Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 23-Jul-2025 20:02:38

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page 1 2 3 4 Next
Author Message
PostPosted: 18-Jan-2008 11:46:19 
1 līmenī - Mikseris.LV forumā

Laba diena!

Vēlos iegādāties DJ aparatūras komplektu uz kura varētu papraktizēties spēlēšanas arodu un kļūt par DJ. Tā kā šī foruma natīvie iemītnieki tomēr par šīm lietām zina daudz vairāk nekā es, tad vēlos uzjautāt vai esmu noskatījis sakarīgus dzelžus. Jebkuri ieteikumi ļoti welcomēti.. Paldies jau iepriekš:

Atskaņotāji: 2 x Technics SL-1200MK2
Mikseris: PIONEER DJM-400
Ausis: TECHNICS RP-DH1200E-S
Misc: 2 x Shure M44-7, Pair of slipmats

P.S. Spēlēt grasos mūziku, ko mīlu - elektronisko: drum and bass, techno, dubstep.. Vai spēlējamā mūzika uzliek kādas sevišķas prasības aparatūrai? Cik zinu, tad priekš skrečošanas (ko negrasos darīt) ir speciālas pultis/adatas. Kaut kas vēl?

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 12:12:39 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

ļoti laba izvēle. priekš iesācēja, gan baigi šerpi, taču vismaz ja nepatiks, tad mierīgu sirdi, bez sevišķi lieliem zaudējumiem varēsi pardot tālāk. kautvai man :)))

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 12:21:56 

Nu, jā.. esmu gana daudz izlasījies forumus, konsultējies ar cilvēkiem un nonācis pie secinājuma, ka nav īsti prātīgi pirkt lētā gala tehniku (Reloop, anyone?). Galu galā pašam vien ar to pēc tam būs jāmokās un vēlāk problemātiski ar nopārdošanu..

P.S. Ja par atskaņotāju izvēli esmu 100% drošs, tad par pulti vēl pārdomas.. Varbūt ir vēl kādas labas alternatīvas? Varbūt, kas mazliet lētāks.. Kā ir ar, piemēram, Numark pultīm?

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 12:29:17 

ar reloop - man pasham 2X RP4000 stāv - nav ne vainas - funcijas pilda, un kā saka - grūti mācībās, viegli kaujā :))
par mikseri - viss ir ļoti atkarīgs no tā, ko tev no viņa vajag.

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 12:34:12 

i adatas, i atskaņotāji kapā! man gan pašam ir mk5, bet adatas tādas pašas - cik nu mana auss saprot, tad skan ļoti labi, it īpaši basi.
par mikseri... es tomēr paņēmu soundcraft urei mikseri. ar to gan miksēt var, gan paskrāpēt + man vnk negribējās pioneer.

prieks, ka esi izvēlējies vinilu, tik pārdomā kārtīgi, ka pēc tam to nenožēlo. ir man pazīstam tādi pāris gadījumi :)

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 12:43:42 

bet labas lietas vienmeer var labi paardot ja paardomaasi

http://MOAdeXanDtHeciTy.draugiem.lv [trashHop , breaks , darth wader ]

http://quadratinsh.draugiem.lv [8 bit electronics , circuit bent toys ]

http://ohmtek.draugiem.lv [ol skuul elektro breaks ]

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 12:43:59 

Un, jā.. es zinu, ka profesionāli dj mikserus piemeklē pēc saviem ieskatiem, bet man to ieskatu vēl nav.. Zinu tikai to, ka pēc skrečošanas nealkstu un nekādus efektus man tā īsti arī nevajag. Lai tik dod laukā kvalitatīvu skaņu un var samiksēt kopā divus trekus..

Par vinila būšanu.. Es zinu, ka tas ir ļoti dārgs prieks. Lai arī aparatūras man vēl nav, esmu jau iepircis dažas plates un zinu cik tas izmaksā. Tomēr es (kopš dj arods ir ieinteresējis) esmu gribējis spēlēt tieši uz platēm. Tām ir sava burvība un nopērkot ierakstu, tu to jūti kā makā, tā arī zem saviem pirkstiem.

Es nezinu kā tas viss beigsies, cik tālu tikšu, taču tagad ir konkrēta un izteikta vēlme kļūt par dj. Un esmu gatavs pie tā piestrādāt..

