Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 21-Jul-2025 20:58:04

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page 1 2 3 Next
Author Message
 Post subject: Venec pastiprinatajs
PostPosted: 22-Jan-2008 1:28:34 
2 līmenī - Mikseris.LV forumā

Cau pazinu uzzinaju, ka ir iespeja tikt pie paris vecajiem krievu Венец pastiprinatajiem. Cik sapratu, tad tie ir partaisiti un kalpo tikai ka line in -> amp -> line aut. Lieta tada, ka ir iespejams nopirkt sadus divus aparatur pa ~60Ls, prieksh stereo operation. cik sanaca paklausities, tad pastuzis ir spejigs izdot vairak basa neka mans omnitronic p-1000 bridge rezima (800w @ 8Ohm), pie tiem pasiem skalruniem. tada sajuta, ka omnitronikam vispar nav basa salidzinot ar Венец.

vieniga problema - nevaru nekur atrast speceni viniem, kadas jaudas utt... k-gan, ja jau tie ir partaisiti 90 gados, tad domaju ka jauda ir lielaka neka origionalam aparatam.

varbut kads var padalities ar info par sadu aparatu?

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 2:05:38 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Ārprac, izvirtības... Venec medz būt dažāds. Pamatā tam KT808 - pārāk old school.

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 2:08:56 

origjinaali tas vainags deva laukaa 160Wt uz 8om , tajos laikos tas bij kronis visam :lol: Izejas pastiprinaataajs mono kuram jaudas gals ir salikts no 4 x KT808A . Produkta galvenais plus ir mikshpults uz prieksheejaa panelja , 70' beigas 80' sakumaa VIA tas bij vieniigais variants ko vareeja nopirkt par rubljiem saliidzinoshi briivi , protams nejau veikalaa , par nelielu blatu 8) no noliktavas . Komplets sastaaveeja no shaada pastiprinaataaja un divaam skandaam , skandas nominaalaa jauda 32Wt taatad x 2 :lol: . Jaunaakajiem modeljiem skandaas staveeja jau iebuuveetr arii augsto frekvenchu skaljrunis , viens ja nemaldos .

Domaaju palielinaat jaudu dotajam eksemplaaram nevajadzeetu sastaadiit probleemas , jauns , cits , transformators stipri jaudiigaaks + citi jaudiigaaki izejas tranzistori . paareejais atkariigs no cilveeka kas to paartaisiishanu veic ,

p.s. man otrais ansambeliitis kuraa piestraadaaju par skanju operatoru 81' , taadus bij iegaadaajies veselus divus komplektus . laukos tas bij :D

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 8:30:34 

Hm, 180w @8Ohm... tad katrā ziņā Veņecs tos vatus izmanto lietderīgāk, jo kā jau teicu, tad sūda omnis ar visu bridge nespēja dabūt tādu dzīvību laukā no Dynacord CP 18-1, kā to paveica šis vecais hlams :D ar ko tas izskaidrojams? Dēļ PSRS laika masīvisma, tajā skaitā arī konstrukcijās un barošanā?

Tiesa gan, uz priekšējā paneļa ir tikai iesl/izsl, skaļuma pocis, xlr in un speakon out... mix panelis tur vairs nav nekāds...

hmm... viņam ir 8gb KT808A sastūķēts iekšā... teorētiskā max jauda vajadzētu būt ap 300-400w pie 8Ohm, piedevām vēl ar palielu damping faktoru, jo subi cēla spēcīgi.

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 10:32:11 

amekli- kaads lietderiigaak..nestaasti pekstinjus. Man pasham bija P-1000, ar basiem tur viss ir kaartiibaa, un arii tiltaa uz 8 omu subu esmu dabuujis 65-70V izejaa BEZ uz ausi dzirdamiem kropljiem. Tas vecais venec noteikti ir AB klases, kameer visi muusdieniigie- D klases ampi, tur arii taa starpiiba.
dziivais piemeers- http://foto.inbox.lv/kevins1805/new2006 . 2x 4 omu kastes tika sleegtas virknee un tiltaa pie P-1000. Otra bilde- 1 metra attaalumaa dabuutais piikja SPL aara apstaakljos. 3. bilde- spriegums uz shii piikja. peec elementaaras apreekjinu formulas P=u^2/R man tur sanaak ~600W kopeejaa jauda. Subiem bija 250+250W RMS, itago vinji jau bija overdrivaa, taakaa...
Par dempingfactoru un taa ietekmi uz skanju var palasiit sheit http://www.audioholics.com/education/am ... m-response
beigu beigaas gan jau tas omnitroniks netika blakus nolikts un ar taadiem pashiem vadiem , apstraades devaisiem un signaaliem saliidzinaats.
Un prieksh kam tur kautkas jaapaartaisa:? gribi krutu stuuzi, njem lielu trafu, NORMAALUS tranzistorus un uz priekshu.

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 10:39:09 

Quote:
amekli- kaads lietderiigaak..nestaasti pekstinjus. Man pasham bija P-1000, ar basiem tur viss ir kaartiibaa, un arii tiltaa uz 8 omu subu esmu dabuujis 65-70V izejaa BEZ uz ausi dzirdamiem kropljiem. Tas vecais venec noteikti ir AB klases, kameer visi muusdieniigie- D klases ampi, tur arii taa starpiiba.

Mani māc ļoti lielaas šaubas par Omnitronic D klasi :lol: :lol: :lol: :lol:

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 11:24:00 

kevin, es nenoliedzu ka tas amps ir uz ko taadu speejiigs (omnitronic), bet saku to, ko es dzirdēju ar ausīm. Omnitroniks pie tiem pašiem apstākļiem (tie paši vadi, tā pati skaņas "apstrāde" etc. etc.) nespēja cilāt augstākminēto dynacord subi tā, kā to darīja veņecs... Es nenoliedzu, ka tie spl bija, bet bass bija spēcīgāks un skaļrunis likā vairāk "dzīvojam"...

kā jau teicu, amps ir ticis pārtaisīts kā monobloks ar astoņiem KT808A traņiem
Quote:
Damping factor iisumaa buutu raksturojums kaa attieciiba starp slodzes un pastiprinaataaja reaktiivo pretestiibu (Z) pie noteiktas freq. Pie noraadiitaa 1kHz tas buus visnotalj augsts- no paaris simtiem liidz paaris tuukstoshiem. Bet jo frekvence zemaaka, jo mazaaks paliek damping factor. Jo mazaaks tas paliek, jo gruutaak pastiprinaataajam ir pielikt nepiecieshamo speeku difuzora paarvietoshanai. Cik saprotu te runa ir par car audio (peec razhotaajiem), taapec neko ieteikt nevareshu, tomeer buutisks veids, kaa uzlabot skaneejumu ir izvairiities no 2Ohm slodzeem. Taapat ari jaameklee rakstos vai nav pieejamas pastiprinataaja damping factor liiknes vai arii vairaakas atziimes pie zemaakaam freq. - piemeeram pie 100 Hz.
atvainojos par nepareizo postu: pieliidu pie koleegas pc kamēr šis bija ielogojies ar savu accountu.

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 13:03:19 

ak, nu ja runa ir ka paartaisiits, tad 8gab KT808 kuram termaalaa disipaacija 50W, buus ~ 8*50 *0,66 ~ 250-270W. tas ka metaaliskie skan miikstaak un kvalitatiivaak par keramiskajiem, jau tika pieraadiits tais pashos labajos krievu laikos...:)
Ok, shis omnitroniks nav d-klases stuuzis :) tas taapat nkeo nemaina
vinjam savukaart ir 10 gab uz kanaalu sc4467 ar 80W means 800*0,66 buus kkur 530W uz kanaalu....no gala pakaapju viedoklja...P-1000 starp citu ir unikaals ,jo vinjam ir 2 trafinji nevis viens,. es gan nepaguvu izpeetiit, vai vinji ir katrs uz savu kanaalu likti jeb tomeer abi uz vienu...

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 16:10:49 

Tad izskaidro man nepratējam, kapēc Venec ar k-vai tiem pašiem 300w pie 8 Ohm, bass bija ekstrēmi spēcīgs, bet omnitronic bridžēts ar saviem 800w pie 8Ohm nedeva tādu basu pat klipā laists?

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 16:30:30 

ko stridaties :?: Venec tika razhots laikaa kad nebij jeedziena LEETAAKAIS RAZHOTAAJS , taatad tajaa kastee nebuus nekas , maazaakais , vieglaakais , isaakais , u.t.t. :lol:
Savukaart Omnitronic razho , leetaakais , ekonomiskaakais , iisaakais , u.t.t. :shock:

un veel briinas ka kaadam piemaajas daarzinjss nokriit kosmiskaas rakjetes sastaavdaljas :lol: :lol:

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 19:12:52 

Quote:
Tas vecais venec noteikti ir AB klases, kameer visi muusdieniigie- D klases ampi, tur arii taa starpiiba.
Gribi teikt, ka muusdienaas vairaakums leto ampu ir D-klases? :D smiekliigais

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 19:57:09 

tad jau sanaak ka AB klases 50Wt ir skaljaaki par D klases 50Wt :shock:
manupraat kaut kas te taa kaa nesaskan :?

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 20:06:24 

esoniq- es jau teicu, ka nav tas D-klases, sajaucu mazliet - lasiit arii vajag zemaak. Jebkuraa gad. kautkas tiirs tur nav. zinot ka 8gab KT taapat i pusi no omnitronika jaudas neizdod...

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 20:40:13 

8 gab KT808 no kuriem 1/2 ir kaa straavas stabilizators .
tie ir pashi vecaakie venjeci , ar vienpolaaro bariibu un A klases . Liidzveertiigi lampu pastiprinaataajam .
jaunaakie ar 4 x KT808 , tie bij AB klases , divpolaaro bariibu , [+;-]

Post subject:
PostPosted: 22-Jan-2008 21:33:27 

W paliek W neatkarīgi no tā, vai amps ir A vai H klases...
Labojiet ja kļūdos.

edit: pec man zinamas infas, tad veņec ir nenokaujami aparāti ja seko līdzi tam, kas tiek slēgts galā, ar ideju, izejas pretetība vai nu 16 vai vairāk ohm un tad tas verķis kalpos godam.

Post new topic  Reply to topic  [ 35 posts ]  Go to page 1 2 3 Next

All times are UTC+02:00