Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 28-Jul-2025 22:34:05

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 21:40:16 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Rodas logjiskis jautaajums ?

A kursh tagad mello ?

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 21:48:15 

W jau paliek W,taču kā visiem zināms viņus var dažādi mērīt :idea:

piem 1000W 0,0001ms 10%THD :D

ja tajā P-1000 manuālī lasa:

http://www.produktinfo.conrad.com/daten ... P-1000.pdf

tad man liekas normāli ,ka veņec ar normālu trafu un kondensātoriem skan labāk :idea:

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 21:56:46 

Domāju, ka no savra tam visam ir barošana... ne velti, ir cilvēku daļa, kas krīt un ceļās par ampiem, kuriem barošanā stāv 15Kg trafs un acis pārgriezuši tādus nēsā apkārt priekš basa kastēm... Bieži šajā pašā tēmā aprunāts ir POWERSOFT vs CREST vecajām kastēm...

DDFF gan mācēs pastāstīt precīzāk...

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 22:23:58 

Tajā pašā laikā, domāju ka ir šeit cilvēki kas pāris gadus atpakaļ vel ar sigmām ir strādājuši... nu? tā pati sigma ir labāka par visiem šiem jevropoveriem no berindžera, omnitronikam, reloopiem un jaytekiem... jo agrāk tas aparāts vai nu bija vai nebija, nevis kā tagad - ka tik lētāk un smukāku priekšiņu...

Post subject:
PostPosted: 23-Jan-2008 12:46:44 
2 līmenī - Mikseris.LV forumā

Man liekas ka visu neskaidrību un brīnumu atslēgas vārds ir OMNITRONIC!
:)
Man savulaik lietošanā bija ienācies arī viens no pēdējiem veņeciem, tam bija vairs tikai divi traņi... :?
Basiem gan neizmantojām bet vidiem padomju laikos veņeci kliedza labi (tie kas jau ar pīkstuļiem augšā nāca) :P

Post subject:
PostPosted: 23-Jan-2008 12:59:27 

Quote:
Tajā pašā laikā, domāju ka ir šeit cilvēki kas pāris gadus atpakaļ vel ar sigmām ir strādājuši... nu?
Drusku offtopic :D

Man vēl tagad ir viena :idea: žēl pārdot - tādas pozitīvas atmiņas no pirmajām diskotēkām skolā pirms gadiem 16, bija tāds skolas īpašumā, tad par tādu verķi laikam pus mūžu biju gatavs atdot :oops:

Patiesībā šad tad noder - mājās paklausīties, un pat pāris reizes esmu pēdējo gadu laikā uz pasākumiem ņēmis, tomēr - priekš 15" + 1" topiem ir stipri par īsu, tomēr ja nav "jāsmacē", kaut kādiem banketniekiem, vai rosolvakaram, tad pilnīgi pietiek :)

Tomēr kaut kā vienreiz nodega viņa paraujot līdzi to, kas viņai bija pieslēgts. Sigmas remonts - 20 Ls, kastes kas nosvila neņēmos vairs remontēt, līdz šo gadījumu ir zudusi uzticība padomju aparātiem, kā sugai. Tagad strādāju ar QSC EX sērijas 2500 un 4000 pastiprinātājiem.

Post subject:
PostPosted: 25-Jan-2008 0:43:37 

Quote:
Tomēr kaut kā vienreiz nodega viņa paraujot līdzi to, kas viņai bija pieslēgts. Sigmas remonts - 20 Ls, kastes kas nosvila neņēmos vairs remontēt, līdz šo gadījumu ir zudusi uzticība padomju aparātiem, kā sugai.
Arī offtop: labprāt par sapratīgu atlīdzību iegādātos beigtu Sigmu (korpusa dēļ). Bet tas jau citā sadaļā.

Post subject:
PostPosted: 28-Jan-2008 15:17:15 

Hm.
Cik no fizikas atceros, tad W veidojas no A x V.

Piemēram, ja pastiprinātājs izdod 50V un 2A, tad kopsummā mēs teiksim, ka ampam izeja ir 100W

Otrs piemērs, ja pastiprinātājs izdod 2V un 50A, tad arī mēs teiksim, ka pakaļgalā tam ir 100W

Tad lūk, ir starpība kas skaļruni kurina - volti vai ampēri. Ne velti Omnitronic aparātam ir režīmi, dual, bridge, parallel kur kā ražotāja manuālis vēsta - bridge -> voltage is the same, but currend doubled un
parallel -> current is the same, but voltage is doubled
un esmu pats pārbaudījis, ka ir starpība starp šiem režīmiem - viens ir skaļāks, otrs savukārt specīgāks. Tapēc arī nav brīnums ka veņec ar savu 15kg trafu skaļruņus ir gatavs pret resti izsmērēt, kamēr omnitroniks tos knapi kustina... protams - rezultātā tas atsaucas arī uz to, kāds bass nāk no kastes...

Gaidu elektroniķus ar paskaidrojumiem. Ne velti lietotājs bebris agrāk pacēla tēmu par amu salīdzināšanu.

