Nu kaapeec gan- es arii esmu savulaik pircis apavus/apgeerbu, kas "ir taadi pashi kaa tie tur veikalos, bet te nav jaamaksaa par vaardu". Videeji 2x iisaaks kalposhanas laiks un dazhaadi blakus efekti, kurus publiski neapspridiishu. Kas attiecas uz tehnikas razhotaaju reputaaciju- ir saprotams. Izteelojies puisi ar lodaamuru, kas tiiri nejaushi salodeejis kompresoru un nosaucis to par 160A. Kaa gadiijies, kaa ne- pasaulee tas labi aiziet, jo ir necereeti jauks un nu saak puisim prasiit vairs ne 10 gab. meenesii, bet 10000. Ko dariit? Ir jaanjem veel 100 puishi, jacelj ruupniica, utt. Un tagad vairs shis te 160A nemaksaas kaa toreiz, jo ir citi apjomi, puisis pats vairs negrib sildiit lodaamuru, bet paarvietojas limuziinaa (normaala velme, ne?). Protams, ka tuuliit man saaks atgaadinaat par puisi B, kura onkulim Kjiinaa pieder egliishu rotaajumu fabrika, un kursh nopirks 1 gab. sho te 160A, uztaisiis tam reverse un tirgos par 50% leetaak. Bet ne jau par to ir runa tagad. Biezhi vien reputaacija un viss ar to saistiitais ir attaisnots. Vai nu tehniski vai tehnologiski, vai kaa citaadi, bet ir.
ddff
Quote:
Nedaudz iebraukšanā auzās sākās, bikses vai zeķes jau nu vis nevar salīdzināt ar tehniku; modes pasaulē tomēr citi likumi valda. Šajā gadījumā brends ir vairāk popularītāte/modernums, ne obligāti kvalitāte. Noname bikses valkātājam parasti lielu ļaunumu nenodara, vienīgais negatīvais efekts var būt tas, ka daži līdzcilvēki uzskatīs šo konkrēto indivīdu par nestilīgu vai tamlīdzīgi.
Ar tehniku ir citādi, tā strādā vai nu labāk vai sliktāk. Un par vārdu vienmēr ir jāpiemaksā. Tehnikas ražotājs gadiem veido savu produktu reputāciju, un kad tā ir izveidota, pircējam nākas par šī vārda reputāciju piemaksāt.