Mikseris.LV [mūzikas portāls]

Mikseris.LV Forums
It is currently 02-Dec-2025 5:38:59

All times are UTC+02:00

Post new topic  Reply to topic  [ 106 posts ]  Go to page Previous 13 4 5 6 7 8 Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 21-Sep-2007 15:14:14 
3 līmenī - Mikseris.LV forumā

Lai tirinātos ar Abletonu arī galvai ir jābūt ne tikkai pirkstiem :D

Es gan novērtēju tikkai gala rezultātu man vienalga kāds skaņas avots :idea:

Post subject:
PostPosted: 21-Sep-2007 15:27:57 
Mikseris.LV power user

Quote:
visbeidzot - pats esmu savulaik teicis un joprojaam uzskatu taa - nav svariigi NO KAADA datu neseeja tu speelee (cd, 12", memorystick, iPod, pc, blablabla), bet gan tas KAA tu to dari un vai tas sasniedz publiku. ja jaa - tad speelee kaut vai uz kjemmes!
KAA es to daru? Da paņemšu pārīti sulīgu Mp3 treku, piemetīšu visādus efektus no ineta, visu saciparošu kaut vai tajā pašā abletonā un bez stresa un raustīšanās nobliezīšu setu (jo laicīgi ierakstīšu ipodā, kā Jānis iesaka). Pabīdās scēna - es jau nāku...
Ak jā, mans honorārs būs kādi 10 Ls par 2 stundu setu. Vairumā atlaides... Gaidu piedāvājumus...

Post subject:
PostPosted: 21-Sep-2007 15:59:46 

Quote:
Quote:
visbeidzot - pats esmu savulaik teicis un joprojaam uzskatu taa - nav svariigi NO KAADA datu neseeja tu speelee (cd, 12", memorystick, iPod, pc, blablabla), bet gan tas KAA tu to dari un vai tas sasniedz publiku. ja jaa - tad speelee kaut vai uz kjemmes!
KAA es to daru? Da paņemšu pārīti sulīgu Mp3 treku, piemetīšu visādus efektus no ineta, visu saciparošu kaut vai tajā pašā abletonā un bez stresa un raustīšanās nobliezīšu setu (jo laicīgi ierakstīšu ipodā, kā Jānis iesaka). Pabīdās scēna - es jau nāku...
Ak jā, mans honorārs būs kādi 10 Ls par 2 stundu setu. Vairumā atlaides... Gaidu piedāvājumus...
1) par liikajaam/taisnajaam rokaam pie vinila - veciit - taadas ir vajadzigas ne tikai pie vinila, taadas vajadziigas arii pie cdj un ableton. un nevajag staastiit, ja tu lieto ableton, tev vairs nekas nav jaadara. kaa jau raxtiiju - ir, protams, visaadi pcdj, virtual dj utt ar kuriem liela dalja zaljo gurkju njemaas pagasta robezhaas, bet neviens no vinjiem ar ableton paliidziibu nenospeelees (pareizaak sakot - atskanjos dziesmas) taapat kaa uz sava tik iemiiljotaa virtaldj.

2) par ciparoshanu... sanaaca peec viena pasaakuma parunaaties ar Igoru taa nopietni par shiim lietaam un ir jaapiekriit - pat tad, ja tu speelee uz vinila, gala produkts vienalga buus ciparots (vairaak vai mazaak, bet buus). taa kaa nesaredzu atshkjiriibu - mp3 no ipod, cdr vai plate, ja skanjas iipatniibas buus teju teju liidziigas...

3) par saciparoshanu un taada gatava seta atskanjoshanu - uz priekshu :) taadu maaxlinieku latvijaa netruuxt, kas ieraxta maajaas sagatavotu un norendereetu setu diskaa un pasaakuma laikaa ljoti aktiivi teelo, ka darbojas un mixee... bet shajaa gadiijumaa (ja runaajam par topic) - tas, ka Roberts ir salicis abletonaa pamata tracklist, nenoziimee, ka vinjsh buutu jaapieliidzina iepriekshmineetai dj grupai. atkaartoshos - esmu redzeejis un dzirdeejis sho cilveeku darbiibaa - cepuri nost, jo tas, ko dzirdu nav pliks sets, bet gan dziiva improvizaacija un jaa - arii maaxlasdarbs, kas ir neatkaartojams savaa zinjaa.

http://www.tranceatlanticflight.com
http://www.myspace.com/goldberg_official

Post subject:
PostPosted: 21-Sep-2007 18:40:18 
Piekriitu Goldberga saciitajam.

Drusku par to vinilu - nu tur jau taa lieta, ka pie mums "esteeti" un kliiriigie muuzikas fani izliekoties par specukiem, uzskata ka no vinila ir tik kruta :) Bet diemzheel realitaate ir savaadaaka - no vinila atkanojot soundam pazuud spiediens, nemaz nerunaajot par fonu un atsevisku freknvenchu izmainju... prieksh techno, vinila fons un sprakskona piedos drusku dziiviigumu, bet ja runaajam par trekiem, kuri ir pilni, tad vinils samazinaas to poweru, kas ir pirmatneeji gabalam.