Post subject:
PostPosted: 28-Jan-2008 15:27:41 

tu laikam esi galiigi jociigs.
kautko taadu lasu pirmo reizi. Turpinot tavu viedokli R=U/I pirmajaa gadiijumaa 50/2 buus pie 25 omu slodzes, otraa gadiijumaa 2/50 buus skaljrunis ar 0, omiem.
Tava ideja ir galiiigaa pakaljaa es atvainojos...
8 omu skaljruni uz 1W kurina 2,83V un 0,35A kaa Omnitroniks, taa arii Labgruppen. Ampu saliidzinaashana muusu izpratnee bija par lietaam, kuras nevar aprakstiit ar formulaam Oma likumaa
PS- spriegums ir 2x lielaaks taapeec, ka attieciigi kanaalu noslodze ir 2x lielaaka tobish izejas summeejas kaa virknes sleegumaa. ja tu uz vienu kanaalu kurinaaji 500W 4 omos, tad tiltaa tu kurinaasi 1KW 8 omos, taadeejaadi spriegums arii paceljaas.
peec tukshgaitas principa vajadzeetu buut taa- ja spriegums paceljas 2x tad jauda uz pretestiibu paceljas 4x. Tikai omnitronik speciaalisti aizmirsa piemetinaat, ka pastiprinaataaju lieto kopaa ar tumbu .

Last edited by kevins on 28-Jan-2008 15:34:51, edited 2 times in total.

Post subject:
PostPosted: 28-Jan-2008 15:29:50 

Quote:
Hm.
Piemēram, ja pastiprinātājs izdod 50V un 2A, tad kopsummā mēs teiksim, ka ampam izeja ir 100W

Otrs piemērs, ja pastiprinātājs izdod 2V un 50A, tad arī mēs teiksim, ka pakaļgalā tam ir 100W
Ogo :O Kur tu liksi taadu ampi, kursh dod 2V amplituudi un var tureet straavu liidz 50A? Tas tipa ultra-super-mazaam slodzes pretestiibam (sanaak ~0.04Ohm)??
Quote:
Tad lūk, ir starpība kas skaļruni kurina - volti vai ampēri.
Lai tev buutu jautraak - visiem pastiprinaataajiem gala kaskade ir straavas pastiprinaashana, kas noziimee, ka tas neitekmee spriegumu, bet tikai veido straavu, kura iet caur gala pakaapes tranzistoriem uz slodzi. Straava ir atkariiga no ta, kaada ir slodzes pretestiiba, un kaads spriegums.
Quote:
bridge -> voltage is the same, but currend doubled un
parallel -> current is the same, but voltage is doubled
Otraadi, tilts dublto spriegumu, bet paraleelais - maksimaalo straavu.

Last edited by esoniq on 28-Jan-2008 15:36:08, edited 1 time in total.

Post subject:
PostPosted: 28-Jan-2008 15:33:18 

esoniq- par paraleelo tu paarteicies- parallel sleegums padod uz abiem kanaaliem vienaadu signaalu un neko nedubulto( omnitronika variantaa ). cik man zinaams, tad taads sleegums pastiprinaataaja kanaala izejaam veel nav izgudrots.....

Last edited by kevins on 28-Jan-2008 15:40:42, edited 1 time in total.

Post subject:
PostPosted: 28-Jan-2008 15:38:32 

Quote:
esoniq- par paraleelo tu paarteicies- parallel sleegums padod uz abiem kanaaliem vienaadu signaalu un neko nedubulto. cik man zinaams, tad taads sleegums pastiprinaataaja kanaala izejaam veel nav izgudrots.....
Ir gan =) Tas vnk noziime jaudas pakaapju paraleelo apvienoshanu.

Last edited by esoniq on 28-Jan-2008 15:40:54, edited 1 time in total.

Post subject:
PostPosted: 28-Jan-2008 15:38:45 

PS- vai mikseris lietotaaji riiko tusus kaa liela dalja citu forumu apmekleetaaji:? Sapulceejamies ar saviem ampiem un kaadu nelielu jeedziigu tumbu komplektu ( 1 mids 1 subs ) un paklausamies ampus. varu piedaavaat XTI un Omnitronicu
PS- Esoniq pastaasti man par to slegumu. Kas vajdziigs lai straava summeetos aarpus stuuzha kastes ( papildus tranjus neskaitam saprotams )
taa apvienoshana arii noziimee papildus straavas no emitera, kas ir taa viena konkreetaa ampa iekshpusee. Es akal domaaju- ja man ir 2 kanaali, vai es varu vinju sleegt tiltaa ( tas buutu virknee ), bet es gribu paraleeli- taa lai straava dubultojas:?? vai tad taa var:? pirmo reizi par kautko taadu dzirdu. Zinu ka kautkaadi dzeki bija meegjinaajushji aarpus stuuzha sasleegt 2 chanelus kopaa paraleeli un nosvilinaaja ar ziliem duumiem vienu vecu U7111

Post subject:
PostPosted: 28-Jan-2008 16:00:17 

Lai summetos straava ir jaaizpilda kaad gana gruuts prieksnosaciijums ;

jaudas galiem ir jaabuut 100% identiskiem .

preteejaa gadiijumaa vispirms ir smaka - > duumi - > ???? -> klusums :P

p.s. no pieredzes , man Crowniem ir shaads rezhiims , kameer viji bij jauni tas tika arii izmantots atseviskjos gadiijumos , tagad pets gadiem ,
labaak nevajag , nejau taas ka kaut kas kaut kur degtu , skanja maimas , paraadaas liekas nevajadziigas pieskanjas , kas liecina par to ka nav tie jaudas gali vairs 100% vienaadi , diemzheel :?

Post subject:
PostPosted: 28-Jan-2008 16:05:55 

Kaa saka anglju valodaa - matched. Taapeec shai sheemai ir jaabuut paredzeetai ampii.

Post new topic  Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page Previous 1 2 3 Next

All times are UTC+02:00