kuru nopirksi?

Ja ir brīdis, atklāj, kādu skaņas karti izmanto un kā gāja ar nopirkto proci, lai kurš tas arī nebūtu.

Saprotu, ka topiks vecs, bet arī pats neesmu vairs jauns :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 26-Apr-2007 0:10:31 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 28-Feb-2005 1:05:24
Posts: 463
Location: Seda & Pitalova
Quote:
Sēžu pie 2500+ athlon (1,8Ghz) ar E-mu 0404 PCI skaņas karti un neredzu, kādēļ kautkam būtu jābremzē.
Pietiekošs VSTi un efektētu audio celiņu skaits to spēs ātri nobremzēt.
Bet, ne, jau katram nepieciešami daudzi VST instrumenti un daudzu audio celiņu apstrāde.
Skaņas karte jau, vienkāršoti sakot, nodrošina galvenokārt tikai a/d & d/a konvertēšanu, visas citas audio un plaginu lietas tāpat paliek CPU ziņā.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 26-Apr-2007 10:04:37 
Ir jau tāda lieta kā Freeze tracks, kas visu saražoto kaudzi ar bremzēm norenderē uz brīdi, kamēr raksti citu partiju.

Gribētos dzirdēt reālu pieredzi, kādu gabalu iekš Sonar, kas ir pārsātināts ar efektiem un kādam bremzē un uz kāda proča.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 26-Apr-2007 11:50:51 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
Var jau izdomāt visu ko, lai attaisnotu savu veco proci :). Nezinu, bet ja man ir ap 50 audio trekiem (kas nav nekāds kosmoss) un uz katra sēž kā minimums eq un kompresors (nerunāju par 3-4 reverbiem katrā projektā, tad vēl kaut kas no distortion u.tml), tad teikšu tā, ka ar freeze strādāt sāk palikt ļoti mokoši. Freeze, unfreeze, freeze, unfreeze...protams, strādāt jau var, bet imo tā ātri var zaudēt "pavedienu".


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 26-Apr-2007 19:33:07 
50 treki vek uz Mike Oldfied. Tas esi tu Maik, atzīsties :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 26-Apr-2007 20:10:16 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
:)

Vokaals, piedziedaajums, piedziedaajums 1, piedziedaajums 2 (biezumam), bekvokaals 2-3 treki, bass, tas pats bass mazliet distorteets (arii biezumama), kick, 2 snare verse, 2 snares piedz (dazhaadiibai), hihat left, hihat right, maybe ride, dazhaadi grabulji (perkusijas) ap 3-5 treki, ou tad veel, iespeejams, open hihats, kaut kaads lead tipa sitinsh tad kad neskan vokaals (lai aizpildiitu tukshumus), 2-3 padu-stiigu treki pantiem, 1-2 piedziedaajumam (dazhaadiibai), iespeejams ritma gjitaara viens treks, nu un tad veel vienkaarshi kaut kaadi skanju efektu treki 4-5, kas, protams, neskan visu laiku, bet taa ik pa laikam.

I tavo: 35-40. Un tas ir MINIMUMS :) un piedevaam jau kad mikss ir 100% gatavs. Ja tas ir procesaa, tad veel naak klaat vismaz 20 treki, tipa ierakstaam vienu basu, ierakstaam mazliet savaadaaku (gan tembrs cits, gan groove), ierakstam 5-10 gjitaaru versijas u.tml, un no taa visa izveelamies labaako...un tikai TAD sanaak viss augshmineetais.

Nezinu, varbuut tu darbojies PLASTIKMAN stilaa, tad jau sorry :)
Taads ir mans darba stils. Citi, protams, panjem gatavu loopu un tad kaut ko uzklepo pa virsu, nu un maybe kaadas rhodes vai wurlitzer u.tml. I tavo 5 treki (upss, Ozol, sorry) :)

peace :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 28-Apr-2007 13:56:11 
Pa daudz dārgais, pa daudz. Būsi izbēdzis no Simply Red producentu pulciņa, tāds kosmoss tev tur saviešās, es iztieku ar konservatīvākiem līdzekļiem. Bungām izmantoju 1 celiņu, jo ir labas drummachines, piem. Battery, kas tev ļauj iztikt ar 1 sastumjot tur, cik vēlies lietas, kuras vajag un nevajag. tās tad arī tur samiksēju un sasendoju ar efektiem.

Vokāliem ir multi layer režīms jebkurā normālā softā, raksti, cik gribi.
Par sintiņiem piekrītu, sintiņš tur sintiņš šur, tā vajag, tos tad arī Freezoju.

P.S Kautkā vecie dzelži jāaizstāv :) jo viss kāposts aizgāja dārgos studijas monitoros.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 28-Apr-2007 21:17:02 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
Quote:
Pa daudz dārgais, pa daudz. Būsi izbēdzis no Simply Red producentu pulciņa, tāds kosmoss tev tur saviešās, es iztieku ar konservatīvākiem līdzekļiem. Bungām izmantoju 1 celiņu, jo ir labas drummachines, piem. Battery, kas tev ļauj iztikt ar 1 sastumjot tur, cik vēlies lietas, kuras vajag un nevajag. tās tad arī tur samiksēju un sasendoju ar efektiem.