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 14:50:22 

personīgi man liekas, ka te ir jūtama vēlme un mīlestība ar to visu nodarboties, nevis kārtējās pozēšanas iegribas. nu tad, lai izdodas :)

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 15:02:38 

ja fx tev nav vajadzīgi, tad vari ņemt vienkāršāku mikseri - pio 400 tev noteikti nav vajadzīgs!
bet nu ņem tādu, kuru tu varēsi vai nu pēcāk pārdot, vai arī izmantot pilnīgāk, jo ar laiku prasības augs un ar vnk miksēšanu nepietiks - sagribēsies efektus, samlerus un citādākas feņķekļuškas ;)
tādēļ reloop neiesaku - grūti būs no viņa tikt vaļā..

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 15:35:54 

Paldies, vīri par padomiem. Heh, es jau bijos, ka sāks vēl mani kā noobu apd**st.. :)

Es varu mazliet apskaidrot kāpēc mana izvēle krita tieši uz Pioneer pulti. Cik esmu novērojis, tad klubos bieži vien pults ir tieši Pioneer (ne gluži 400 modelis) tāpēc arī nolēmu, ka tā būtu laba doma trenēties tieši uz industry standard dzelža.

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 17:10:45 

būtībā - piekrītu.

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 17:44:58 

āā, viena fiška par mk2 - par bedri pitcham pie 0 zini? sākumā būs ok, bet ir nācies spēlēt uz diezgan palietotiem mk2, kuriem tur vēl viss izļurkāts. praktiski tur ātrumu notrāpīt nebija iespējams, tāpēc liku otru bītu ātrāku vai lēnāku, lai nebūtu pie 0 tuvumā jāliek pitch.
praktiski šī iemesla dēļ arī paņēmu mk5, jo tomēr atskaņotājus uz diviem gadiem vien nepērk..

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 17:53:52 

Mhm.. lai arī dzīvē neesmu pieskāries nevienam dj turnteiblam, tomēr esmu lasījis forumos/skatījies video, ka ir tā "bedre" pie 0 pitch. Hmm.. Es gan īsti nezinu vai tā ir problēma jaunam aparātam (tieši tādus grasos iegādāties), bet ja nu kas, manīju, ka tos pitch kontrollerus var arī nomainīt.

Tāds papildus, bet saistīts jautājums. Latvijā aparatūrai ir briesmīgs uzcenojums (visi grib savu tiesu), tādēļ pētīju iespējas pirkt aparatūru ārzemēs. Patīkamas cenas piedāvā thomann.de veikals. Forumā lasīju pozitīvas atsauksmes? Būšu tikai priecīgs, ja kāds tās apstiprinās arī šoreiz. Paldies!

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 19:26:18 
Mikseris.LV power user

Quote:
Tāds papildus, bet saistīts jautājums. Latvijā aparatūrai ir briesmīgs uzcenojums (visi grib savu tiesu), tādēļ pētīju iespējas pirkt aparatūru ārzemēs. Patīkamas cenas piedāvā thomann.de veikals. Forumā lasīju pozitīvas atsauksmes? Būšu tikai priecīgs, ja kāds tās apstiprinās arī šoreiz. Paldies!
Pilnīgi droši uz thomannu. Manī tikai burbuļo šaubas, ka kaut kā tu te parāk pozitīvs esi uzradies (saprātīgs, naudīgs, pietiekoši zinošs). Priekš nūba, viss ir pārāk. Parasti jauniem cilvēkiem kaut kā pietrūkst - prāta, naudas... Bet anyway, esmu paranoidāls. 8)
Man neskauž, tāpēc ar prieku sekošu tavām gaitām arī nākotnē.

Post subject:
PostPosted: 18-Jan-2008 19:43:32 

Nu.. nav viss tik rožaini.. Nauda nāk no bankas, kredīta formā, kas būs jāatvergo turpmāko pāris gadu laikā. Vismaz es šeit neko rožainu nesaskatu.. Tāda ir dzīve, nekas nenāk tāpat vien.

Par saprātīgumu.. Paldies, ja šādi uzskati. Esmu gana pārliecināts par to, ko vēlos sasniegt, taču arī prāta man pietiek lai to neatstātu nesasniedzamu sapņu statusā. Esmu gana daudz lasījies informāciju par aparatūru, tieši tāpēc tāda izvēle. Zināšanas nerodas no nekā, materiālu pietiek, ir tikai jārok! :)

Post new topic  Reply to topic  [ 46 posts ]  Go to page 1 2 3 4 Next

All times are UTC+02:00