Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 15-May-2025 17:59:34

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: 15-Oct-2005 15:10:56 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Parunāsim par audio playeriem ko lietojam uz saviem kompjiem. Šajā sakarā arī 1 problēma man saradusies. Būtu nepieciešams kāds softs (playeris) kurš spētu nodrošināt sekojošu lietu. Bieži rakstu mūziku uz MD aparātu caur optisko kabeli. Un nekādi nevaru atrast nevienu progu kas nodrošinātu Sony MD aparātam iespēju saprast kad sākas nākamais skaņdarbs. Tā vietā man visus skaņdarbus sacep 1 garā trekā, un pēc tam dalīt tos uz tā MD ir samērā neērti uz tām mikro podziņām. Ja rakstu no CD deka tad šis normāli saliek visas atstarpes utt, bet no kompja ne par ko. Būšu ļoti pateicīgs ja kāds ko zin šajā jomā un padalīsies ar informāciju kādu softu atskaņošanai lietot utt.

Vēl pilnīgas bezizejas gadījumā derētu playeris kam ir iespējams uzlikt lai starp playlista trekiem tas automātā atskaņojot atstāj teiksim vismaz 3 sekundes garas klusuma atstarpes, jo tad MD aparātam ir opcija ar ko tas automātiski ieliek track marku. Bet protams skaistāk jau būtu pilns serviss.

Softs man - ?
Audio iekārta - Edirol M-100 Fx

Par cik noteikti te daudzi lieto visdažādākos softus tad gan jau kāds vismaz būs pamanījis kādu vajadzīgo opciju uz sava.

Jau iepriekš paldies.

Last edited by NeckaSypash on 13-Sep-2006 21:10:39, edited 4 times in total.

Post subject:
PostPosted: 15-Oct-2005 17:20:17 
fb2k laikam vareeja uzlikt cik ilgi grib atstarpi ;o

Post subject:
PostPosted: 15-Oct-2005 18:57:00 

:arrow: Par to ieraksru uz MD , cik zinu no taa ko pats esmu dariijis ar to SONY MD , tad vinjam stap trekiem lai shamais pats liktu markjeejumu [atdaliitu trekus] ir jaabuut 100% klusumam taatad jautaajums , vai tavas audio kartes izeja ieklaujas shajaas prasiibaas ? Te gan raksti kad izmanto optiku un tur tie trokshnji nevareetu buut . Jeb kuraa gadiijumaa kameer nebuus 100% klusums starp trekiem iespeejams neviens softs tev nepaliidzees , vai preciizaak iespeejams kad vajadzeetu vis driizaak ar rokaam uz kaada piemeeram Cuul Edita veidot tieshaam treka beigaas klusumu , tas ir ko varu uzreiz iedomaaties , gan jau kad izmanto cepshanai DC++ piedaavaajumu , un , no pieredzes , taas dazhas reizes kad rodas taada mulkjiiga domaa kaadu no shiis serijas gabaliem iecept matricaa vienmeer ir viena un taa pati probleema , Denons neatrod biita saakumu , vaina vienkaarsha , nav tai saakumaa taa klusuma ,
NE VIS KAS LABI SMARZHO , IR GARSHIIGS .

:arrow: Softs ko izmantoju ikdienaa ir :
:idea: MusicMatch Jukebox v7.00.0149 ,
:idea: Syntrillium Cool Edit Pro v2.1 ,
:idea: Adaptec Roxio Easy Media Creator v7.0
mani shis softs apmierina :wink: un visas manas iegribas parasti izpilda korekti :lol: .

Un taas ir atkal tikai manas domas , Tikai Igors :roll: .

Post subject:
PostPosted: 15-Oct-2005 18:57:23 

--

Last edited by Kosmoss on 17-Oct-2005 12:42:40, edited 1 time in total.

