Quote:
Overflow: Zini, man ir viena versija par to, kapec shodien muzika visas skanjas skan vienadi skalji, t.i., kapec tadu produce. Ja paskatas apkart, tagad skalrunjus var iebazt ieksha praktiski jebkura device, nav vairs tikai situaciju, kad majas ir audiosistemas, uz kuram cilveki klausas (bauda) muziku. Tapec, lai tas produkts butu kaut cik dzirdams uz jebkuras "kastes", taisa shauru diapazonu. Tas viss nav nekas cits kaa globalizacijas procesu sekas, galvenais, lai skan, baudit - nav laika! A to cilveku, kam pietiek, tikai lai skan, ir visvairak, kuri attiecigi visvairak ari perk un nes pelnju ierakstu kompanijam. Tikai mans viedoklis
Man šķiet, ka tu runā par "frekvenču diapazonu" nevis dinamiku. Nu tur home hi-fi 80-16kHz, mp3 pleijers 120-12kHz u.t.t. Respektīvi, ja dod rādžiņam, tad paceļ kaut kur pie 100Hz, jo visi car audio/mazie bumboksiņi u.t.t. zemāk neņem, savukārt albuma versijām nogriež/paceļ citas frekvences, lai cilvēki ar hi-fi var normālāk klausīties u.t.t. "Dinamikai" (vai kā latviski pareizi saka - nezinu) ir "skaļums" (precīzi latviski nepateikšu, jo no RTU radiofaķa savā laikā notinos uz perespektīvākām fakultātēm

). Tipa iet bassbočka - BUM bum bum bum BUM bum bum BUM. Klausoties šo ir jūtams zināms "dzīvīgums". Pieslēdzam kopresoru un/vai limiteru un mēs dabūjam BUM BUM BUM BUM BUM BUM. Pirmajā variantā, ja tev kaut kas nepatīk un šķiet ka pa klusu, tad pagriez vienkārši volume pogu pulksteņa rādītāja virzienā. Protams, nedrīkst būt arī tā, ka tu nedzirdi kaut kādu klusu instrumentu un tu griez skaļāk, bet tad jau skaļākā vieta tev plēš bungādiņas. Jāmāk ir atrast vidusceļš.
o.