Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 10-May-2025 7:56:14

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: maz jaudas monitori
PostPosted: 10-Jan-2006 15:11:43 
nav naacies nekad ko taadu redzeet

bet varbuut kaads ir ko dzirdeejis, redzeejis vai lieto mazas jaudas (30-50 wat) monitorus, kam ir pietiekoshi labi tehniskie parametri (30 - 25000) un pie tam veel AKTIIVIE

luugums nesaakt ar to ka pilns forums ar monitoru postiem, bet vienkaarshi pakomenteet un ieteikt ko shajaa gadiijumaa dariit

mulja mulja mulja

Post subject: Re: maz jaudas monitori
PostPosted: 10-Jan-2006 19:42:12 
Mikseris.LV power user

nearfield taatad.
Dynaudio BM5A, JBL LSR28, Alesis M1 MKII, Yamaha NS10

ddff

Quote:

bet varbuut kaads ir ko dzirdeejis, redzeejis vai lieto mazas jaudas (30-50 wat) monitorus, kam ir pietiekoshi labi tehniskie parametri (30 - 25000) un pie tam veel AKTIIVIE

luugums nesaakt ar to ka pilns forums ar monitoru postiem, bet vienkaarshi pakomenteet un ieteikt ko shajaa gadiijumaa dariit

mulja mulja mulja

Post subject:
PostPosted: 10-Jan-2006 20:33:45 
ddff-> nu jaa shie jau ir ljoti labi vismaz peec atsauksmeem un visa paareejaa, tikai nevar saprast vai cena apm. 400 $ ir par paari vai par vienu gb. un veel vai tieshaam nav veel zemaakas jaudas, jo shie visi vairaak vai mazaak ir ap 100w rms? no nesanaaktu izmantot taadaa skaljumaa

Post subject:
PostPosted: 10-Jan-2006 23:34:12 
atljaushos izklausiities banaals: bet kaads sakars jaudai ar _skaljumu_? lieks headroom-s manupraat nekad pa ljaunu nenaak. a tiiri _jaudai_ vareetu buut noziime, ja ir kaadi potenciali ierobezhojumi baroshanaa. bet ari man liekas ka kopeeja pateereeta elektriskaa jauda diezko fundamentali neatshkjirtos.

veel "mazaaki" ja nemaldos bija piemeram FBT jolly 5aa serija (precizi neatceros). bet nu tie vairs nevilka uz labu nearfield monitoru. savam vajadziibaam es drizaak vinjus uztveeru kaa PC desktop spikeru paari kas bik labaaki par 10usd veikalu piedaavajumiem. (parasti vinji laikam izmantojas sound reinforcementam kautkados attalakos venue stuuriishos)

nu ja kautkas teiktajaa galiigi greizi, tad ddff cerams palabos ;)

Post subject:
PostPosted: 11-Jan-2006 11:15:34 
es domaju sev majas lietoshanai nopirkt 2 aktivos monitorus .. nedargus .. 50-70ls! mosh kadz var ieteikt ?

Post subject:
PostPosted: 11-Jan-2006 18:26:28 
tur jau taa lieta ka nav nedz to tuukstoshu nedz to simtu, tachu veelme dariit ir un tieshi taapeec arii jautaaju vai ir mazjaudas augstas kvalitātes monitori, kas vareetu buut mazliet leetaaki, nekaa standartaa 200Ls par vieniibu-> pagaidaam peec finanseem sanaak RRR akustikas 2x60w 35-25000 (zjeel tikai ka 89decibeli tikai + hi-fi maajas lietoshanas divu kanaalu pastiprinaataajs kopaa pavelk uz 180Ls) ddff teiks ka zemee nomesa nauda, bet liizingaa galvu baazt neveelos

Post subject:
PostPosted: 11-Jan-2006 20:23:38 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Eh, es ar skatījos mirkli atpakaļ un meklēju, meklēju tos lētos ciešamos monitorus un galu galā iegrābu Senheiser HD650 ausis, kaimiņi priecājas, es to nedzirdu bet tāda aura virmo caur sienām. Monitori nav, bet vismaz nav arī miskaste.

Aktīvie monitori 2 gab pa 70 Ls, laikam var aizmirst. tur pat 2 nopietni skaļruņi īsti nesanāk. 60 Ls maksā datorbodēs tie ubersabu komplekti ar plastmasas kastēm. Acoustics is salty sh*t. Bet behringers gan tur kaut ko bija saveidojis.