Post subject:
PostPosted: 17-Oct-2005 8:54:23 

Lieta tāda ka lietojot 'Sync rec" funkciju viņš ļoti veiksmīgi spēj sākt pats rakstīt tiklīdz kā parādās skaņa un track markus rakstot no CD deka saliek arī tad ja diskā ir jaunas dziesmas sākums bet bīts iet pilnā klopē (samiksēti kopā gabali ar ierakstās ar track marku ja tā paredzēts). Cik noprotu tad tas optiskais kabelis vada vairāk informāciju par tīkai skaņu, nezinu tikai kā ir ar tā Edirola optisko izeju, bet to nu man laikam jāuzjautā būs pašiem ražotājiem. Bet to ka tur klusums ir kad dziesma beidzas es varu tikai apgalvot, nu pats tas aparāts trokšņus toč netaisa. Tādēļ arī jautāju par playeri ar atstarpju regulēšanu jo ja būs virs 3 sek tad atstarpes saliksies arī ja nebūs paredzētas tajā vietā.

Šitādā veidā cepu MD Walkmanā visu pēc kārtas kas ir interesants par cik sanāk pa reizei nedēļā sēdēt 3 stundas transportējoties pa pus latviju apkārt tad atklausos visādus jaunus bītus līdz nejēgai. Un nereāli krīt uz nerviem tas ka ja tie visi gabali klucī sarakstīti tad tas walkmans tur auj nost kājas meklēdams sākumu un beigas tajā ķēpā. Pie tam liekot tos markus pēc tam kritiski atsaucas uz bateriju mūžu. Un Vinyl ar nav nekāds portatīvais formāts tāpēc jaunos ierakstus sadzenu iekš MD lai var atklausīties kas un kā tur ir, nu te saprotu ka atstarpes nebūs, klusuma nav, bet no CD vai MP3 starp trekiem toč ir klusums.

Paldies par pāris softiņiem. Jāsāk šis tas noprovēt, tik skatīšos kas tāds vienkāršāks lai neieslīgtu tur izvirtībās. Ja kādam vēl kas zināms šajā jomā laipni rakstam.

Post subject: Treki MD aparātā
PostPosted: 24-Jan-2006 11:26:07 
Trekus minidiskā aparāts liek, ja ir ieslēgta funkcija "L Sync"- Level Sync. Tai var tikt norādīts skaņas līmenis zem kura nokrītot signālam tiek likts nākamais Track numurs. Parasti to liek uz -50db. Attiecībā par optisko rakstīšanu, arī tad vajadzētu darboties, lai gan atceros ka reizēm tiešām pa optiku Trekus nemaina.
2. Neesmu pleijeru testēšanas fans, jo to ir desmitiem bet domāju, ka pauzes nez vai kāds no tiem māk likt/mainīt. To var izdarīt CD rakstošajos softos, bet ar tiem spēlēt būtu muļķīgi. Atliek izmantot Multitrack profesionālas programmas. Mana mīļākā soft firma, kas taisa ļoti ērtas un viegli apgūstamas progas ir Sonic Foundry- Tagad jau pārpirkta un saucas Sony Media. Ar multitrack Sony Vegas var izdarīt visu, ko vien var iedomāties!!! Arī salikt pauzes jau "defoltā", jo tā kalpo arī kā CD rakstītājs- pievienojam failus no Vegas explorer uz Media Pool un "Ad as CD track". Protams, ka var arī bīdīt ar peli tuvāk , vai tālāk. Vispār, ko es te rakstu- tur viss ir iespējams. Kapēc šo softu neizmanto mūziķi??? Nu tikai tāpēc, ka tai nav MIDI treku (sekvencera), bet vairums jau taisa mūziku ar Midi sekvenceriem kā Cubase, Logic u.t.t
Starp citu- Sonic Foundry ir arī vienīgais man zināmais par profesionālu uzskatāms pleijeris Siren Jukebox. Bet to diemžēl apturēja attīstīt- pēdējā versija ir 2.0c. Labāku par to nezinu- aizmirstiet komandu "File open-File Close". Sirenā ir tāds pat explorer kā Windows Explorer- visu kompa saturu redzi un jebko vari uzreiz spēlēt, nekas nav "jāatver"! Un atkal tas pats- neviens to nelieto, jo nav dzirdējis par tādu. Visi pazīst tikai Winampus, Musicmatch un citus skaistulīšus... Sirēnu gan ir pagrūti uzinstalēt, bet visumā līdzīgi, ka citus SF softus..

Post new topic  Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC+02:00