Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 14-May-2025 14:53:32

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1 2 Next
Author Message
PostPosted: 29-Oct-2006 19:16:08 
Moderators
Moderators

Grupa ''Rabar The Project'', kurā spēlēju taustiņus, ir izlaidusi jaunu radio singla pirmo relīzi. Nākamo nedēļu, studijā tiks šis tas labots, korektēts, par cik pirmā relīze mums pašiem (grupas dalībniekiem) liekas nepilnīga, un ne tāda kā gribētos. Tādēļ izlieku šajā forumā novērtēšanai un komentāriem.

Stils - Sintipops
Garums - 3:20
Ieraksts, aranžējums - studija

Patīkamu klausīšanos!

http://muzika.draugiem.lv/music/rabar

P.S. Informāciju par dziesmu skatīt grupas sadaļā ''Jaunumi'' un ''Mūzika'' -> ''Lirika''.

PostPosted: 30-Oct-2006 0:27:48 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Labs, man patika, likaas biki taads iiss :) vareeja garaaku uz min 4~5 izvilkt, bet varbuut ka arii nevajag ;)

PostPosted: 30-Oct-2006 0:28:12 

Patīkami profilaktiski paklausīties skaņu kas neplēš pušu ausis beidzot te. Normāls gabals.

Post subject:
PostPosted: 30-Oct-2006 2:15:33 
Moderators
Moderators

Paldies kolēģi par atziņām!
Interesē arī uzzināt, kas ''metas acīs'', kas liekas ne tā.
Par to garumu - tā ir radio versija, un pielāgota radiostaciju raidlaika prasībām, lai netiktu kaut kādi nekorekti ''apgraizīta''.

Post subject:
PostPosted: 30-Oct-2006 8:52:33 
Mikseris.LV power user

Lai arī syntīpops ir miris (lai dzīvo syntīpops! :) ), bet priecē tā esamība pat tādos muzikāli atpalikušos miestos kā Latvija. Par muzikālo saturu vēlos izteikties īsi - šito man iepakojiet, ņemu! Kur šeit ir kase?

PostPosted: 30-Oct-2006 9:24:33 
ADMIN
ADMIN

Baigi atgaadina taadu grupu kaa 100. debija. tas taa pirmaa momentaa paklausoties.

Uzreiz iekrita ausiis, vokaala stiepieni dazhaas vietaas, iisti kaut kaa neskan. uz vaardu zuuuud, ritiigi neskan manaa veerteejumaa. noteikti vispaareeja vokaala apstraade prasaas (tas iespeejams buus peec studijas apmekleejuma :) )

principaa ieteiktu vokaala sadalju dziesmaa paarskatiit, pavadiijums ir ljoti ok. Vokaals ne ar ko neizceljas, un tas shajaa laikmetaa ir miinuss, jo taadu dziedaataaju bez sava kaut kaada iipashaa skaneejuma ir daudzi daudzi tkst. to noteikti arii vareetu ieteikt arii muuzikalaajos mekleejumos.

Protams tas viss ir ljoti subjektiivs veerteejums. :D

PostPosted: 30-Oct-2006 14:43:12 

Quote:
Baigi atgaadina taadu grupu kaa 100. debija. tas taa pirmaa momentaa paklausoties.
Vot identiskas asociācijas vokālam pirmajā mirklī arī man vakar radās. Piemirsies tik bij ka tā ir 100debija, sēdēju un domāju, bet tā arī neatcerējos kur kaut kas līdzīgs dzirdēts.

Post subject:
PostPosted: 19-Nov-2006 2:22:27 
Moderators
Moderators

Projekta "Rabar" dzīvē ir noticis jauns, satraucošs un patīkams notikums - mūsu dziesma "Varbūt" ir nonākusi radio SWH "Priekšnamā".