Post subject: Re: maz jaudas monitori
PostPosted: 11-Jan-2006 23:13:09 
Quote:

mulja mulja mulja
es tev ieteiktu Microlab Solo2 MK2 cena aptuveni 40Ls par abiem tumbam.
bet ir daudz pašam uzlabojumus jaizdara, bet par šadu naudu var jau arī paākstīties

apraksts
http://www.ixbt.com/multimedia/microlab-mk2-solo2.shtml
http://audiotest.ru/index.php?go=Pages&in=view&id=19

Post subject:
PostPosted: 11-Jan-2006 23:30:16 
es skatijos diskomania.lv - [OMNITRONIC C-50A, active, black, pair] pa 55ls

vai ta tik traki sudi ? ka nevar neko dzirdet ?

Post subject:
PostPosted: 12-Jan-2006 0:51:47 

Vispār man liekas ka uz monitoriem vajadzētu dzirdēt vismaz visus instrumentus, ja kādam nē tad citādi.

Microlab Solo - nu uz vienu TDA7265 pastiprinātājs šitāds iekš monitoriem. Tās bedrainās līknes gan tur dikti interesanti izskatās bāzējušās ap 0 dB, vispār tas saits velk uz apmaksātu reklāmu. Pats var mājā to ampu uzlodēt pa 20 Ls ar visu barošanu un visiem niekiem vienā vakarā. Tak padomājam loģiski, cik izmaksā detaļas tajā visā, ja uz šiem testiem bukmeikeri piķi vāktu es uzliktu uz RRR X-line kādu sotaku pret šo. Tas nav nopietni, atvērts izskatās kā made in china galda pulkstenis. Neredzu nekādu perspektīvu iespēju tur kaut ko uzlabot.

Kamēr Genelec u.c. tos verķus pārbāzuši ar visādiem interesantiem kambariem un caurulēm, veido pīkstuļus no zīda un zemo frekvenču skaļruņus no materiāliem ko uzklāj uz reaktīvajām lidmašīnām utt utt, kādam gribās māsterēties uz šitiem ko var redzēt ka uz silikona kopā salipina.

Laikam ka nejust skaņas riebeklības varēs tad ja dzīvo zem kādas maģistrālas dzelzceļa līnijas. Bet neņemiet vērā manu cinismu.

Post subject:
PostPosted: 12-Jan-2006 2:14:56 
nu Neckas iistenooba ljoti "iisi un sirsniigi", toties korekti izteicas par tiem leetajiem briinumiem. nu soore. jau te mineetie entry/mid level monitori, cenaas ap 200/300 ir vienk graujoshs price/performance. ja tos labi iepaziist tad nekada vaina. seviskji mazbudzheta vajadziibaam. es vnk nespeeju saprast kaa tur var gribeet kautko "veel leetaak". soore.

p.s. offtopiks, bet biki pa teemu. vienaa no vecajiem muppet show-iem bija epizodiite par sho "veel leetak" temu. par to kaa kautkaads eerms, laikam pa pastu, gribeeja kautko suutiit, tad tur teatraali uzskatiigi bija atainots shis "veel leetaak" process, analogi tam kaa tas notiek dziiveee.

Post subject:
PostPosted: 12-Jan-2006 11:31:11 
neckam-> prieks ka tev ir izdevies iziet no situaacijas un iepirkt labas ausis un kaiminjam labi-:) tachu ausis nopirku pirms kaada laika pienjemamas-> biju aizgaajis shaadus taadus gabalus paarspiest uz videeja liimenja studiju, kad rakstiiju savu pirmo albuums-> sapratu, ka reaali vieniigais kaa man pietruukst lai pasha speekiem to visu sadariitu ir labas kvalitaates skaljruņi, tikai protams sanaak apstaaties pie nauda nauda nauda :) es shajaa gadiijumaa daros ar DJ-ing un muzikas taisiishanu liidz ar to naakas mekleet kaut kaadu variants, kas vareetu apmierinaat abas shiss vajadziibas. datoram man ir neliels 2.1 komplektinjsh tachu nav taa iistuma, jeb fr diapazons nav taads ko vajag-> taapeec laikam buus tomeer jaaskataas uz to variantu RRR akustikas, kas iisteniibaa nav nemaz tik sliktas + hi-fi maajas vajadziibaam radiitie pastiprinaataaji no Sony vai Panasonic, neliekaas, ka tie buutu tie sliktaakie shajaa gadiijumaa-> taaac visusceljsh starp shit and pro
varbuut kaadam maajas ir kaac no shiem pastiprinaataajiem-> luudzu pakoment

Post subject:
PostPosted: 12-Jan-2006 12:49:21 
atradu ko shaadu

http://www.yoursound.lv/prece?ID=815

kaadas domas

Post new topic  Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC+02:00