Post subject:
PostPosted: 21-Sep-2007 23:07:33 

Quote:
Drusku par to vinilu - nu tur jau taa lieta, ka pie mums "esteeti" un kliiriigie muuzikas fani izliekoties par specukiem, uzskata ka no vinila ir tik kruta :) Bet diemzheel realitaate ir savaadaaka - no vinila atkanojot soundam pazuud spiediens, nemaz nerunaajot par fonu un atsevisku freknvenchu izmainju... prieksh techno, vinila fons un sprakskona piedos drusku dziiviigumu, bet ja runaajam par trekiem, kuri ir pilni, tad vinils samazinaas to poweru, kas ir pirmatneeji gabalam.
Gluži otrādi. Vinilu vismaz nemasterē, kā pašlaik CD - hard limiting + uzvilkts pie 0dBFS. Nevajag tik stipri **** uz vinilu, nepārspilē :)

Post subject:
PostPosted: 21-Sep-2007 23:08:11 

Quote:
Kā nav mobilas platformas:

Allen & Heath Xone 3D + MacBook Pro + Ableton Live
Tu man nopirksi?

Post subject:
PostPosted: 22-Sep-2007 0:03:28 

Quote:
Quote:
Gluži otrādi. Vinilu vismaz nemasterē, kā pašlaik CD - hard limiting + uzvilkts pie 0dBFS. Nevajag tik stipri **** uz vinilu, nepārspilē :)
eee mmm - pirmatneejis avots ir kas? kas no studijas tiek master record taisiits? pareizi - ciparors signaals, kas tiek padots uz master record (taatad ar visiem piikjiem un visu paareejo). nenotiek sen taada lieta, ka sagaaja barinjsh muzikantu studijaa un uzreiz raxtiijaas uz master copy un tad arii tas signaals platee gaaja iekshaa miixtaks un ne tik ass kaa tas ir tagad. ps - un taa nav vinila nodi***, vnk taada ir realitaate. plus - pasaakumaa izlaizhot caur n-tajiem procesiem, no kuriem lielaakaa dalja ir ciparotu - arii tas vinila samtainums pazuud... un te vairs laagaa nav atshkjiriibas - cd, vinyl, ipod, pc vai kjemme :) kaa ddff sen atpakalj te teica - ja grib izbaudiit patiesu analogo skanju, tad tas viss ir jaalaizh cauri analogaam ieriiceem...

http://www.tranceatlanticflight.com
http://www.myspace.com/goldberg_official

Post subject:
PostPosted: 22-Sep-2007 10:18:47 

Quote:
Tu man nopirksi?

Ja Tu ar mani dzīvosi mincīt :D

Post subject:
PostPosted: 22-Sep-2007 11:38:14 
1 līmenī - Mikseris.LV forumā

Nu gan te iet karsti. Ziniet ko paņemiet paši to abltonu un pamēģiniet uztaisīt kādu setu, bet nevis vienkārši setu no gabaliņiem saliktu, bet setu kurš ir savādāks nekā uz cd vai platēm taisītu. Lielākajai daļai no jums liekas ka kas tad tur uzliek pc paspiež tik pogas un viss notiek. Tikai neviens nepadomā par to cik daudz laika un visa pārējā tas aizņem mājās kamēr tu saliec piedzen sagriez. Un tikai nestāsties ka tas ir kā divus pirkstus ap.... Pats abltonu kožu jau kādu laiku un nemaz tik vienkārši nav. Jā protams var ātri salikt ātri sagriest un viss jau virspusēji būs ok. Bet tad man rodas jautājums. Kāda ir jūsu attieksme pret sevis radīto galaproduktu??? Labi. Daudz te neiespringšu vārdu karos. Pēdējais ko vēlos piebilst, ka visa šī ņemšanās ap Djošanas tehnikām ir mūsu nelielā bara speciālistu ambīciju izpausmes. Jo krietni lielākajai daļai parasto apmeklētāju godīgi sakot ir dziļi pie vienas vietas no kādiem nesējiem un ar kā palīdzību tu spēlē savu setu. Galvenais lai nebūtu viņiem dzirdamu kļūdu un sets būtu klausāms un paķerošs. Padomājiet loģiski lielākajai daļai cilvēku nav nemaz nekādas saprašanas par to kas tādi cdj un djm kā arī visas pārējās lietas ir un ko tās dara. Tā kā sorre, domāju nav tur ko cepties. Katram savs, katrs izpaužas kā māk. Es personīgi esmu par pastāvīgu progresēšanu šajā jomā. :)

Post subject:
PostPosted: 24-Sep-2007 10:26:10 

Roberta Lejasmeijera "producētā" bootlega "Pēc Lietus 2007" atbalstītājiem, iesaku ievertēt
Arno Cost & Arias - Magenta (Original Mix) [CR2] http://www.traxsource.com/index.php?act ... es&cv=6894

Post subject:
PostPosted: 24-Sep-2007 10:58:17 
Mikseris.LV power user

Quote:
Roberta Lejasmeijera "producētā" bootlega "Pēc Lietus 2007" atbalstītājiem, iesaku ievertēt
Arno Cost & Arias - Magenta (Original Mix) [CR2] http://www.traxsource.com/index.php?act ... es&cv=6894
Uuups! Vai kāds komentēs šo "sakritību"? Te jau vairs nav runa par abletona mehanizēto producēšanu, bet par copy/paste :)
Pēc daudziem skaļiem vārdiem par meistarību un ieguldīto darbu, šitāds "latvian style" izgāziens.... Ehh, ko ta vairs...

Post subject:
PostPosted: 24-Sep-2007 11:25:36 
Harmonijas liidziigas, bet muusdienaas harmonijas daudziem trakiem ir liidziigas ... piemeeram U2 - With Or Without You harmonija ir veel kaadiem 30 loti labi zinaamiem gabaliem :)) (Piemeeram No Woman No Cry; The Beatles - Let It Be; Green Day - Basket Case;)
Ja jau buutu copy-paste, tad jau vareetu iesuudzeet tiesaa, droshi uz priekshu :)) Te uz reiz jaapiebilst, ka uz harmonijaam nav autortiesiibas. Singlaa jau ir arii citas versijas ar citaam harmonijaam. Kaa redzams, tad harmonijas var mainiities, bet melodija gan ir viena kuru gan aizsargaa autortiesiibas :) Tas veelreiz pieraada, ka daziem ir tikai aptuvens prieksstats par music production un taa nianseem... Nu gudrie muldeetaaji jau var pashi tak uzproduceet gabalu .. un fig, neskanees ne tuvu tik firmiigi :)

Iesaku iecekot sho joku raidiijumu, kur labi paraadiits joks par vienaadajaam harmonijaam:
http://video.google.com/videoplay?docid ... 3632718455

Post subject:
PostPosted: 24-Sep-2007 11:44:45 
---
iesaku ievertēt Arno Cost & Arias - Magenta (Original Mix)
http://www.traxsource.com/index.php?act ... es&cv=6894
---
Vai kāds komentēs šo "sakritību"?
---

Sveiki velreiz! Pasham jau vien naaxies komenteet, lai atkal neibrauktu auzaas uz 3 lapaam ilgu diskusiju! Tiem, kas cheko mineeto linku, vajadzeetu iechekot arii reliizes datumu: release date: (Feb/26/2007).
"Peec lietus" radiostacijaas nosuutiijaam janvaara pirmajaa nedeeljaa, bet savos setos to speeleeju jau no 2006.gada septembra! Tie, kas bija pasaakumos, apliecinaas! Pazinjas apliecinaas arii to, ka uzmetums shim trackam (ar visaam taam liidziigajaam harmonijaam) tapa vel krietni agraak, kad Magenta iespeejams pat vel nebija projektaa! Taa kaa gribeedams, es tiiri fiziski nevareeju to copy/paste, kaa te dazhs apgalvo!
Bet es piekriitu, skan tieshaam liidziigi, shkjiet tur bija gan cita tonalitaate, un vel nelielas atshkjiriibas! Taa kaa arii no shaada viedoklja par bootleg vai copy/paste runaat nevar!
Es noteikti nepretendeeju uz shiis harmonijas/teemas autoru, jau saakotneeji to iespeeleejot, man likaas, ka ir kkur dzirdeets, iespeejams no kaada ljoti veca tracka, vai filmas, bet konkreeti nezinu, taapat nezinu vai preciizi taada, vai liidziiga melodija tur bija! Tachu es uz to neiespringstu, jo ljoti labi zinu, ka paarliecinoshi lielaakaa dalja dance/club music, balstaas uz jau agraak sacereetaam dziesmaam, ko rada DJi, kas lielaakoties nav muuzikji, shii vaarda klasiskajaa izpratnee!

Roberts

Post subject:
PostPosted: 24-Sep-2007 12:09:51 

Quote:
Tiem, kas cheko mineeto linku, vajadzeetu iechekot arii reliizes datumu: release date: (Feb/26/2007).
Nu par datumiem... ja neesi ievērojis, daudzi treki nonāk dj somās promo veidā, un reizēm tas notiek pat gadu un vairāk pirms oficiālās relīzes.

Par harmonijām ok, var gadīties, protams :) Vai gadās arī līdzīgas skaņas syntham un basslīnijai... ?

Skaidrs ir viens - kāds ir apzagts :)

Post subject:
PostPosted: 24-Sep-2007 12:15:52 

nesaprotu es reizēm to Latvju kašķīgumu :?

Vai tad Pēc Lietus bija slikts REMIX?

Tā tēma ir no filmas tik jāatrod kura

visa House un pārējie deju mūzikas virzieni ļoti bieži balstās uz kādreiz citur lietotām tēmām. Tā tak manuprāt ir šī žandra burvība ,ka cilvēki liek kopā visdažādākas lai iegūtu interesantu rezultātu :idea:

P.S. man liekas ,ka mūzikā vispār jaunu neko vairs nevar uzrakstīt,viss jau ir bijis.

Post new topic  Reply to topic  [ 106 posts ]  Go to page Previous 13 4 5 6 7 8 Next

All times are UTC+02:00