Kā zināms, "Priekšnams" ir jauno grupu tops, kura noteikšanā piedalās radio SWH klausītāji, tāpēc "Rabar" cer arī uz Tavu palīdzību! Nobalsot par "Varbūt" vari šeit: http://www.radioswh.lv/swh/top.php?id=76&topid=prieks

Ļoti ceram uz Tavu palīdzību mūsu dziesmas virzīšanai "Priekšnamā"! Paldies!

projekts "Rabar"

P.S. Balsot var katru dienu un, cik noprotu, pat vairākas reizes, tāpēc, ja dziesma Tev patīk un izjūti īpašu pacilātību, nekautrējies - atbalsti mūs katru dienu!

Post subject:
PostPosted: 20-Nov-2006 16:55:46 

Jau kuro gadu, nospiezhot lai paklausiitos peeeejo vai priekshpeedeejo dziesmu 'priekshnamaa', brouzers atmet atpakalj uz pirmo lapu. Nezinu, es viens taads? Zinu tikai, ka tas radio swh jau ir gadiem. Ja tieshaam taa arii ir citiem, tad no comments...lameri swh.
Dziesma. Neiedziljinoties tehniskajaas fiichaas, gribu pievienoties tiem, kas saka, ka vokaals ir so so. Dzhekam vajag treneeties. Vietaam it kaa ok, vietaam atkal dzied nu ljoti samociiti.
Bet visumaa var klausiities.

o.

Post subject:
PostPosted: 20-Nov-2006 18:54:41 
Mikseris.LV power user

Quote:
Jau kuro gadu, nospiezhot lai paklausiitos peeeejo vai priekshpeedeejo dziesmu 'priekshnamaa', brouzers atmet atpakalj uz pirmo lapu. Nezinu, es viens taads? Zinu tikai, ka tas radio swh jau ir gadiem. Ja tieshaam taa arii ir citiem, tad no comments...lameri swh.
o.
Heh, nekad neesmu klausījies to priekšnamu (jo SWH sūkā by default), bet aprakstītā fiška vienkārši ruksē. Man arī tā notikās ar FFox. Un tu saki, ka tas ir gadiem?? Jo hoo hoo, lāmes...

Post subject:
PostPosted: 20-Nov-2006 19:54:39 

Man tas notiek gan ar IE, gan ar FF (turklaat verot valjaa gan no shances, gan maajas kompja). Tikko veelreiz nochekoju. Tas pats. Un, jaa - vaina ir kaa minimums pusotru gadu.

o.

Post subject:
PostPosted: 21-Nov-2006 1:39:48 
Moderators
Moderators

Quote:
Dziesma. Neiedziljinoties tehniskajaas fiichaas, gribu pievienoties tiem, kas saka, ka vokaals ir so so. Dzhekam vajag treneeties. Vietaam it kaa ok, vietaam atkal dzied nu ljoti samociiti.
Bet visumaa var klausiities.

o.
Re kā, bet es padomāju, ka SWH to nav ielikuši iekšā! Tad jau nu gan s...
Par vokālu - nēesam profesionāļi, bet pamazām viss tiek attīstīts!
Starpcitu, dziesma ''Varbūt'' ir iekļauta arī FitFM ''Kultūras Nama'' TOP5:
http://www.fitfm.lv/?action=kn
Tā kā, atbalstiet, balsojiet! ;)

Post subject:
PostPosted: 23-Nov-2006 18:33:49 
2 līmenī - Mikseris.LV forumā
2 līmenī - Mikseris.LV forumā

Vokālu jau arī varētu pielabot, ja ir vēlme paeksperimentēt, atsūti tīru balss celiņu ;)

Post subject:
PostPosted: 27-Nov-2006 23:06:19 

Esmu synthpop cienītājs, bet šajā gadījumā man liekās, ka mazliet pārāk tāds kā šlāgeriski/popsisks šis gabals ir sanācis, kā arī vokāls absolūiti nepriecē. Pirmā asociācija kas radās - gabals "parastais", pietrūkst patīkama muzikālā pārsteiguma.

Post subject:
PostPosted: 28-Nov-2006 3:17:22 
Moderators
Moderators

Quote:
Esmu synthpop cienītājs, bet šajā gadījumā man liekās, ka mazliet pārāk tāds kā šlāgeriski/popsisks šis gabals ir sanācis, kā arī vokāls absolūiti nepriecē. Pirmā asociācija kas radās - gabals "parastais", pietrūkst patīkama muzikālā pārsteiguma.
Nu ko, tas ir ļoti labi, ka ir iespējams uzzināt viedokļus, arī kādu detalizētāku analīzi! :D
Īstenībā šī ir pirmā relīze šim gabalam, kurš tika nokristīts - Radiosingls.
Un vēsture viņam šāda - projekta līderis Nikolajs Jevdokimovs (Rīga) uzrakstīja dziesmu ''Too Long'' ar visiem vārdiem (angļu val.). Oriģinālā (pirmatnējā) versija šim gabalam visnotaļ smags un depresīvs Synthpops!
Sapulcējoties kopā dažiem cilvēkiem (Gvido Zāģeris no Liepājas - taustiņi, sintezatori, dzelži; Oskars Morozovs no Rīgas - vokāls) jaunajā sastāvā, ap 2005g. beigām, 2006g. sākumu, projekts RABAR nolemj, ka nav ko vairs ''pļikāties'' pašmāju peļķītē, ir jāmetas dziļākos ūdeņos!
Tā, kāda vakara tusiņā, vokālists Oskars ar savu čomu Rolandu Ūdri (zināms kā Ūdrītis no HOBOS), pārtransponē tekstu latviešu valodā, nu jau ar nosaukumu ''VARBŪT".
Nākamais etaps, saprotot, ka pašmāju ''studijā'' rakstītais gabals tiks radio un leiblu ignorēts, tiek meklēts attiecīgā žanra lietpratējs, un tā caur Oskara kanāliem ''Varbūt'' nonāk pie Aigara Grāvera (Jumprava) studijā, aranžējuma un visādu citādu uzlabošanu veikšanai. Pēc apmēram pusotra mēneša gabals ir gatavs - tāds, kādu dzirdat. Lai man piedod promenentas personas, bet teikšu pēc savas saprašanas - sanācis tāds viegli ''Jumpravisks'', + vēl paša vokālista Oskara līdzīgo balss tembru ar Agra Semēvica (100 Debija), daudziem asociējas ar deju mūziku (vai ko tamlīdzīgu, vai citādu), neviss ar īstu Synthpopu.
Ņemot vērā šos faktorus, viennozīmīgi ir nonākts pie slēdziena (kas mums pašiem nebija jaunums) - ir jāturpina attīstīties, neapstāties, un turpināt pilnveidot pirmo Radiosinglu ''Varbūt'', kā jau ''Original Mix'' (albūma versija), mazliet citādākā skanējumā kurš jau stipri neatpaliktu no Synthpopa! Vokālists pamazām un mērķtiecīgi attīsta savas spējas, pieslīpē savas balss saites, darbs notiek. Projekta līderis/komponists Nikolajs ar projekta ''dzelžu veci'' Gvido, cītīgi strādā pie Grāvera aranžējuma pieslīpēšanas un modificēšanas pēc mūsu prāta. Pirmais kucēns ir jau ''izspiests'', kuru šobrīd klausos jau n-tās reizes. Kad tas tiks pabegts pavisam (iespējami abstrakts jēdziens ...), obligāti izlikšu ievērtēšanai, vai ir iets pareizā virzienā. :roll: :wink:
Bez visa manis aprakstītā, šobrīd ''bāžam'' ''VARBŪT'' (un citus gabalus) dzelžos (sintezatoros), lai pēc iespējas papromotētu dzīvajā, plašākām tautu masām!
... lūk tā, tāda kā neliela atskaite ir iznākusi! :lol:
Lai Jums visiem, un mums veicas!
PALDIES!
:)

G.

Post new topic  Reply to topic  [ 17 posts ]  Go to page 1 2 Next

All times are UTC+02:00