Vokāliem ir multi layer režīms jebkurā normālā softā, raksti, cik gribi.
Par sintiņiem piekrītu, sintiņš tur sintiņš šur, tā vajag, tos tad arī Freezoju.

P.S Kautkā vecie dzelži jāaizstāv :) jo viss kāposts aizgāja dārgos studijas monitoros.
Saki par daudz? Vari paraadiit ko tu esi uztaisiijis? Kaadu savu gabalu? Drosmiigi runaa... :)
Es daudz straadaaju ar hardware un priekshroku dodu katram instrumentam savaa trekaa.
Un starp citu, mazliet nekorekti arii runaa. Tava Baterija attiecas uz elektroniku. Esi redzeejis cik treku miksaa ir gjitaarblicei? Jaa, un bungu komplekts arii tiek ierakstiits ar vienu maiku un vienaa trekaa? :)

Jaa, un ko vispaar gribeeju pateikt. Izteikt kategoriskus spriedums (tipa, tu dari nepareizi, treku pa daudz u.tml.) attieciibaa uz ierakstiishanu, mikseeshanu ir ljoti paarsteidziigi, lai neteiktu muljkjiigi. Katram savs darba stils pat viena muuzikas stila ietvaros.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 18-Jul-2007 10:01:42 
Nezinu, kaa ar divkodolu prochiem, bet ar parastaijem AMD bija taada skaadiite, ka ja ir Nvidia chipsets, tad par jeedziigu darboshnaos ar audio vari aizmirst, jo radaas nepamatotas procha paarslodzes, visaadi klikshkji un gljuki. Par to daudz rakstiits netaa, un arii pasham naacaas par to paaarliecinaaties.
Par to treku daudzumu: Anders, vari pat neciiniities. Ja Tev pietiek ar 8 trekiem, ir ok, bet tas, ka biezhi vien tiek veidoti klaajumi, lai panaaktu plashumu, dziljumu, vai vienkaarshi vajadziigo tembraalo skaneejumu, ir vispaarpienjemta prakse. Zinu, ka pat minimaalisti, tikai lai dabuutu vajadziigo skanju krauj taadas chupinjas, ka tik turies, nemaz nerunaajot par dziivo muuziku, kur 150 celinji absoluuti nav nekas iipashs. Bungas vien nopietnie dzheki raksta ar 20-30 mikjiem. ;) Starp citu, netaa shad tad esmu uzduuries lielo maakslinieku projektu screenshotiem... Briizhiem atliek tik noelsties. La gan, kad Mirvais produceeja Madonnas 'Ray Of Light', tur dazhiem gabaliem tik tieshaam ir tikai kaadi padsmit celji, savukaart citiem ap 200. Secinaajums vecumvecais - kaut ar skaarda bundzhu - galvenais, lai ir labi :D.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 18-Jul-2007 15:34:09 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 28-Feb-2005 1:05:24
Posts: 463
Location: Seda & Pitalova
Quote:
ar parastaijem AMD bija taada skaadiite, ka ja ir Nvidia chipsets, tad par jeedziigu darboshnaos ar audio vari aizmirst
Pag pag, kopumā tā nu nav vis. Varbūt tas ir bijis kādam noteiktam "neveiksmīgam" čipsetam. Man iepriekšējais PC bija ar NForce3, pāris gadu lietošanas laikā nevajadzīgas pārslodzes vai audio traucējumi nav novēroti (lietojot pārsvarā Sonar). Savukārt vienam pazīstamam audio PC ir ar NForce2, arī nekādas tādas problēmas nav bijušas.
Patreiz izmantoju portatīvo ar divkodolu AMD, arī nav iemeslu sūdzībām par audio darbības traucējumiem.
Jebkurā gadījumā, protams, daudz kas atkarīgs no skaņas kartes/audio interfeisa darbības kvalitātes/draiveru kvalitātes.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 18-Jul-2007 18:06:12 
Quote:
Quote:
ar parastaijem AMD bija taada skaadiite, ka ja ir Nvidia chipsets, tad par jeedziigu darboshnaos ar audio vari aizmirst
Pag pag, kopumā tā nu nav vis. Varbūt tas ir bijis kādam noteiktam "neveiksmīgam" čipsetam. Man iepriekšējais PC bija ar NForce3, pāris gadu lietošanas laikā nevajadzīgas pārslodzes vai audio traucējumi nav novēroti (lietojot pārsvarā Sonar). Savukārt vienam pazīstamam audio PC ir ar NForce2, arī nekādas tādas problēmas nav bijušas.
Patreiz izmantoju portatīvo ar divkodolu AMD, arī nav iemeslu sūdzībām par audio darbības traucējumiem.
Jebkurā gadījumā, protams, daudz kas atkarīgs no skaņas kartes/audio interfeisa darbības kvalitātes/draiveru kvalitātes.
Piekrītu!
Piekrītu arī Overflowam - lekties nevajag, to vairs nedarīšu :)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited