Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 23-Sep-2018 1:22:17

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: 29-Apr-2006 11:55:12 
Varbūt kāds var paskaidrot kāpēc midi faili kuri sintiņā skan ar visiem pielietotajiem efektiem uz datora atskaņoti skan bez reverberācijām. Midi programma uzrāda ka viss ir OK! Reverberācijas līmenis ir tāds pats kā sintiņā, bet skaņa ir bez reverberācijas.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 29-Apr-2006 13:15:08 
Offline
Moderators
Moderators
User avatar

Joined: 30-Dec-2004 16:49:53
Posts: 871
Location: Liepāja, Latvija
Ja tā reverberācija ir izveidota ar sintiņa effekta filtriem, tad tā netiek pārraidīta kā MIDI informācija. Pa MIDI tiek noridīta tikai nots, tās garums utt. Pats īsti nēesu specs pa skaņu ''izgrozīšanu'', bet ja nemaldos, reverberācijas effektu var kaut kā uztaisīt ar arpedžiatora palīdzību, ieraksta visu to kombināciju sekvenserī, un tad pārraida pa MIDI. Sanāk ka tā reverberācija sastāv no daudzām notīm, kuras atskaņojas savā laikā, lilgumā utt. ... nu kaut kā tā! ... varbūt kāds var apgāzt manu domu, varbūt papildināt! Man pašam arī interesanti uzzināt, kā patiesi to dara!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 29-Apr-2006 16:14:47 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 28-Feb-2005 1:05:24
Posts: 463
Location: Seda & Pitalova
Quote:
reverberācijas effektu var kaut kā uztaisīt ar arpedžiatora palīdzību, ieraksta visu to kombināciju sekvenserī, un tad pārraida pa MIDI. Sanāk ka tā reverberācija sastāv no daudzām notīm, kuras atskaņojas savā laikā, lilgumā utt. ... nu kaut kā tā! ... varbūt kāds var apgāzt manu domu, varbūt papildināt! Man pašam arī interesanti uzzināt, kā patiesi to dara!
Pag pag, tā ir cita lieta - reveba efekta imitācija, bet ja sintiņa pašā ir reverbs, tad caur midi nav problēmu izmantot. Reverbam paredzēts 91 MIDI kontrolieris (ar stipruma parametru 0-127), Chorus (vai otrajam efektam) - 93 kontrolieris, citiem efektiem var būt piešķirti arī citādi kontrolieri, atkarībā no konkrētā sinttiņa.
Praksē tas izskatās ļoti vienkārši - sonar piemēram, es pavelku sintezatora celiņa reverba līmeni uz augšu vai uz leju, attiecīgi arī reverba līmenis sintezatorā mainās.
Quote:
Midi programma uzrāda ka viss ir OK!
Kas tā par programu, un ko viņa konkrēti uzrāda? Pēc frāzes "Viss ir OK" nekas nav saprotams.
Kad tu ieraksti no sava sintiņa gabalu disketē, (standarta) MIDI failā saglabājas tikai informācija par notīm un tembriem, bet ne par efektu veidiem un pakāpēm.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 29-Apr-2006 17:28:18 
Offline
Moderators
Moderators
User avatar

Joined: 30-Dec-2004 16:49:53
Posts: 871
Location: Liepāja, Latvija
Quote:
ja sintiņa pašā ir reverbs, tad caur midi nav problēmu izmantot. Reverbam paredzēts 91 MIDI kontrolieris (ar stipruma parametru 0-127), Chorus (vai otrajam efektam) - 93 kontrolieris, citiem efektiem var būt piešķirti arī citādi kontrolieri, atkarībā no konkrētā sinttiņa.
Praksē tas izskatās ļoti vienkārši - sonar piemēram, es pavelku sintezatora celiņa reverba līmeni uz augšu vai uz leju, attiecīgi arī reverba līmenis sintezatorā mainās.
Skaidrs, ņemšu vērā. Paldies par infu! :wink:


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 29-Apr-2006 23:09:42 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 02-Nov-2005 4:28:33
Posts: 1107
Location: Latvija
piebildiishu, ka Softy piemeram Cubase un Cakewalk stradajot ar midi izmanto tieshi to variantu, kaa GTCStudio teica, ka notis dublejas attiecigaja laika vieta un garumaa, un saglabajott to midi failu tieshi taa arii atstaaj uz trecka virsuu visas notis ar visiem garumiem un laikiem un visu nepiecieshamo effecta radiishanai.

Pats esmu izmantojis un parliecinaajies. Laba lieta istenibaa, jo to midi failu vari sleegt uz kaa gribi un vinsh skan viss kartibaa ar visam atbalsim un garumiem un tt.

