Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 25-Jun-2019 19:46:24

All times are UTC+02:00




Post new topic  Reply to topic  [ 192 posts ]  Go to page 1 2 3 4 513 Next
Author Message
 Post subject: S I N T E Z A T O R I
PostPosted: 12-May-2006 12:36:54 
Offline
Moderators
Moderators
User avatar

Joined: 30-Dec-2004 16:49:53
Posts: 871
Location: Liepāja, Latvija
Sveiciens visiem!

Nolēmu izveidot šo topu, lai ŠEIT varētu apspriest visu par sintezatoiem, un visu kas ir saistīts ar tiem! Vienalga, vai tie būtu padomju, vai ārzamju, analogie, vai virtuālanalogie, rompleri, vai pašgraikas, jauni, vai vintagie! Citādi, kaut kas tiek pārmīts kā offtops citās tēmās, kā piem. Perk/Pārdod! Acīm redzot, tēma ļoti interesanta, un foruma dalībniekiem ir interese par to parunāt!

Šeit daži linki, kur ir jau šis tas pārrunāts:
viewtopic.php?t=2619
viewtopic.php?t=2760
viewtopic.php?t=1637


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 12-May-2006 12:42:08 
Offline
Mikseris.LV power user
User avatar

Joined: 20-Sep-2005 9:52:44
Posts: 1006
ja es nopirktu casio kas visos veikalos par mani varetu njirgaties vai tomer tik traki nebuutu ??

_________________
MANA MUZIKA

http://www.draugiem.lv/music/musician.php?mid=365

http://www.soundclick.com/bands/default ... dID=599940


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 12-May-2006 14:04:57 
Offline
Mikseris.LV power user

Joined: 07-Nov-2005 11:48:20
Posts: 680
Man ir Panasonic, uz kura šlāgergrupas griež visus dejā, bet izmantoju gan viņu tikai Midi kutināšanai, tā kā pērc vien Casio un rullē :)


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 12-May-2006 15:09:33 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 28-Feb-2005 1:05:24
Posts: 463
Location: Seda & Pitalova
Quote:
ja es nopirktu casio
Labāk nepēr gan, tāpēc ka
1. Par to pašu naudu tu vari nopirkt MIDI klvaiatūru, kurai būs grozāmi/bīdāmi kloķi un regulatori, noderīgi plaginu kontrolei utt.;
2. Vairums lētajiem Casio klaviatūra nav jūtīgā - spied taustiņu cik stipri gribi, skaņa viena un tā pati.
3. Casio gan ir šādi tādi tembri, bet faktiski pārsvarā tie ir tizli dzīvo instrumentu atdarinājumu, priekš mūzikas veidošanas nebūs izmantojami.
4. Casio nav Pitchbend un Modulation kontrolieru, kas ir katram normākam sintezatoram vai MIDI klaviatūrai.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 12-May-2006 15:19:25 
Offline
Mikseris.LV power user
User avatar

Joined: 20-Sep-2005 9:52:44
Posts: 1006
midi klava man jau ir ... es iedomajos ka butu intersanti jamo izmantot kaa skanjas gjeneratoru .. pakrukjit caur efektiem tip ... nu vismaz lai viens dzelzi9s in da haus butu

_________________
MANA MUZIKA

http://www.draugiem.lv/music/musician.php?mid=365

http://www.soundclick.com/bands/default ... dID=599940


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 12-May-2006 15:29:35 
Offline
Moderators
Moderators
User avatar

Joined: 30-Dec-2004 16:49:53
Posts: 871
Location: Liepāja, Latvija
Quote:
midi klava man jau ir ... es iedomajos ka butu intersanti jamo izmantot kaa skanjas gjeneratoru .. pakrukjit caur efektiem tip ... nu vismaz lai viens dzelzi9s in da haus butu
Vēl jo vairāk nē! Tur tak vienkārši nav ko kruķīt! Labāk pasaki kādās naudiņās gribi iekļauties, mošk ka Tev ieteiks ko jēdzīgu. Ja ir jau MIDI klava, tad pat labāk Rack variantā ņemt - būs lētāk!
P.S. Un vēl, būtiski arī, kādam žanram Tev tas vajadzīgs!


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 12-May-2006 15:36:27 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 28-Feb-2005 1:05:24
Posts: 463
Location: Seda & Pitalova
Quote:
jamo izmantot kaa skanjas gjeneratoru .
Tembri tiem pārsvarā nekam nederīgi. Aizej uz kādu Elkoru, kur tie draņķi stāv, un pamēģini ar tiem paniekoties; mans viedoklis vismaz ir tāds, ka nav vērts naudu tērēt - priekš tembriem tad labāk kādu vecu lētu pro sintezatoru meklēt, vai piekrāt naudu, piemēram, kādam microkorg vai kam tamlīdzīgam.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 12-May-2006 15:45:26 
Offline
Mikseris.LV power user
User avatar

Joined: 20-Sep-2005 9:52:44
Posts: 1006
pec skata jau dazhi tadi advanceti no malas iskatas .. spaidijis gan jamos nesmu ... kauns :D

yamahas veici kautko par rakiem prasiju bet tur baisonigako ciparu jamie man ziimeja ... takaa finanses tagad vaajas uz kautko krutu laikam vajadzes pagaidiit labakus laikus

_________________
MANA MUZIKA

http://www.draugiem.lv/music/musician.php?mid=365

http://www.soundclick.com/bands/default ... dID=599940


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 12-May-2006 22:50:06 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 28-Feb-2005 1:05:24
Posts: 463
Location: Seda & Pitalova
Quote:
yamahas veici kautko par rakiem prasiju bet tur baisonigako ciparu jamie man ziimeja
Lētu jaunu sintezatoru patreiz nav neko daudz ne vispār tirgū, ne arī pieejami LV; un rack versijas ne tik ... Lētākais, škiet ir Korg Microkorg (virs Ls 200). Tad vēl ir Roland Juno D, Yamaha S05, Korg X5D (maksā škiet ap Ls 500) - apmēram vienas kategorijas pārstāvji, tā saucamie rompleri (jeb iebūvēto samplu spēlētāji), ar ne pārāk lielām esošo tembru rediģēšanas iespējām. Vēl Alesis ir šādi tādi nedārgi verķi (micron, QS), bet pie oficiālajiem pārstāvjiem tiem cenas ir galīgi lietotājiem nedraudzīgas.
Tā ka sintezatorus caurmērā atliek vien meklēt lietotus (bet vietējais tirgus mazs, reti vispār kāds ko interesantu pārdod), un/vai pirkt ārvalstīs.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 17-May-2006 12:53:51 
Offline
2 līmenī - Mikseris.LV forumā
2 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 04-Aug-2004 11:28:39
Posts: 75
Kursh zin kaut ko par "YAMAHA QS300"???


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 17-May-2006 14:24:59 
Offline
Moderators
Moderators
User avatar

Joined: 30-Dec-2004 16:49:53
Posts: 871
Location: Liepāja, Latvija
Quote:
Kursh zin kaut ko par "YAMAHA QS300"???
Par šo neko nezinu, bet atradu dažus linkus, vari palasīt:

http://www.geocities.com/The_QS300_Website/index.html
http://www.harmony-central.com/Synth/Da ... 300-1.html
http://www.sonicstate.com/synth/yamahaqs300.cfm

Gribēju atrast kādu Demo, lai paklausītu šo Workstation, bet nekā neatradu! :(


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 17-May-2006 15:12:00 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 01-Feb-2006 18:47:37
Posts: 273
1) Man ir mājās vecais "labais" Yamaha PSR (numuru aizmirsu)
2) Tas ir savienots ar datoru caur MIDI kabeli
3) Pieslēgts pie FL Studio

Doma ir nospēlēt uz tā tās melodijas, kuras datorā būtu vienkārši mokoši taisīt sakarā ar visām pauzēm un atstarpēm...

Tā kā nekā fenomenāla un laba nevar sagaidīt no šiem Yamaha sintezatoriem, domāju, ka melodiju iespēlēšu iekš digitālā sintiņa (vienkārši pagriežu Yamahu tik klusu, ka neko no tās nedzird, un spēlējot dzirdēšu tikai FL Studio esošo sintezatoru)...

Tā ir normāla ideja??? :)

_________________
http://www.findsounds.com - ja vajadzīgi sempli - kliedzieni, sirēnas utt... ;) http://www.moviesoundscentral.com/ - vienmēr noderīga tēlu muldēšana no filmām...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 17-May-2006 15:43:14 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 28-Feb-2005 1:05:24
Posts: 463
Location: Seda & Pitalova
Quote:
Tā kā nekā fenomenāla un laba nevar sagaidīt no šiem Yamaha sintezatoriem, domāju, ka melodiju iespēlēšu iekš digitālā sintiņa (vienkārši pagriežu Yamahu tik klusu, ka neko no tās nedzird, un spēlējot dzirdēšu tikai FL Studio esošo sintezatoru)...
Nav problēmu, pats esmu līdzīgi savulaik izmantojis vecu PSR (gan ne ar FL, bet tam nav lielas nozīmes). Skaļuma nogriešanas vietā, lai atslēgtu sintiņa iebūvētos skaļruņus, var arī vienkārši tā austiņu izejā turēt iespraustu atbilstoša izmēra štekeri.


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 17-May-2006 15:44:33 
Offline
3 līmenī - Mikseris.LV forumā
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Joined: 01-Feb-2006 18:47:37
Posts: 273
Quote:
Quote:
Tā kā nekā fenomenāla un laba nevar sagaidīt no šiem Yamaha sintezatoriem, domāju, ka melodiju iespēlēšu iekš digitālā sintiņa (vienkārši pagriežu Yamahu tik klusu, ka neko no tās nedzird, un spēlējot dzirdēšu tikai FL Studio esošo sintezatoru)...
Nav problēmu, pats esmu līdzīgi savulaik izmantojis vecu PSR (gan ne ar FL, bet tam nav lielas nozīmes). Skaļuma nogriešanas vietā, lai atslēgtu sintiņa iebūvētos skaļruņus, var arī vienkārši tā austiņu izejā turēt iespraustu atbilstoša izmēra štekeri.
Hehe, mēģināšu... :)

_________________
http://www.findsounds.com - ja vajadzīgi sempli - kliedzieni, sirēnas utt... ;) http://www.moviesoundscentral.com/ - vienmēr noderīga tēlu muldēšana no filmām...


Top
   
 Post subject:
PostPosted: 18-May-2006 11:26:29 
Offline
2 līmenī - Mikseris.LV forumā
2 līmenī - Mikseris.LV forumā
User avatar

Joined: 04-Aug-2004 11:28:39
Posts: 75
Tāda sajūta, ka man vienīgajam Latvijā ir tā YAMAHA QS300.
Pirku pirms kādiem 10 gadiem pa 1k Ls ar domu BAIGI TAISĪSHU mūzīku.
Kādu brīdi taisīju ar! Iekšā 16ch sakarīgs sekvensers, skaņas var pārtaisīt kā vien vēlās, katram ceļam var likt 3 fx, utt.
Tagad gan tas viss, protams, notiek compī, un qs300 izmantojās kā midi keyboard. Pa biezo midi klaviere! :-)


Top
   
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic  [ 192 posts ]  Go to page 1 2 3 4 513 Next

All times are UTC+02:00


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited