Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 15-May-2025 7:03:29

All times are UTC+02:00

Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: Leibli...
PostPosted: 30-Jan-2006 17:00:26 
Izdomāju, jāuzliek kaut kādu sarakstu ar lietiņām, uz kurām leibli visvairāk skatās, piem. ja jūs aizsūtiet kaut kādu demo un gaidiet atbildi:

Info - Vispirms jau nesūtiet prosta vienu mp3 vai disku un sakiet - "te mans muzons, ņemiet", gari un plaši izstāstiet par to, kāda jums pieredze!!! Tas ir tā, lai jūs vairāk paspīdētu!!!

MĀSTERINGS - Visam jābūt tīri patīkami sadalītam pa frekvencēm, nekas pārmērīgi nedrīkst lekt laukā, tāpēc jau, pirms gabals tiek aizsūtīts izvērtēšanai, to ir jāpārbauda uz vairāku veidu tumbām vai skaņu sistēmām, jo bieži gadās, ka basi ir pārāk stipri!!! Atkarībā no leibla, ja jūs aizsūtiet savu demo uz kādu leiblu, kas ir paredzēts tieši klubu mūzikai, tad rēķinieties ar to, ka jums tiešām jābūt arī tādam gabalam, kas tiešām arī klubos labi iederētos...

IEVADS un pārejas - Katrai dziesmai ir jābūt labam sākumam (kāpinājumi ir ļoti patīkami), un arī labām pārejām no viena ritma uz otru, no vienas melodijas uz otru, to prasa!!!

1) Ritms
---tam ir jābūt daudzveidīgam (it sevišķi, ja tas ir Drum'n'Bass vai Breakbeat)
---tas nedrīkst būt "tizli" sataisīts un bez jebkādiem efektiem, reti kad ar vienkāršu bezjēdzīgu ritmu kaut kas ies krastā...
2) Melodijas
---DAUDZVEIDĪBA - viena melodija, kas tiek drillēta bez pārtraukuma jau uzreiz visus atbaida, plus vēl tas, ka viss tiek darīts ar viena veida instrumentu, 80tajos gados varbūt jūs būtu ģēniji, bet tagad tas vienkārši nevienam vairs neinteresē...
---Mainīga - nu daļēji jau tas pats, kas pie daudzveidības piederās, bet var būt arī daudzveidīgi un garlaicīgi, tāpēc bieži vien ja jūsu gabals ir ļoti jautrs, tad ieliekiet vienkārši kaut ko ļoti drūmu starpā, lai nospēlē arī mazliet psiholoģijas, respektīvi, lai cilvēks ar vēl lielāku prieku atkal gaida atgriežamies to patīkamo melodiju...
3) Fons
---Ja fonā nekas neskanēs, tad gabals būs vienkārši tukšs, brīžiem var likties, ka jūs esat uztaisījis kaut ko fenomenālu, bet tagad salīdziniet to ar citiem jūsu pieņemtā stila izpildītājiem, bieži vien atklājas, ka pašmāju uzmontētajā gabalā ir kaut kāds "tukšums", to nemaz nav tik vienkārši piepildīt, bet bieži arī pietiek ar kādu klusu un mazu melodiju, kas visā kopumā labi iederas...
4) Bass
---Oh oh, kā jau teicu, bieži tie ir pārāk stipri...
---Tam bieži vajag būt pieskaņotam pie ritma, reti kad gadās dzirdēt, ka ritms krasi atšķiras no basa, un gabals ir labi skanošs, tas arī ātri vien atbaida...

Ņu, pirms jūs kā vienmēr sākat braukt augumā (ar to jau šis forums ir slavens), es te neko neesmu safantazējis, to man bieži ir teikuši pašu leiblu pārstāvji, toties gadās arī tādi, kas pieņem pat ne visai līdz perfektai pakāpei nostrādātus gabalus... Un vēl tas, ka nevajag jau skumt par to, ka kāds jūs nepieņem - daudz mūziķu savus gabalus sūta pat līdz 100 leibliem līdz beidzot uzrodas kāds, kurš ar jums labprāt sastrādātos...

Nu re...

Post subject:
PostPosted: 30-Jan-2006 17:34:20 
ļoti labi!!

Post subject:
PostPosted: 30-Jan-2006 17:59:16 
Mikseris.LV power user

par tiem basiem dazhiem ir tada ficha iestradajusies tip jo tu moshnaku basu vari dabut jo realak spardi dirsu :D

http://www.draugiem.lv/music/musician.php?mid=365

http://www.soundclick.com/bands/default ... dID=599940

Post subject:
PostPosted: 30-Jan-2006 18:25:45 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

CeeeeKay in cik taalu pats esi ticis, ar sho pamatinformaaciju? es piekriitu, ka muuzikai, ko gribam piedaavaat Leibliem ir jaabuut labi uztaisiitai, lielaakaa probleema (vismaz man) ir taa, ka Latvieshiem vispaar neinteresee pashmaaju electronica. Panjemsim pa piemeeram PKP vai kaa vinjus tur sauca (no Krievijas) Vinji ierakstiija pirmo albumu Londonaa, aizveda vinju uz krieviju, visiem patikaas super PKP no londonas atveda albumu, kad uzzinaaja ka taa ir vieteejo krievinju grupa, saaka ar tomaatiem apmeetaat, nu latvieshiem apmeeram taapat. Kaads no Latvijas leibliem man reiz teica: paklausies kaa pasaulee taisa !! nu kas tas vispaar par teikumu taads, pashi savos padomju laikos vaardu ieguva, a tagad saka paklausies ko pasaulee taisa. Tamdeelj jau mees esam tjipa producenti , komponisti nu sauksim kaa gribeesim, jo pashi veidojam muuziku, protams stulbi, ka nevaram izdot uz kaada cita reekjina, bet pashiem jaakraaj. Bet jo vairaak straadaasim labaak maaceesim, un tad buus lielaakas iespeejas kautkur tikt. Un liels miinus mums (datormuzikiem) ir tas, ka nav LIVE pieredzes un iisteniibaa tas ir ljoti daudz no svara, jo vairaak speeleesi publikai, jo vieglaak buus atrast kaadu BIGMAN kas tev izdos to albuminju un atbalstiis ar reklaamaam un visu paareejo. Un buusi vairaak paziistams, pat taisot suudiigaaku muuziku, nekaa patreiz speejam. esmu bijis uz dazhaadaam prezentaacijaam, un dzirdeejis taadus sviestus ka ausis kriit ciet, bet vinji speelee publikai , iet LIVE uz priekshu un tamdeelj vinjiem ir savi onkulji kas panjeemushi paspaarnee.

Post subject:
PostPosted: 30-Jan-2006 19:01:49 

Quote:
es piekriitu, ka muuzikai, ko gribam piedaavaat Leibliem ir jaabuut labi uztaisiitai, lielaakaa probleema (vismaz man) ir taa, ka Latvieshiem vispaar neinteresee pashmaaju electronica .
Kapēc? Ja viņa ir labi uztaisīt tad forši... piem. Uppfade

Post subject:
PostPosted: 30-Jan-2006 19:13:50 
Mikseris.LV power user

vajag uztaizsit vienu web based leiblu kur katrs sezh savaa virtuvee un taisa.. tad tas vis tas labakais savacas diskaa (pec kopejas nobalsoshanas) un par kada fanatiska sponsora naudinju tiek izdots protams ar milzigu sponsora reklamas bukletu kopaa !!! :)

Post subject:
PostPosted: 30-Jan-2006 19:15:05 
Mikseris.LV power user

p.s kaa lai es laivaa speleju ja man vokoderis uz kompja ar 250 ms latenciju :D

Post subject:
PostPosted: 30-Jan-2006 19:15:50 

Quote:
...buusi vairaak paziistams, pat taisot suudiigaaku muuziku, nekaa patreiz speejam. esmu bijis uz dazhaadaam prezentaacijaam, un dzirdeejis taadus sviestus ka ausis kriit ciet, bet vinji speelee publikai , iet LIVE uz priekshu un tamdeelj vinjiem ir savi onkulji kas panjeemushi paspaarnee.

vinji tiek atpaziiti tikai peec nosaukuma nevis peec vinju muuzikas..
muuzika ir pilniigs sviests..bet tomeer vinji ir paziistami..

Post subject:
PostPosted: 30-Jan-2006 21:03:15 

Quote:
Quote:
es piekriitu, ka muuzikai, ko gribam piedaavaat Leibliem ir jaabuut labi uztaisiitai, lielaakaa probleema (vismaz man) ir taa, ka Latvieshiem vispaar neinteresee pashmaaju electronica .
Taapeec ka Leibli negrib ar taadiem kaa mees meeneshiem chakareeties Studijaa.

Post subject:
PostPosted: 31-Jan-2006 13:37:14 
Mikseris.LV power user

nafig tas studijas tapat nekaa uber kruta tur nav vinjiem kas lajutu baigi kreativi stradat .. varbut lab tur kvalitate kuru tapat vidusmera klubers nejut kad kalbasii .. vajag tikai lai gabalam ir huuks un reals zagjis kas ieper ne pa jokam tad velak var ari par studijam sak domat tip lai glamuraak :D

Post subject:
PostPosted: 31-Jan-2006 16:46:28 
Pats sūtījis esmu kādiem - nu, sešiem vai pieciem... Lielākā daļa no tiem bija vācijā... Kvalitāte vismaz uzlabojas, ar laiku papētot savus gabalus pamana, kāpēc tie netika pieņemti, tā vienkārši ir kā pieteikšanās darbā - nezinu nevienu mūziķi, kas uzmontē kaut kādu muzonu dažu stundu laikā un jau bezmaz ir gatavs albūmu izdot, tas ir tiešām smags darbs, bieži pat mēnešiem ar vienu dziesmu var ņemties līdz tā ir pabeigta... :)

Post subject:
PostPosted: 31-Jan-2006 16:48:39 
Quote:
Quote:
Tomēr nav nekāds prieks visu laiku būt tādam kā "čomu izklaidētājam", kas tik tā lokāli izklaidē tautu...

Post subject:
PostPosted: 01-Feb-2006 11:53:04 
Latvieshiem interesee arii pashmaaju muuzika, ja taa ir labi uztaisiita. Vienkaarshi Latvieshi veel tik labu netaisa. Saproties, ja labs gabals tad tas patiik un ja slikts, tad nee. Viss ir ljoti vienkarshi. Nav daudz Latvijaa maakslinieku kas taisiitu tieshaam izcilus elektronikas skanjdarbus.

Post subject:
PostPosted: 01-Feb-2006 12:13:16 

pasaki vienu vismaz

Post subject:
PostPosted: 01-Feb-2006 12:22:21 
Soms aka. Craft B (Amber Muse),
Brainslokker ir tiiri labs (buus reliize uz franchu leibla),
Tie pashi Lathouse kaadreiz arii taksh uzmeistaroja "Riga Style", kas bija populaars visaa muusu dzimtenee un aarpus taas...
Brain (Drum'n'bass reliizes uz aarzemju leibliem)
Kaa arii veel dazhi kuri noteikti apvainojaas ka nenosaucu.

Tu Axeadx ljoti daudz domaa par sevi, tapeec par citiem nezini vai negribi zinaat, piedod, bet peec taa ko Tu raksti taa var nospriest. Latvijaa ir daudz potenciaalu elektronikas skanjadarbu meistari.

Post new topic  This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 30 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+02:00