Un vel piebildiishu, ja halliites effects ir vajadziigs ar garaam aiztureem tad to p[ats mieriigi var uztaisiit , nodubleejot partituuru un samazinot vinjai velocity un tt. (tiesa ir veel nianses sleeddzot pie dazhaadiem tembriem var izmainiities skaneejums, jo pashi saprotiet ka katrs temrs tiek savaadaak sagatavots un citiem ir maza jutiba uz velosity un effects var nedarboties taa kaa ir sagatavots prieksh cita tembra)



:) man patiik stradat ar MIDI :)


Top
   
 Post subject: Reverberācija
PostPosted: 30-Apr-2006 14:36:51 
Uz sintiņa jau ar reverberāciju nav problēmu. Uzlieku gan reverberācijas gan visus pārējos parametrus.
Bet kad tas pats midi pārkopēts ar disketi datorā tad ne ar vienu datora pleijeri reverberācijas nav. Treku skaļumi un panorāmas ir bet reverberāciju nav vispār. Varbūt ka datorā ir jāsaliek kaut kādas opcijas lai reverberācijas būtu arī atskaņojot midi ar kādu no pleijeriem.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 30-Apr-2006 15:14:05 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 28-Feb-2005 1:05:24
Posts: 463
Location: Seda & Pitalova
Efektu bloks sintezatorā taču ir fiziska ierīce, un ierīci kopā ar failu nekādi nepārkopēsi :shock:. Lai tādu pašu reverbu dabūtu datorā var tikai mēgināt pienemklēt kādu reverba plaginu, vai taisīt reverba imitāciju, apmēram, tā, kā to teica GTCStudio.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 20-Jun-2006 11:16:50 
Offline
1 līmenī - Mikseris.LV forumā
1 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 07-Jun-2006 12:02:50
Posts: 56
Vēl jau pamatīgi jāskatās, kādā veidā datorā esošais MIDI sintezators realizē atbalsi - ir bijuši daudzi piņķerīgi gadījumi. Ja lieto, piemēram, kādu programmatūrsintezatoru, tad jāpapēta, vai tam nonāk atbalss komandas un vai tas sintis tās komandas redz tiešām kā atbalsi un uz kurieni tālāk tās tiek "rūtētas". Vārdu sakot - jāpaurbjas pa datora MIDI sinta helpu un uzstādījumiem. Varbūt pat tas Reverbs ir speciāli jāpieslēdz papildus (kā piemēram SB Live skaņu kartes kontroles panelī). Dažām skaņu kartēm pat nemaz nevar mainīt Reverb katram kanālam, tikai uzlikt kopējo (bet tas laikam jau ir bišķi vēsturē). Vispār - tieši šo problēmu dēļ es nekad MIDI failu uz pleijeriem neklausos - vispirms samiksēju kā parastu audio (piemēarm SONARā izlaižu caur kādu programmatūrsintu, noroutēju visus efektus kur vajag un tad mixdown), tad zinu, ka probu nebūs.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 20-Jun-2006 11:51:27 
Offline
Mikseris.LV power user
User avatar

Joined: 20-Sep-2005 9:52:44
Posts: 1006
vienkarshi tas softa sintinsh laikam nelasa tas komandas vai tur japaskataas mosh nemaz nav efekta vai kontrolets vinsh tiek savadak .. mosh japoarkopee tas komandas citaa kanaalaa...

_________________
MANA MUZIKA

http://www.draugiem.lv/music/musician.php?mid=365

http://www.soundclick.com/bands/default ... dID=599940


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 20-Jun-2006 13:19:46 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 01-Feb-2006 18:47:37
Posts: 273
Vispirms, kas ir MIDI - phe, ar datoru un MIDI vienmēr būs bezjēdzīgs čakars līdz beidzot kaut ko sāk sajēgt, tas tā...

Pirmkārt jau tas varbūt ir tāpēc, ka dators MIDI atspēlē savādāk nekā tu tos laid caur sintiņu, otrkārt tāpēc, ka efekti ir sintiņā nevis uz datora, kas visu sarežģī!!!

_________________
http://www.findsounds.com - ja vajadzīgi sempli - kliedzieni, sirēnas utt... ;) http://www.moviesoundscentral.com/ - vienmēr noderīga tēlu muldēšana no filmām...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 20-Jun-2006 20:38:27 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 02-Nov-2005 4:28:33
Posts: 1107
Location: Latvija
Quote:
Vispirms, kas ir MIDI - phe, ar datoru un MIDI vienmēr būs bezjēdzīgs čakars līdz beidzot kaut ko sāk sajēgt, tas tā...

Pirmkārt jau tas varbūt ir tāpēc, ka dators MIDI atspēlē savādāk nekā tu tos laid caur sintiņu, otrkārt tāpēc, ka efekti ir sintiņā nevis uz datora, kas visu sarežģī!!!

Ktrs effects vai controlle gan synth gan uz kompa (ieksh midi) ir nummureeti ar kaadu no konkreetiem nummuriem (liidz 127) izlasot syntha pamaaciibu vajadzeetu buut aprakstiitam, kas zem kura controler nummura atrodas, un taa var uz katra instrumenta atsevishi papildinaat vai nonjemt effectu (ja vinsh tam instrumentam ir paredzeets) bet pastaav veel taada fiicha kaa Standart GM, XG, GM2. kuros jau ir zem konkreeta controll pieejams effects (nemainiigs)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited