Quote:
Kevins, esmu dabūjis arī informāciju par to otru subi.
frekvenču līkne ir
šeit un manuālis ir
šeit
Gribētu lai Tu izsaki savas domas.
NU nelineaars tas subs ir . Domaaju ka primaaraa doma, kaapeec taisa duaalos subus, buutu ka vinjiem portu meegjina reguleet zemaak, lai sanaak taisnaaka taa liikne. A te kalni un lejas....DDFF teiktu, ka nevar atpaziit nevienu instrumentu.....Hvz...gribas arii saprast to DAAS meeriijumu , tb- JA liikne ir virtuaali pacelta par 2,6m attaalumu, tas buutu par kaadiem 7dB, tad pie 40hz 103dB no duaalaa suba ir OK , savukaart tie 110-116dB cietajaa galaa...nu nezinu nezinu...pat ja vinji tur ir( par ko es mazliet shaubos ) , kaa tas viss skanees ? vai taas kastes pirms pirkshanas var paklausiities ? Cik vinjas vispaar maksaa ? Ja daargaak pa 600Ls, tad labaak ir taisiit pasham .
jaudas arii subiem nekaadas, a decibelus raksta pie peak, lai smukaak izskataas...
Es netaisu taadus lielos pasaakumus, nezinu arii tavu specifiku, bet kautkaadaa klubaa nogruuzt un dauziit cilveekiem pa smadzeneem jau var....man taa liekas...
Jebkuraa gadiijumaa meeriijumu metodika tur ir nepareiza. Kaa var rasktiit 2,83V kas ir ~1W pie 8 omiem, un uzraadiit shaadus dB, kas nav sasniedzami ne 1m, ne 0,5m , kur nu veel 2,6m attaalumaa....Attieksme taada nenopietna es teiktu....
pamodeleejot taalaak domu gaajienu- ja subs ir likts uz 4 omiem, bet meeriits pie 2,83V, tad klaat ir veel +3dB. taatad pie liiknes tas buutu jaanjem miinusaa. Taatad sanaak, ka liiknes rezultam jaanjem 10dB nost, un tad buus 1w/m. 100dB pie 40hz un 114dB pie 130Hz, nju, tas nav nekaads subs, bet kickrupors.....cietajam galam.....
Turklaat. ja tu ieveeroji- tad liiknee konsekventi redzamas rezonanses- piikjis uz 60, 120, 180hz....ja taa tieshaam nav meeeriijuma / vides kljuudas, bet subs paiistam taa skan, nu tad taa ir vnk draza no kvalitaates viedoklja.......
domaaju ka var spridzinaat mazgadiigajiem skolas pasaakumos smadzenes ar cieto galu, jeb jaakrosee no 80hz uz augshu viss ar lielu kaartu lejaa, bet tad jau zuud taa jeega par duaalo subu ar ruporu priekshaa....