Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 14-May-2025 8:58:34

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
 Post subject: Mans pirmais skaņdarbs
PostPosted: 19-Sep-2006 12:58:59 
Novērtējiet, kas pareizi un kas nē.

http://www.mytempdir.com/938529

PostPosted: 19-Sep-2006 14:02:15 
Moderators
Moderators

Quote:
Novērtējiet, kas pareizi un kas nē.

http://www.mytempdir.com/938529
Istenībā laba tēma, kopējais koncepts patīk, vienīgi viss ''maļās'' uz vietas. Vajadzētu pārdomāt paša gabala uzbūvi - ievads, galvenā tēma, virzība uz kulmināciju, kulminācija, nobeigums, utt. Vienvārdsakot - arhitektūras teorija.
Par tembriem un instrumentiem - diezgan labi skan un ir savstarpēji piemeklēti.
Par instrumentu partijām - bass labs, sulīgs, tik nav labi tas, ka ir ''ielūpots''. Skan visu laiku vienā tonalitātē, kas ir gramatiski nepareizi, un vietās, kur mainās tonalitāte, tas disharmonē ar pārējiem instrumentiem, radot kakafoniju. Sitamie un ritms - džangls, ok, kopēji iederās, bet tas kicks ar savu tehno duk, duk, duk, manprāt bojā paša gabala gaisīgo sajūtu, it sevišķi skaņdarba sākumā, kas maldina par turpmāko skanējumu (skaņdarba žanru)!
Rezumē - priekš pirmā gabala ir ļoti labi. Šeit tas ir jāsaprot, ka māki iztēlot to ko gribi uzbūvēt, vai kā un ko uzbūvēt no tā, kas ir dots. Analizējot skaņdarbu ir radies iespaids par 90%, ka izmanto jau gatavus ''lūpus'', un ko līdzīgu eJay programmai.
P.S. Varētu arī mazliet aprakstīt paša skaņdarba tapšanas procesu - kādi softi izmantoti, instrumenti, utml. Tad arī vairāk varētu ko paanalizēt, ieteikt!
Tā tik turpināt, un virzīties uz priekšu! :wink:

Post subject:
PostPosted: 19-Sep-2006 14:18:19 
Taisīts ir ar Nuendo3, bez lūpiem,+Vst Stylus, Trlogy, Atmosphere, FM, Korg Wavestation, Sytrus. Varbūt vēl kas bet principā tika ar vst. Masterings ar Ozone.

Post subject:
PostPosted: 19-Sep-2006 14:19:36 
Mikseris.LV power user

baigi salupots .... melodija likaas neharmoniska ... main temas shtruments par skalju

nekas nenotiek tikai pieliekas un nonjemas (kaa jau GTC teica )

http://www.draugiem.lv/music/musician.php?mid=365

http://www.soundclick.com/bands/default ... dID=599940

Post subject:
PostPosted: 19-Sep-2006 14:37:39 
Moderators
Moderators

Quote:
Taisīts ir ar Nuendo3, bez lūpiem,+Vst Stylus, Trlogy, Atmosphere, FM, Korg Wavestation, Sytrus. Varbūt vēl kas bet principā tika ar vst. Masterings ar Ozone.
Mm, tā neko softu equipmnts! Līdz tiem izaug laika gaitā. Tad jau tas noteikti nav Tavs pirmais gabals. :wink:
Par tiem ''lūpiem'' - sanāk ka esi pats ''salūpojis'', un akli salicis sekvenserī. To visizteiktāk var manīt basa partijā, par cik nav pareizi uzrakstīts. Principā skaņdarbs nekad nevar skanēt periodiski pa vienādiem fragmentiem, un tas ir jūtams.

Post subject:
PostPosted: 19-Sep-2006 14:41:18 
ir gan pirmais. Vienīgi man no muzikālām zināšanām nav ne smakas. Taisīju tikai ko dzirdu ar ausīm:)). Butu jau labi kaut kur pamācīties, bet pie kā?

