Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 27-Oct-2020 8:44:51

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ] 
Author Message
 Post subject: No sintiņa datorā
PostPosted: 27-Apr-2006 5:57:47 
Esmu midi muzikas lietās iesācējs. Un šobrīd nesaprotu vai ir iespējams pārkopēt pa midi pieslēguma vadiem PILNU dziesmas midi pavadījumu visu uzreiz uz datoru?
Nevis pārrakstīt bet pārkopēt. Līdzīgi kā pārkopējam failu no vienas mapes uz citu.
Pagaidām to daru ar disketes palīdzību.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 27-Apr-2006 11:34:25 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
Respektīvi - tev songs ir uzkomponēts paša sintiņa sekvencerī? Anyway, ja tu domā analoģijā CTR+C -> CTRL+V, tad cik man zināms, nevar.
Man arī ir sintiņš ar savu sekvenceri (Yamaha SY77), bet tā onboard sekvenceri nekad neesmu izmantojis jo daudz ērtāk ir komponēt uz PC. Saslēdz visus midi vadus, atver kaut vai to pašu Cubase, samet midi trekus ar attiecīgajiem midi kanāliem no 1-16, sasetapo attiecīgās skaņas attiecīgajiem midi kanāliem uz sintiņa (pie nosacījuma, ja tas ir multitimbrāls) un spiežam play. Visa rediģēšana notiek uz PC.

o.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 27-Apr-2006 15:09:08 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 28-Feb-2005 1:05:24
Posts: 463
Location: Seda & Pitalova
Kas tas par sintiņu un uz kādu programmu tu arandžējumu gribi pārkopēt?

Normālā gadījumā šitāda darbība nav iespējama, var tikai no sintiņa sekvencera pa celiņiem ierakstīt datus PC sekvencerā.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 27-Apr-2006 15:17:17 
Offline
Mikseris.LV power user
User avatar

Joined: 20-Sep-2005 9:52:44
Posts: 1006
a kauchkaa palaist lai tas sintinsh spelee to failu tip pa midi un ar kautkadu tipa midi recorderu ierakstit .. tikai nezinu vai tads ir ...

_________________
MANA MUZIKA

http://www.draugiem.lv/music/musician.php?mid=365

http://www.soundclick.com/bands/default ... dID=599940


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 27-Apr-2006 15:44:09 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 25-Feb-2005 12:53:43
Posts: 642
Quote:
a kauchkaa palaist lai tas sintinsh spelee to failu tip pa midi un ar kautkadu tipa midi recorderu ierakstit .. tikai nezinu vai tads ir ...
Šādi, protams, var. PLAY poga uz sintiņa un REC poga PC sekvencerī. Pēc tam Save As.
Cik sapratu džeks grib...khmmm...nu līdzīgi kā piespraud pie USB porta digitālo fočiku, kompis to atpazīst kā disku uz kura ir faili. Nu un tad vienkārši pārkopējam failu kā no diska uz disku. Tā nesanāks.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 27-Apr-2006 15:47:43 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 28-Feb-2005 1:05:24
Posts: 463
Location: Seda & Pitalova
Quote:
a kauchkaa palaist lai tas sintinsh spelee to failu tip pa midi un ar kautkadu tipa midi recorderu ierakstit .. tikai nezinu vai tads ir ...
Nu ja, pārrakstīt var. Sekvencerā, piemēram Sonar vai Cubase tikai jānokonfigurē celiņi atbilstoši no sintiņa izejošajiem MIDI kanāliem, un jāuzliek ārējā sinhronizācija no MIDI, t.i. no sintiņa sekvensera šajā gadījumā, un attiecīgi palaižot sintiņa sekvenceru, PC sekvencerā (Sonar, Cubase) iespējams rakstīt iekšā MIDI datus no sintiņa sekvencera vienlaikus vairākos (daudzos) celiņos.


Top
   
 Post subject: No sintiņa pārkopēt
PostPosted: 27-Apr-2006 17:27:40 
Tur jau ir tas joks, ka atverot ar midi programmu midi failu kurš jau ir iekopēts cietajā diskā, tas vienkārši viss momentā atveras.
Nav jāčakarējas ar atsevišķu treku ierakstīšanu. Līdzīgi spriežot - kāpēc nav iespējams veikt šādu pašu operāciju atverot midi tieši no sintiņa iekšējās atmiņas.
Dati taču arī sintiņā manuprāt ir digitālā formā.
Sintiņš man ir pieticīga - Yamaha 1000.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 27-Apr-2006 19:35:34 
Offline
Mikseris.LV power user
User avatar

Joined: 20-Sep-2005 9:52:44
Posts: 1006
nu tas tapec ka midi protokols nav paredzets tiesham data excheindzam bet ir tiri lai sutitu step by step komandas vinsh nav universals protokols laikam

_________________
MANA MUZIKA

http://www.draugiem.lv/music/musician.php?mid=365

http://www.soundclick.com/bands/default ... dID=599940


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 27-Apr-2006 19:39:56 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 28-Feb-2005 1:05:24
Posts: 463
Location: Seda & Pitalova
Nu lieta varētu būt apmēram tāda - tas sintiņš tev gabalu saglabā disketē kā standarta MIDI failu XG formātā (XG vienkāršoti sakot nozīmē, ka viens un tas pats tembrs vienmēr atrodas vienā un tajā pašā vietā, t.i. grand piano vienmēr ir MIDI programmas nr. 00, strings - 49, organ -18, utt.). Šitādu failu atverot uz cita XG (Yamahas) sintezatora, vai vadot to no PC sekvencera tam jāskan tāpat.
Īsi sakot, disketē tu failu ar gabalu ierakstīt vari, lai atvērtu uz PC vai cita līdzīga sintezatora, bet caur MIDI pārkopēt nevar, jo MIDI standarts nemaz tādu failu kopēšanas iespēju neparedz.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 27-Apr-2006 19:46:49 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 28-Feb-2005 1:05:24
Posts: 463
Location: Seda & Pitalova
Quote:
nu tas tapec ka midi protokols nav paredzets tiesham data excheindzam bet ir tiri lai sutitu step by step komandas
Nu jāņem vērā, ka midi standarts ir vairāk kā 20 gadus vecss...


Top
   
 Post subject: Paldies
PostPosted: 27-Apr-2006 21:00:57 
Paldies visiem par informāciju. Es jau biju nobriedis izpīpēt pats kā šo problēmu atrisināt. Tagad saprotu, ka nav ko velti škiest laiku.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 20-Jun-2006 11:22:04 
Offline
1 līmenī - Mikseris.LV forumā
1 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 07-Jun-2006 12:02:50
Posts: 56
Var jau to izdarīt ātri - uzliec tam kopējamam gabalam sintī mežonīgi ātru tempu un pārlaid uz to pat Cubasi. Tur atkal normalizē tempu. Probleāms var rasties tikai, ja sintis neļauj tā mainīt empu vai arī dziesmas vidū temps tiek mainīts jau pēc idejas.


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 12 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited