Yess! Protams es zinu, kas ir ieksha F28 kastees- JAY7020, es taas esmu meeginaajis pievest pie jeegas pirms kaada laika vienaa pasaakumaa, kur taas bija uzliktas. Protams, var jau gadiities, ka tur ir nejaushi ielicies teiksim RCF L18S800, tas naaktu par labu juutiibai- 92 dB @1m/1W, bet tad nepietiek esoshaas kastes tilpuma (apmeeram 50l), kas noziimee, ka Fs sisteemai paceljas par ~15 Hz. Otra nelaime ir pati kastes konstrukcija, 18mm chipboard pie noraadiitaas jaudas (1300W- es pieljauju, ka taa ir domaata AES jauda, nevis kaada tur ultra super PEAK) ljoti stipri deformeejas, vibree un rezonee. To arii var noveerst, bet tad tur paliek maz no Yamahas. Platjoslas sisteemaas, ja vien nekas nav mainiits, atrodas JAY5130 un JAY2120, 2" HF driver nav bezceriigs pasaakums, bet asais paceelums uz 4 kHz un tam sekojoshaa bedre pie 7...8 kHz liek domaat, ka ir labaakas alternatiivas. Nu kaut vai vecais, labais JBL 2451 (arii ne ideaals, bet juutami labaaks).
Kas attiecas uz analogajiem aparaatiem, tad konkreetais Ashly nav sliktaakais no x-overiem, tomeer jaatziist, ka LR12 slope nav vienmeer pietiekosha kroseeshanai (es lietoju LR24, Butt 48 un nereti arii NTM36 filtrus), otra probleema, ka nekur nemana PEQ filtrus, kas F28 gadiijumaa ir vairaak kaa obligaati (2 bargas rezonanses, kas aizbaazhamas ar 1/3 oct un 1/6 oct. filtriem. Nedomaaju, ka to var izdariit ar GEQ. Un pati lielakaa probleema ir tajaa apstaaklii, ka shim aparaatam nav faazu kompensaacijas, kas nepiecieshama jo katrs filtrs ienes faazu kropljojumus (to tak mees visi labi zinaam, vai ne?) un LR12 nevar lepoties ar zemiem parametriem shajaa jomaa. Taapeec taa ir Dieva laime, ja pietiek ar BSS budzheta seeriju 336, ljaunaakaa gadiijumaa var naakties njemt talkaa 366 (XTA analogs DP226, dbx 480).
Es klausos ar 3 lietaam (kaa RU ir teiciens- vajadziigs ir njuhs, chujs un ponja)- ausiim, aciim un kaartiigu teorijas/prakses bagaazhu. Ausis ir dabas dotas, aciim lietoju SIA SMAART 5.0 LIVE, Abacus un NTI, teoriju/praksi vaacu no 1988. F...ing JBL uzraksts nav mans pieluugsmes objekts un zinu daudz sisteemas, kas to paarspeej skanjas parametros- piemeeram SLS, Nexo, Meyer (atsevishkjos gadiijumos). Vienkaarshi taa ir sagadiijies, ka sisteemas veertee peec daudziem parametriem- skanjas kvalitaates, svara, cenas, izmeera, pieejamiibas un servisa nepiecieshamiibas biezhuma, kaa arii iespeejaam savietot ar citu, netaalu esoshu kompaaniju sisteemaam. JBL bija vieniigais, kas dereeja man, bet katram jau savs...
Par galvaa nenjemshanu taa arii biju domaajis- nevis izsaukt kaadu tur emocionaalu juutu uzpluudu. Buusim profesionaali un apskatiisim lietas konstruktiivi, nevis opereesim ar rupjiibaam un noklausiitiem saukjiem.
cienjaa, ddff
|