Post subject:
PostPosted: 19-Sep-2006 14:50:11 
Moderators
Moderators

Quote:
ir gan pirmais. Vienīgi man no muzikālām zināšanām nav ne smakas. Taisīju tikai ko dzirdu ar ausīm:)). Butu jau labi kaut kur pamācīties, bet pie kā?
Internets - forumi, dažādi raksti, utt.
Literatūra - piem. pasūtot no http://www.636.lv/rus/
Kontakts ar domu biedriem - kopēji tusiņi, pasākumi, projekti.
P.S. Labs iesākums, un dzirde! :wink:

Post subject:
PostPosted: 19-Sep-2006 14:52:07 
Vismaz paldies par to :)

Post subject:
PostPosted: 19-Sep-2006 15:10:40 
Moderators
Moderators

Quote:
Vismaz paldies par to :)
Nu vairāk neko Tev neieteikšu, tāpēc ka variantu praktiski vairs nav! Pats ar mūzikas veidošanu nodarbojos kādus sešus gadus (neregulāri), esmu pārlasījies visādus forumus un rakstus, un esmu sapratis, ka nav tādu skolotāju, vai skolu, kur to visu var apgūt. Parasti (it sevišķi Latvijā) ar tādām lietām nedalās, jeb diezgan skopi, baidās, ka tik kaut ko nenozog! Vienvārdsakot nākas mācīties pa dzīvi, ja nu vienīgi baigi noveicās uziet uz kādu pro veci! ... man tā nav gadījies. ... starp citu, tagad ir viens gabals iedots studijā, teicās ka galīgi esot jāpārtaisa no nulles, un bez paša klātbūtnes. Tā kā tik atliek vien cerēt uz labāko, neziņā!
Lūk tā! ... bet ja kas jautā, ja to nedarīsi, neuzzināsi! :wink:

Post subject:
PostPosted: 19-Sep-2006 15:12:16 
Mikseris.LV power user

nu nez .... man ar fl labaaka skanja ....

laikam nelj softa biezuma nebiji spejigs vinju virtuozi parvaldiit

pareizaak ir iemaaciities labi dirigjet vienu vijoli nevis uzreiz orkjestri

http://www.draugiem.lv/music/musician.php?mid=365

http://www.soundclick.com/bands/default ... dID=599940

Post subject:
PostPosted: 19-Sep-2006 19:40:52 
dažbrīd izklausās, ka vijole saka - "vai, manu vai" :)

Post subject:
PostPosted: 19-Sep-2006 20:34:55 
nekā jauna! Neviena vieta skaņdarbā mani neaizķēra. Ko esmu novērojis, ka pēdējā laikā visi baigi liek izvērtēšanai savus pirmos skaņdarbus, bet vienai daļai programmatūra ir nepajokam! Es personīgi nekautrējos un pasaku, ka lietoju pārsvarā FL 4 + VSTi. Gadiem ejot atlasīju sev tīkamākos VST un lietoju viņus un nevajag man pagaidām studijas programmatūru! Salīdzinājums - es ēdu siermaizīti un jūtos labi, bet dažs labs picu, a kas ir pica -maizīte ar vijeboniem!
Nezinu....:)

Post subject:
PostPosted: 19-Sep-2006 21:54:08 
vārds vietā! 8)

Post subject:
PostPosted: 19-Sep-2006 21:54:24 
kaads gudrs vecis jau sen teica ka pirmos ir labaak patureet pie sevis , par ko peec paaris gadiem pasmieties ;p

Post subject:
PostPosted: 20-Sep-2006 8:11:04 
Mikseris.LV power user

Priekš pirmā ļoti labs, bet pareizi rakstīja Kodek, šito vajadzēja ielikt kurpju kastē un nobāzt skapī. Idejas nav, struktūras nav, kaut kāds instrumenta iespēju demo.

Post new topic  Reply to topic  [ 16 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+02:00